Zeg “NEEN” tegen druk van de wereldopinie om Judea en Samaria op te geven!


In 2007 mocht de Israëlische fotograaf Oded Balilty (°Jeruzalem, 1979) van The Associated Press de befaamde Pulitzer Price in ontvangst nemen in de categorie Breaking News Photography. Op de foto is te zien hoe in Amona een Joodse kolonist wordt weg geduwd door een overmacht aan soldaten en politie.

In 2005 en 2006 werd in opdracht van premier Ariel Sharon de ontruiming bevolen van een aantal Joodse nederzettingen in gebieden waar veel Palestijnse Arabieren wonen. Het meest bekend is uiteraard Gush Katif in de Gazastrook waar uiterlijk in augustus 2005 de laatste van haar 9.000 Joodse bewoners was vertrokken, dat wil zeggen: met geweld door het Israëlische leger uitgedreven.

Maar Gush Katif was toen lang niet de enige Joodse nederzetting die werd opgegeven in het kader van een ruil van “land voor vrede”. Ook Amona, een kleine Joodse nederzetting, ook buitenpost of voorpost geheten, die door het Israëlisch kabinet van Sharon als illegaal werd beschouwd, werd met geweld opgedoekt. Amona bevond zich ten oosten van het Palestijnse Ramallah ten noorden van Jerzualem. Tegen 2005 bestond Amona uit 9 gebouwen die werden bewoond door zo’n 30 gezinnen.

Op 1 februari 2006, de dag van deze foto hierboven, volgde de ontruiming van Amona. Ongeveer 4.000 Joodse kolonisten hadden zich verzameld in Amona om de nederzetting te verdedigen. Ariel Sharon stuurde maar liefst 10.000 soldaten en politiemensen, samen met bulldozers en kranen, om Amona op te doeken. Hierbij werd extreem veel en onnodig politiegeweld gebruikt door Israël. Ongeveer 300 mensen werden licht tot zwaar gewond bij de ontruiming. De gebouwen werden daarna platgewalst en tot op de grond vernietigd.

Wat heeft de ontruiming van Gaza en Amona opgeleverd?

Niets. Helemaal niets.

Alleen meer raketten, meer geweld, meer haat, meer doden en meer bloed en tranen.

10.000 Joden werden vluchteling in eigen land.

Deze foto illustreert waartoe de “land voor vrede” politiek naar leidt.

Moet Israël dit scenario herhalen door 100.000 meer Israëliërs te verwijderen manu militari uit hun huizen in Judea & Samaria (de Westoever)?

Is de Palestijnse Autoriteit onder Mahmoed Abbas, samen met al-Fatah en de terreurformaties van Hamas, klaar om hun verantwoordelijkheid op te nemen?

U beslist!

Zeg “NEEN” tegen druk van de wereldopinie om Judea en Samaria op te geven!