Heerlijk dineren in restaurant Sama in de Gazastrook

Er is nog een ander Gaza, een Gaza van geluk en welvaart… in Gaza is het niet één brok miserie en ook dat willen we graag weten… Helaas zal Hamas u dàt goede nieuws niet vertellen, precies omdàt het goed nieuws is! Want wat voor Hamas geldt is: slecht nieuws brengt geld in de kassa, goed nieuws niks, helemaal niks…

Gaat het nu opeens heel wat beter in Gaza dan vroeger? Nee, dat was vroeger ook al zo, maar wie en waarom zou u al dàt goede nieuws verteld hebben? Gaza Unplugged is de goednieuws-show uit Gaza. Het stelt het beeld bij van wat we er tot nog toe van wisten en vooral wat we niét wisten. Het vervormt het beeld niet over Gaza. Het vervolledigt de beeldvorming over Gaza.

Het toont Gaza van  haar beste en mooiste zijde. Wie kan daar iets op tegen hebben?

In plaats van een Palestijns meisje onder het bloed te tonen, hieronder een Palestijns meisje dat haar mooiste kleren komt tonen op de openingsreceptie van een nieuw restaurant op het strand van Gaza City, enkele weken geleden.  Bekijk dat gezicht van dat meisje, hoe fier en trots ze wel is, en hoe mooi ze is! Ook dit is Gaza!

Een jong Palestijns meisje woont de opening bij van het Sama Gaza restaurant op het strand van Gaza City op 29 juni 2010 (foto: MNP/ Mohammad Zaanoun)

Een zoveelste fotoverslag, rechtstreeks vanuit het hongerende Getto van Warsch… eh van Gaza. Alles ligt in puin, kapot geschoten, overal bloed, ellende en stervende mensen. We kennen de beelden, we hebben nooit iets anders gezien, vanuit Gaza bereiken ons enkel foto’s van bloedende, schreiende mensen. Gewoonlijk 20 tot 30 foto’s in één keer, zonder tekst of uitleg, geen bronvermelding, was het wel in Gaza of ergens in een uithoek van de wereld? zonder te vertellen hoe en waar wat gebeurd is, gewoon bakken vol ellende druipend van het bloed.

De propagandamachine van de Arabieren draait al jaren op volle toeren. En elke westerling, toegepamperd door onze verzorgingsstaat, de medische en farmaceutische industrie die ons vooral géén bloed meer laten zien, huivert bij het zien van één enkele druppel bloed. Alles wat van Gaza komt,  is net het tegenovergestelde beeld waarmee hij zijn dag wil beginnen. Eén druppel bloed en hij doet het al in zijn broek, hij vergaapt zich naar al die dagelijkse overdosis miserie die ons loyaal en met een boosaardige agenda naar wordt binnen gegoten. De bron van al die ellende, want dat wordt er ook levensgroot bij geprojecteerd, is: de Jood.

Maareuh…

Is dit Gaza? Is dit ècht Gaza? Of bestaat er nog een ander Gaza, met een verborgen welvaart, waar het goed om leven is? Ver weg van de oorlog, weg van Hamas, weg van de sharia, weg van andere mens-onvriendelijke  psychologische terreur in de vorm van religie, weg van de terreur en de dictatuur door eigen volk, weg van haat, weg van Jodenhaat die van bij het ochtendkrieken tot het weer donker wordt elke Gazaan en Palestijn wordt ingelepeld alsof het snoepjes zijn. Ja natuurlijk bestaat er een ander Gaza.

Vandaag het 41ste [!] artikel in de reeks Gaza Unplugged, wat u nooit te zien krijgt:

Restaurant Sama in Gaza

Fotosessie van 17 juli 2010
Voor een groter beeld klik op de afbeeldingen
Bronnen: Paldf.net: foto’s van de Opening van restaurant Sama; MPP Images: Opening day of Sama Gaza restaurant on Gaza beach in Gaza June 29 2010