Universiteit van Palestina [Gaza]De Universiteit van Palestina [ook de Gaza University geheten] werd opgericht in 2003. De campus van de Universiteit van Palestina op een gebied van ongeveer 30 acres [1 acre= 4042 m2] gelegen in de stad Madinat al-Zahra in het zuiden van de Gazastrook. De universiteit ligt kort bij het strand en de plaats voor die site werd volgens de website van de universiteit gekozen “om de gemiddelde bereikbaarheid van alle delen van de Gazastrook te verzekeren“.

Universiteit van Palestina verdeelt studiebeurzen voor studenten met de steun van de UNWRA
April, 2010. Voetbalkampioenschap aan de universiteit

De universiteit heeft het vermogen om een groot aantal studenten te absorberen uit de Gazastrook in alle disciplines en heeft drie faculteiten zoals de Faculteit  voor Toegepaste Ingenieurswetenschappen en Stedenbouw, de Faculteit van Informatie Technologie en tot slot de School voor Financiën en Bedrijfskunde (onder een voorlopige licentie). Daarnaast heeft de universiteit drie colleges : Faculteit Geneeskunde en Chirurgie voor Mond & Tanden, de Faculteit der Rechtsgeleerdheid en Justitiële Praktijk en de Faculteit Opvoeding en Moraal.

Begin van de eindexamens aan de Universiteit
22 december 2009: De Universiteit van Palestina ontvangt een delegatie studenten van de Khuza'a 's middelbare school voor meisjes
November 2009. De Universiteit ontvangt een delegatie van ed afdeling onderwijs van de UNRWA
Universiteit host het jaarlijkse Festival van het Kind in Gaza

Universiteit van Palestina geeft gratis bijlessen voor middelbare scholieren via haar website

Weldra nieuwe Campus

De Universiteit van Palestina heeft reusachtige ambities voor uitbreiding alsmede de bouw van een nieuwe campus. Het bouwproject liep vertraging op door het gebrek aan bouwmaterialen als gevolg van de blokkade van de Gazastrook. In afwachting van de volledige voltooiing van de gebouwen van de universiteit, die een capaciteit zal hebben van meer dan 20.000 studenten, hieronder alvast enkele afbeeldingen die een impressie geven wat het zal worden.


Nieuwe campus in aanbouw

Bronnen: Officiële Website van de University of Palestine