West Bank Unplugged afl.9: Het leven in het bezette Ramallah is zwaar, in het Grand Park Hotel

Grand Park Hotel in Ramallah

Het Grand Park Hotel bevind zich in Ramallah dat net zoals Jenin, Nabloes, Tulkarem en Qalqiliya, gelegen is in Judea (Oost-Israël). Judea wordt samen met Samaria door de Arabieren ‘bezet gebied’ genoemd maar juridisch klopt dat niet. Het algemeen beschouw als ‘betwist’ gebied – een soort Niemandsland – waar iedereen mag wonen. Iedereen? Nee, van de Arabieren mogen er geen Joden wonen en zeker niet die Joden met een Israëlisch paspoort. In Ramallah maken ze geen onderscheid tussen Jood, Zionist, Israëliër, Israëliet, dat is  wat de Palestijnen en Arabieren betreft allemaal één en dezelfde: allemaal Joden en die moeten allemaal dood.

Het Grand Park hotel is gelegen in de Al-Masyoun Heights, P.O Box 1375, Ramallah. Het is een volwaardig 4 stterenhotel, met alle informatie te vinden op haar website: http://www.grandpark.com/. Het hotel werd gebouw in 1997 en had aanvankelijk slechts twee verdiepingen. Afgelopen jaar in 2009 werd het hotel compleet verbouwd en werden er drie verdiepingen aan toe gevoegd.

Het hotel beschikt over 82 hotelkamers, van gewone kamers tot 4 executive suites en 2 presidential suites, een terras en een businesscenter. Een elegant decor, luxueuze badkamers met full size bad, krachtige douches, airconditioning, haardroger, internetverbinding, televisie met 12 locale tv-kanalen, bureel enz. Het hotel heeft ook vier vergaderzalen met geavanceerde technische ondersteuning, de Cleopatra Hall heeft een capaciteit van 240 personen, zalen met meervoudige opties die kunnen dienen voor conferenties, huwelijken, feesten, workshops en andere functies.

In het Caesars restaurant wordt excellent Midden-Oosten keuken geserveerd. Met romantisch kaarslicht wordt eten en wijn drinken een gedenkwaardige ervaring in Caesar’s. Op het terras worden meestal koude buffetten opgediend maar ook complete menu’s, ontbijten, lunch en diners. Het hotel heeft ook een prachtige Adios Bar, en een tropisch zwembad, het grootste van het gebied. Alles prima geschikt voor huwelijken, parties, coctailavonden, live entertaintment, thema nachten enz.


Afbeelding hierboven: het zwembad van het hotel. Rond het zwembad werden  enkele borden, een groot TV-scherm en panelen opgesteld toen begin juli 2010 de FIFA Wereldbeker 2010 voetbal werd gespeeld en er in het hotel opnamen plaatsvonden. Het lijkt wel op Hollywood… maar nee, het is hier wel in Ramallah, je weet wel, die grote Palestijnse stad op de Westelijke Jordaanoever, bezet door de Joden van Israël, waar Palestijnen onder de bezetting in erbarmelijke levensomstandigheden leven en… bla.. bla.. bla…

Hieronder het menu van de dag. Niet slecht voor een uitgehongerde Palestijn. Ik lust er ook wel wat van. Voor wie zou dat klaargemaakt zijn? Voor Mahmoud Abbas himselves? Of voor een medewerker van Human Rights Watch, of Amnesty International of een andere ngo? Of voor iemand van de Verenigde Naties of van de UNRWA? Of voor de één of andere stinkend rijke corrupte Palestijnse zakenman “met de groeten van de Palestijnse Autoriteit”?

Volgende fotoreeks komt rechtstreeks van de website van het hotel zèlf. Klikken op de afbeelding voor een vergroot beeld. Schrik niet van de luxe, er is ook geen beeldtrucage of photoshoppen aan te pas gekomen. Het is gewoon een prachtig hotel, maar dat wij hier in het westen nooit in beeld krijgen. Noch op het NOS-journaal, noch op de VRT.

Of wat dacht u soms, dat onze sterreporter en door de overheid royaal betaalde Israëlbasher van dienst Rudy Vranckx ooit een reportage zal maken over de welvaart en luxe in Gaza en op de Westelijke Jordaanoever? Waarom zou hij dat doen… zolang hij daartoe niet verplicht wordt? Israëlbashen en aanzetten tot Jodenhaat is toch zoveel leuker? 😦


Het hotel beschikt over single hotelkamers, maar ook over dubbel- en tripple kamers en uiteraard ook over suites (afbeeldingen hierboven en onder)

Afbeeldingen boven en onder: het Ceasars Restaurant van het Grand Park Hotel


Boven en onder het TERRAS van het hotel

Deze afbeelding en hieronder: De ADIOS BAR van het hotel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.