Karel De Gucht herontdekt de Protocollen van de Wijzen van Zion

Karel De Gucht “ziet ze vliegen”. Hoe ‘ze’? Wel ja, de Joden dus 😉

Karel De Gucht herontdekt de Protocollen van de Wijzen van Zion

Van Karel De Gucht, Eurocommissaris en voormalige minister van Buitenlandse Zaken, zijn we al heel wat controversiële uitspraken gewend en de reeks incidenten blijft zich onverminderd opstapelen hierbij af en toe flink geholpen door onze eigen nationale omroep VRT/Canvas/TV één.

Echter, het meest schokkend was de toelichting van Karel De Gucht donderdagmorgen op Radio 1 in het programma De Ochtend, toen men hem om een reactie verzocht omtrent de vredesgesprekken voor het Midden-Oosten. Het werd een opsomming van veralgemeningen, boutades en gekende vooroordelen over Joden die ik al ken van toen ik nog de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog en de Jodenvervolging studeerde,  en in feite een vooraanstaand politicus als Karel De Gucht onwaardig.

Het oorspronkelijke geluidsfragment bevind zich hier en de uitspraken van Karel De Gucht waar het om draait volgt hier de letterlijke weergave:

VLD-kopstuk Karel De Gucht op 2.09.2010:

“Obama wilt dit [conflict] wel degelijk oplossen tijdens zijn mandaat, dat is duidelijk. Maar onderschat bijvoorbeeld niet de Joodse lobby op Capitol Hill. Dat is het Amerikaanse parlement. Dat is de best georganiseerde lobby die daar bestaat. Onderschat dus met andere woorden niet de vat die de Joodse lobby heeft op de Amerikaanse politiek. En of dat nu gaat over Republikeinen of over Democraten, dat verandert daar bijzonder weinig aan. En onderschat ook niet wat de mening is, nog los van de lobby, maar de mening is van de doorsnee Jood buiten Israël. Daar is inderdaad een geloof, ik kan dat moeilijk anders omschrijven, dan bij de meeste Joden dat zij gelijk hebben. En geloof is iets dat men zeer moeilijk met rationele argumenten kan bestrijden. En het gaat ook niet over al dan niet gelovige Joden hoor. Vrijzinnige Joden hebben datzelfde geloof [ook] dat ze eigenlijk gelijk hebben. Dus is ’t niet gemakkelijk om zelfs met een gematigde Jood een rationeel gesprek te hebben over wat zich in het Midden-Oosten eigenlijk ontrolt. Dus het is een bijzonder emotionele aangelegenheid.”

Op het plaatje: Karel De Gucht, de grote baas van de Joodse Lobby van België, zet zijn klauwen in de wereldbol. Als dat maar goed afloopt! 😉

Deze keer zijn de Joden ècht boos! (en niet omdat de VRT dat zegt)

De Brusselse MR-politica Viviane Teitelbaum is not amused met wat zij noemt de “schandalige uitspraken” van Karel De Gucht tijdens het VRT radioprogramma de Ochtend. Teitelbaum zei dat ze het niet neemt dat De Gucht over een “Joodse lobby” spreekt. “Dat er een pro-Israëlische lobby is, net zoals er een pro-Palestijnse lobby is, dat is vanzelfsprekend maar dat is wel iets totaal anders dan een “Joodse lobby”. En dat Joden, ook buiten Israël, of ze nu religieus of vrijzinnig of gematigd Joden zijn volgens de heer De Gucht altijd gelijk willen hebben… Wel denkt De Gucht soms dat hij Charles Degaulle is. Die vond het ook nodig om dat te zeggen: “Les juifs sont un peuple d’élite sur de lui et dominateur”. “Waarom zoekt De Gucht niet een oplossing voor Brussel-Halle-Vilvoorde”, besloot Teitelbaum.

Opmerkelijk: Karel De Gucht antwoordde botweg: “Doe geen moeite, daarover ga ik met u niet in discussie.”

Ook het Forum der Joodse Organisaties reageert geschokt en noemt de uitlatingen van Karel De Gucht als zijnde stigmatiserend voor de joodse gemeenschap. Het FJO verspreidt heden dit persbericht:

Eurocommissaris Karel De Gucht gaf zijn mening over de vredeskansen in het Midden-Oosten naar aanleiding van de hervatting van de directe onderhandelingen tussen Israël en de Palestijnse Autoriteit in de VS.

Volgens De Gucht staat de invloed van de Joodse lobby in de VS en de steun van de joden in de wereld aan Israël een oplossing voor het conflict in de weg en zou er zelfs met “gematigde joden” geen gesprek mogelijk zijn, gezien hun verbondenheid met Israël en het feit dat de joden altijd overtuigd zijn van hun eigen gelijk.

Met geen enkel woord repte De Gucht erover dat er voor het bereiken van een duurzame vrede TWEE partijen nodig zijn en een substantieel deel van de Palestijnen nog steeds uit is op de vernietiging van de staat Israël. It takes two to tango.

De eenzijdige uitspraken van de heer De Gucht kunnen geïnterpreteerd worden als stigmatiserend voor de joodse gemeenschap. De heer De Gucht zou er in het belang van het vredesproces goed aan doen zich de eerste jaren niet meer in het conflict te mengen net zoals men hem indertijd vroeg zich niet te mengen in de politiek van Kongo. Dat zou de beste bijdrage zijn die hij aan de oplossing van het conflict kan bieden.

Maar het blijft een toppunt dat hij beweert dat “de joden overtuigd zijn van hun eigen gelijk” terwijl het bekend staat dat als er een politicus in Vlaanderen is die overtuigd is dat hij als enige de waarheid in pacht heeft, het Eurocommissaris Karel De Gucht wel is.


Bronnen Knack Magazine: De Gucht: Israël moet wurggreep op Gaza verlichten van 2 september 2010

6 gedachtes over “Karel De Gucht herontdekt de Protocollen van de Wijzen van Zion

 1. Deze ‘ meneer’ lijkt mij van voormalig RK huize.
  En dus zeer teleurgesteld. Echter, daar kan de Israëliet niets aandoen.
  Nochtans zijn uitspraken, wens in hem toe: Shalom Ha Massiach.

  Like

 2. Is recht op vrijheid van meningsuiting gelijk aan recht op het verkondigen van schandalige leugenpraat, op het uiten van ware antisemitische gevoelens?
  Een Joodse lobby. Mag ik even gieren van de lach? Wonen er in de VS een vijf miljoen Joden? Hoeveel procent zijn zij dan van de bevolking die uit een 250 miljoen zielen bestaat?
  Een Joodse lobby…Moet men een Jood zijn om bij die lobby te worden gerekend? Ik neem dat aan. Dertien miljoen Joden in de wereld en 1 milliard Moslims. Ook 1 miljard christenen. De Joodse lobby. Geestig. Hilarisch.
  Ik raad deze meneer Gucht aan zijn naam ietwat te veranderen. Mijn voorstel:”klucht”. Monsieur Klucht.

  Like

 3. Ten aanzien van Hoi,
  Terug een bijzonder kort en niks zeggende opmerking van uwentwege.

  Vrije mening(en) heeft de De Gehucht nooit gekend ondanks zijn politieke loopbaan, zijn loge-lidmaatschap-waar hij zo prat op gaat- of zijn eerdere kritiek op de Congolese politieke klasse. Als minister van buitenlandse zaken destijds heeft De Gehucht gezwegen als een graf ten aanzien van China waar jaarlijks duizenden burgers worden terechtgesteld of in Rusland waar journalisten omwille van hun kritische houding afgemaakt worden met een nekschot.
  Wie op dergelijke wijze het Joodse volk beschimpt, hervalt in de stereotypen van weleer. Dat is de kern.
  Zijn functie als Europese commissaris is dus niet langer houdbaar.
  Ondertussen is Kareltje op ‘rust gezet’ door zijn loge-broeders, wat hun siert.
  Ontslag nemen als commissaris en gaan boeren in de Vlaamse Ardennen met het geld van zijn schoonmoeder lijkt mij de enige uitweg.
  David

  Like

Reacties zijn gesloten.