Islamistische bende verwoest Crazy Water Park in Gaza

Zondagochtend 19 september 2010 is een bende van 40 gemaskerde gangsters het Crazy Water Park Resort binnengedrongen en heeft op minstens vier verschillende plaatsen het populaire park in brand gestoken. De schade is enorm. Het resort ligt eigenlijk in het uiterste zuiden van Gaza City en is met een oppervlakte van 10 duizend vierkante meter een van de grootste resorts die de strook kent.

Wel jammer. Ik had over dat pretpark nog maar kort geleden bericht, zie op deze blog: Life uit het Getto van Gaza: Het Crazy Water Aqua Fun Park van 2 augustus 2010. Het Crazy Water Park of het Crazy Water Aqua Fun Park is een gloednieuw waterpark in Gaza, dat de deuren opende in mei 2010. Binnen de Gazastrook krijgt Hamas maar geen controle over de vele islamistische groupuscules die de strook blijven teisteren.

In mei hadden een 30-tal Islamisten het VN-zomerkamp voor kinderen in Gaza overvallen. In een brief die zij in het kamp hadden achtergelaten bedreigden de aanvallers het hoofd van de UNRWA, John Ging, met ”harde maatregelen”. Volgens de BBC zaten er islamitische extremisten achter de aanval zitten. Zij zijn tegen dit soort kampen waar jongens en meisjes samen spelen. Enkele weken later werden de zomerkampen opnieuw overvallen en in brand gestoken.

Het moet hopelijk stilaan iedereen wel duidelijk worden dat het grootste gevaar voor de bevolking van Gaza niet bij Israël schuilt maar dat het gevaar van binnenin komt. Sinds Hamas begin 2006 aan de macht raakte door de verkiezingen te winnen en in het voorjaar van 2007 alleenheerser werd van de Gazastrook nadat het rivaal al-Fatah van Mahmoud Abbas met geweld en meer dan 600 doden verder, uit de Gaza had verdreven.

Sindsdien houdt de regering van Hamas zich ebzig met het langzaam invoeren van de sharia wetgeving in de strook. Het ene restaurant na het andere wordt gesloten, koffieshops en hotels moeten eraan geloven. Hamas beweert dat al deze oorden in strijd zijn met de islamitische traditie. Hamas faalt op alle punten in het normale beleid van een staat en zet door haar zwakte de deur open voor moslim fundamentalisten allerhande. In het bijzonder de Taliban en al-Qaeda proberen de laatste maanden voet aan grond te krijgen in Gaza. [bron]

3 gedachtes over “Islamistische bende verwoest Crazy Water Park in Gaza

  1. De toekomstige datum 26 september zal waarschijnlijk abusievelijk foutief zijn, verander dat zo spoedig mogelijk omdat ik aan onze tegenstanders veel berichten doorstuur.
    Bij voorbaat dank


    Oops! Ik zat er een week naast 🙂

    Like

  2. Sorry, war das am 26. (sic!) September 2010? Ich dachte, der kommt erst noch… Liebe Grüsse aus Schweden

    Like

Reacties zijn gesloten.