Succesvolle PalArabische desinformatiecampagne rampzalig voor Israël

Een typisch voorbeeld van de PalArabische desinformatie campagne, gesteund door westerse pro-Palestijnse ngo’s en anti-Israëlische progressieve organisaties, die al decennialang bepalend is voor onze beeldvorming over het PalArab-Israëlisch conflict, is bijvoorbeeld bovenstaande eenzijdige en verwrongen voorstelling van zaken. Dit plaatje komt van de blog ‘Uprooted Palestinians‘ van 5 december 2009 onder de titel: EAPPI: No water for the neighbours.

Maar ik had net zo goed Amnesty International, Stop de Bezetting, het Palestina Komitee of Vrede VZW en honderden anderen kunnen nemen. Zij tappen allen uit het antisemitische vaatje. Of bent u ook zo’n naïeve goedgelovige sufferd die denkt dat kritiek op Israël niet en nooit tegen de Joden in het algemeen is gericht? Kritiek op Israël is doorspekt met pure Jodenhaat uit de oude doos, zelfs Dr. Martin Luther King wist dat al in 1968. Het moderne antisemitisme anno 2010 heeft een ander etiket gekregen en daar staat op gegrift: Israël.

Dahlan en Abbas, propagandabazen van Pallywood. De Palestijnse leugenfabriek draait op volle toeren

Terug naar de plaatjes boven en onder.

Het bovenste beeld toont een put met sterk vervuild water, dat is wat de Palestijnen zouden krijgen van Israël (‘Polluted water for Palestinians‘). Daaraan wordt dan een foto gekleefd van een Israëlisch zwembad (‘A full swimming pool for Israeli settlers‘). De Palestijnen zouden qua bronnen en watervervuiling beter de hand in eigen boezem steken want, zeker wat Gaza betreft, wordt er liever geld gestopt in milities en bewapening, dan geld in nieuwe bronnen en waterzuiveringsinstallaties. Meer over de Israëlisch-Palestijnse water kwestie op deze blog klik hier.

Intussen weten we dan onder meer dankzij de Vlaamse Vrienden van Israël, dat er tientallen zwembaden en waterrecreatiecentra, vakantiedorpen enz zijn zowel in de Gazastrook als in Judea en Samaria op de westoever. Het is dan maar een koud kunstje om een omgekeerde voorstelling van zaken te geven door bv. een sterk vervuilde Israëlische waterput te kleven naast  een reusachtig modern zwembad waar Palestijnen plonsen in de zwembaden van Jenin, Nabloes, Ramallah of Gaza City plonsen.

Bij wijze van vergelijking: hieronder het Mukhmas Fun Land, een prachtig recreatiepark in Ramallah, en daaronder wat Israël van de Palestijnen krijgt: een zwaar verontreinigde Jordaanrivier die bijna helemaal opgedroogd is en waar in geen leven meer mogelijk is, ‘met dank’ aan Palestijnen en andere Arabieren! die het vertikken om zèlf wat aan hun milieuproblemen te doen en de schuld hiervoor compleet in de schoenen van Israël schuiven. Meer hierover op deze blog: Ecologisch en milieu-drama in Israël: de rivier de Jordaan droogt op van 15 mei 2010..

Wie er nog aan twijfelt: klikken en verder doorklikken naar Westbank unplugged en reeds meer dan 50 artikels en 800 foto’s in Gaza unplugged – “wat de media u nooit toont”. Beide rapporten worden voortdurend bijgewerkt, aangevuld en voorzien van nieuwe artikels en plaatjes. Sommigen zeggen  en/of schrijven smalend: “Met 1 foto van een zwembad in Ramallah kan je mij niet overtuigen.” Klopt misschien. Intussen zijn het er al meer dan 800 en er komen er alle weken bij. Het gaat echt niet om één fenomeen maar om een verdraaide en onvolledige werkelijkheid, die succesvol is voor de Palestijnen en bakken geld in het laatje brengt [‘om de poen is het te doen‘], maar anderzijds rampzalig werkt voor Israël. Bij sommigen werken de beelden en reportages verhelderend, anderen zijn ronduit geschokt bij het zien van zoveel luxe en welvaart die voor het westen jarenlang goed verborgen werd gehouden. En ik moet het u eerlijk toegegeven: telkens ik een artikel schrijf voor de unplugged reeksen, zit ik hier net zoals u stom van verbazing van het ene beeld naar het andere te surfen.