De goddeloze kruistocht van Pat Condell tegen de islam

Hallo, ik ben Pat Condell. Ik heb geen respect voor al waar u in gelooft en het kan me niet schelen wanneer u zich beledigd voelt. Nog een fijne dag!

Pat Condell is een echt fenomeen op het internet. Condell (°23.11.1949) is een Engelse komiek, auteur en maker van filmpjes op het internet. In zijn filmpjes neemt hij het op voor het secularisme en het atheïsme. Als atheïst heeft hij kritiek op alle grote religies: het Christendom, de Islam, het Jodendom, de Anglicaanse Kerk en Scientology.

Pat Condell groeide op in een katholiek gezin maar zwoor al op jonge leeftijd eender welke religie af. “Als je eenmaal ziet hoe groot de kloof is tussen wat mensen zeggen te geloven en hoe mensen handelen, dan is het moeilijk om gelovigen nog serieus te nemen.”

Condell post met regelmaat monologen op internet, o.a. op zijn eigen website en op YouTube. Zijn monologen zijn populair en werden miljoenen keren bekeken. Zo werd zijn videomonoloog No mosque at Ground Zero sinds 4 juni 2010 maar liefst 4.796.332 keer bekeken en dat op amper drie maanden tijd!

Andere toppers zijn bv: The trouble with Islam [819.114 hits] en Appeasing Islam [1.435.180 hits] en The religion of fear [653.678 hits]. Alle 75 video’s bekijken dat kan hier klikken. In die videomonologen uit hij kritiek op het christendom en religie in het algemeen maar in het bijzonder op de islam. Volgens Condell afficheert de Islam zich ten onrechte als ‘de religie van de vrede’ terwijl de Islam volgens hem juist zeer agressief en onverdraagzaam is. [beeldmateriaal: Islam, a Dangerous Political Ideology]

Hij staat ook bijzonder sceptisch over de zogenaamd religieuze gematigden:

“Ze hebben geholpen om het extremisme te voeden door het in hun midden te gedogen en door het voortdurend respect eisen voor meningen die uit geloof ontsproten zijn. [..] De media geeft zendtijd aan gekken allerhande. Telkens wanneer wanneer moslims zich druk maken om niets, zoals bijvoorbeeld die nonsens over de hoofddoeken, nodigt de BBC het een of ander haatdragend punthoofd uit, die niemand vertegenwoordigt en vervolgens beweert voor alle moslims in Groot-Brittannië te spreken.”

Londen, 3 februari 2006. Radicale moslims protesteren en beloven Europa een nieuwe 9/11

Hierna volgt zijn laatste videomonoloog op zijn kanaal op YouTube (van 28 augustus 2010), over de geplande bouw van een islamitisch centrum annex moskee, op enkele stappen lopen van Ground Zero, waar op 11 september 2001 moslimfanatici met gekaapte passagiersvliegtuigen in de Twin Towers van het WTC boorden en in naam van de islam bijna 3000 onschuldige burgers vermoordden.

Lees ook: Mischief in Manhattan: We Muslims know the Ground Zero mosque is meant to be a deliberate provocation

Bad Faith at Ground Zero

door Pat Condell

2 gedachtes over “De goddeloze kruistocht van Pat Condell tegen de islam

Reacties zijn gesloten.