Palestijnen zullen nooit onderhandelen over vrede, zij willen Israël

Saeb Erekat, toponderhandelaar voor de Palestijnse Autoriteit, dreigt de vredesonderhandelingen met Israël te boycotten wanneer straks de termijn van de bouwstop van nieuwe woningen in de ‘nederzettingen’ afloopt op 26 september a.s. en er opnieuw door Israël zal gebouwd worden. Van die zelfopgelegde bouwstop van 10 maanden door de regering van Netanjahoe, daarvan zijn reeds negen maanden verstreken zonder dat de PA één enkel redelijk en voor Israël aanvaardbaar voorstel heeft gedaan.Palestijnen en Arabieren willen geen vrede, zij willen Israël. Eender welk onderhandelingsresultaat dat met Israël werd, wordt en ooit nog zal worden bereikt, is voor Palestijnen, Arabieren en Perzen slechts een tussenstap. Na de allerlààtste en definitieve onderhandeling om de vrede, wacht de vernietiging van Israël en het einde van het Jodendom in het Midden-Oosten.

Het enige waar de Palestijnse onderhandelaars tot op heden in uitblinken is in het spelen van de rol van slachtoffer, het handig wegmoffelen van de welvaart die zij hebben kunnen verwerven dankzij de UNRWA (zie Gaza unplugged en Westbank unplugged: wat u nooit te zien krijgt!), het cultiveren van het martelaarschap (hoe meer Joden een Palestijn vermoord heeft hoe meer maagden in het hiernamaals) en de truuk van misleiding, leugen en bedrog als het erop aankomt te onderhandelen over vrede met Joden en/of Westerlingen [= taqiyya]

De PA blijft zich vastpinnen op grenzen van voor de Zesdaagse Oorlog van 1967, claimt nog altijd delen van de Joodse hoofdstad Jeruzalem, weigert Joden [en niet enkel Joodse Israëli’s maar Joden in het algemeen… hallo? racisme? apartheid?] zich te laten vestigen in Judea en/of Samaria en geeft ook geen enkele garantie voor de veiligheid van Israël en zelfs geen stuiver voor het leven van één enkele Jood in het Midden-Oosten.

De PA wil niét en kan ook niét garanderen dat zelfs wanneer Israël toegeeft aan alle eisen van de PA, dat de oorlog tegen de Joden daar zal stoppen. Het doel van de Palestijnse Autoriteit verschilt daar in niets van Hamas, Syrië of Iran, met name: de verwoesting van Israël en genocide op de Joden. Dus, wie gelooft die Arabieren nog? Want als ze zeggen dat ze vrede willen bedoelen ze dat  die vrede  pas kan komen nàdat de Joden van Israël zijn uitgemoord en Israël in puin ligt. Ik vrees dat Israël niet akkoord gaat met zelfmoord als dat het enige Arabisch/Perzisch  synoniem is voor vrede in het M-O.

Gesprekken Israel-PA bij voorbaat mislukt?

door Israel Today

Clinton kondigt gesprekken Israël-PA aan, maar deze lijken nu al mislukt.

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Hillary Clinton heeft dit weekeinde de hervatting van directe vredesonderhandelingen tussen Israël en de Palestijnen aangekondigd. Israël verwelkomt deze ontwikkeling als een belangrijke stap, maar de Palestijnen draaien de koude douche open nog voordat de gesprekken beginnen. Hillary Clinton vertelde op een persconferentie in Washington dat zij de Israëlische premier Benjamin Netanyahu en de Palestijnse leider Mahmoed Abbas had uitgenodigd om op 2 september in de Amerikaanse hoofdstad de directe besprekingen officieel te hervatten, en dat zij gelooft dat onderhandelingen over een definitief vredesakkoord ‘binnen een jaar’ kunnen worden afgerond.

Netanyahu’s Likoed partij toonde zich verheugd over de definitieve hervatting van de onderhandelingen zonder voorwaarden vooraf. ‘Het heeft anderhalf jaar geduurd om de internationale gemeenschap en de Palestijnen er van te overtuigen, dat directe gesprekken de enige manier is om een oplossing voor het conflict te bereiken’, zei de woordvoerder van Likoed, het knessetlid Ofir Akunis. “Verder bewijst dit, dat wanneer je opkomt voor je principes en niet toegeeft, je diplomatieke resultaten kunt bereiken”. Een andere, niet met name genoemde functionaris van Likoed zei later tegen The Jerusalem Post dat, terwijl Netanyahu hoopt een akkoord met de Palestijnen te sluiten, hij verplicht is elke overeenkomst aan het Israëlische volk voor te leggen voordat hij die ondertekent.

Intussen waren de Palestijnen veel minder optimistisch; en leken vastbesloten de besprekingen te torpederen nog voordat Netanyahu en Abbas de onderhandelingstafel hebben bereikt. Bijna elke Palestijnse factie buiten Abbas’ eigen Fatah-beweging had scherpe kritiek op het besluit met Netanyahu te onderhandelen, en beschuldigde Abbas er van, te zwichten voor Amerikaanse druk. Abbas naaste medewerkers wilden de Palestijnse critici geruststellen door te benadrukken dat Abbas zich zou terugtrekken uit de besprekingen als Israël doorgaat met het bouwen van nieuwe Joodse woningen in Judea en Samaria (de zogenoemde Westbank). Deze dreiging geldt ook voor Joodse woningbouwprojecten in oostelijk Jeruzalem, dat de Palestijnen claimen als hun hoofdstad, hoewel er honderdduizenden Israëlische Joden wonen.

“Zelfs indien Israël één huis bouwt in de nederzettingen”, betekent dit het einde van de onderhandelingen, verklaarde Hanna Amireh, lid van het Uitvoerende Comité van de Palestijnse Bevrijdingsorganisatie (PLO). Saeb Erekat, de Palestijnse hoofdonderhandelaar, voegde er aan toe, dat als Israël de zelf-opgelegde bouwstop in de nederzettingen van tien maanden, die op 26 september afloopt, niet verlengt, er niets te onderhandelen valt. “Indien de Israëlische regering op 26 september besluit weer offertes voor bouw in de nederzettingen te laten indienen, dan zijn er geen gesprekken,” zei Erekat.

Algemeen wordt aangenomen, dat Netanyahu in stilte de bouwstop in Joodse steden in Judea en Samaria zal verlengen om de vredesbesprekingen een kans te geven, maar dat de bouw in grote Joodse wijken in oostelijk Jeruzalem zal voortgaan, wat de Palestijnen de mogelijkheid geeft om weer een kans op vrede door onderhandelingen te ontlopen.


Bronnen: Israel Today.nl: Clinton kondigt gesprekken Israël-PA aan, maar deze lijken nu al mislukt van 22 augustus 2010

7 gedachtes over “Palestijnen zullen nooit onderhandelen over vrede, zij willen Israël

 1. Vredesonderhandelingen tussen Israëli en Palestijnen is ontegensprekelijk afhankelijk van de houding van alle landen in het Midden-Oosten en gezien in dezelfde landen nogal wat potentaten ‘regeren’, is enige vooruitgang bijzonder twijfelachtig.
  Helaas wordt de Palestijnse politieke klasse ‘bevolkt’ door kleine Arafatjes die naargelang het hun uitkomt, zich (mis)gedragen als stamhoofden, clanleiders of terreurgansters al dan niet in naam Allah. Deze ‘primitieve structuur’ waar vele Westerse ngo’s en naïeve idealisten zo verlekkerd op zijn, is daarom niet de basis om mee te gaan onderhandelen.
  Bouwstop of niet of het beheer over de Tempelberg, in essentie zijn de Palestijnen en hun vriendjes te laf en vol van verborgen agenda’s om vredesonderhandelingen te voeren. Misschien moeten die maar eens te leer gaan in België met z’n complexe staatsstructuren en
  aanverwanten.
  David

  Like

 2. Ik heb daar toch mijn twijfels over of die timing wel zo toevallig was. Avigdor Lieberman en de zijnen zullen het ‘toevallig’ zo hebben laten uitkomen dat ook de VS daar niks in de pap te brokken hebben. Ik zie dat meer als een statement. Vergeet ook niet dat de Amerikanen tot op heden geweigerd hebben om Jeruzalem als hoofdstad van Israël te erkennen (ook niet tot 1967 dat het nog W-Jeruzalem was) .

  In de Verenigde Staten werden wel pogingen gedaan om Jeruzalem alsnog te erkennen als de hoofdstad van Israël. Zo bv op 23 oktober 1995 toen het Amerikaans Congres het advies goedkeurde, de zogeheten Jerusalem Embassy Act, waarin werd gezegd dat “Jerusalem should be recognized as the capital of the State of Israel; and the United States Embassy in Israel should be established in Jerusalem no later than May 31, 1999“. Echter sinds 1995 wordt de uitvoering ongeveer om de zes maanden steeds opgeschoven in de tijd met telkens weer het zelfde excuus dat “[the] Administration remains committed to beginning the process of moving our embassy to Jerusalem“. De uitvoering van die wet is er nooit gekomen omwille van het weerwerk van de presidenten Bill Clinton en George Bush en een Congres dat niet de nodige fondsen wil vrijmaken voor de verhuis van de ambassade. Met een redelijk Israëlonvriendelijke Barack Obama aan het roer, verwacht Israël voorlopig geen wijziging in deze Amerikaanse houding ten aanzien van Jeruzalem.

  Like

 3. Tot zo ver ik weet is er geen bouwstop aangezien het hoort bij Jerusalem en als zodanig ook duidelijk gemaakt aan de VS. Volgens mij hebben de Israeli’s hun poot stijf gehouden aangezien Ramat Shlomo ligt in het oorspronkelijke niemandsgebied tussen Israel en Jordanie (in de periode van 1948-1967) en dus zeker niet ligt op de (fictieve) Westbank.

  Het was overigens ook qua timing niet erg handig van Israel maar dat gaat daar wel vaker mis: een kenmerk van een open democratie is dat de rechterhand niet altijd weet en doet wat de linkerhand wil en zegt (of andersom)

  Maar helemaal zeker weten doe ik het niet.

  Like

 4. Wat ik me nog wel afvraag is of er in de wijk Ramat Shlomo (waar een hele rel om begonnen was, met Joe Biden toen op visite) van Jeruzalem, of dat daar de bouwwerken uiteindelijk werden stil gelegd (op aandringen van de VS). Weet jij daar meer over?

  Like

 5. De bouwstop is een consessie geweest naar de Amerikanen. Na 10 maanden niet bouwen heeft Israel een grote aderlating gedaan in de richting van de Palestijnen. Nu zal blijken dat de Palestijnen geen enkele consessie zullen doen waardoor (hopelijk) de focus van de Amerikanen op de Palestijnen komt die onwillig zijn (al >100 jaar)
  Het een en ander heb ik gehoord in een lezing van Dr. David Luchins te vinden op de aishaudio.com website die hele interesante inkijkjes heeft in de relatie tussen de US en Israel.
  Ik zie eigenlijk al een aantal jaren hetzelfde patroon bij nieuwe amerikaanse Presidenten: om een wit voetje te halen bij de Arabische wereld wordt Israel onder druk gezet. Soms met resultaat soms ook niet. Daarna blijk dat de deur bij de Arabieren op slot zit en de US het voort laat sudderen.
  Totdat er of een nieuwe President komt of er een nieuw conflict ontstaat.
  De rode draad is altijd: Israel is bereid alleen niet tot zelfvernietiging en de Arabieren geven geen krimp en ‘klagen’ steen en been als Israel het land verder ontgindt. En bij elke cycle verliezen ze stukken land door terug te grijpen naar zaken die vroeger wel relevant hadden kunnen zijn (resulutie 181 verdelingsplan, of 242 etct) maar die door de tijd allang achterhaald zijn.
  Hetzelfde patroon zie bij de ‘Useful Idiots’ die dit soort VN resolutielijstjes (eenzijdig alleen gericht op Israel’s kant) bij houden om dan te brullen dat Israel de VN resoluties met ‘voeten’ treedt. (Ja, vind je het gek: ze volgen het Arabische voorbeeld)
  Mijn vraag bij dat soort onderhandelingen wordt dan altijd:
  – wordt het weer de gaskamer (zoals bij WOII)
  – wordt het met bootjes de zee op (zoals in 1492)…
  – wordt het dhimmitude?

  Like

 6. Zo is dat. Ik heb trouwens nooit begrepen waarom Netanjahoe die bouwstop heeft afgekondigd, terwijl hij net zoals jij en ik toch bij voorbaat weet dat de PA nooit akkoord zou zijn dat de Joden verder huizen bouwen op Joodse grond in Jeruzalem. Bovendien hebben de Palestijnen bij herhaling de afgelopen maanden laten weten dat ze nooit de Klaagmuur en het Joodse Kwartier zullen afstaan. Uiteraard kunnen zij – en willen ze ook niet – garanderen dat, eens dat allemaal weer in hun bezit is, dat ze het niet zullen verwoesten, net zoals ze dat tussen 1948 en 1967 ook gedaan hebben.

  Het enige waar Palestijnen en Arabieren ècht over willen onderhandelen is de overgave van het land van Israël aan de moslimwereld en de modaliteiten hoe de 5,6 miljoen Israëlische Joden moeten opkrassen naar… ja…. naar waar hé? Naar andere landen waar ze gehaat worden zeker? Naar Europa, waar zes miljoen van hen werden vermoord, of naar de Arabische landen waar tussen 1948 en 1973 ruim 850.000 Arabische Joden werden verjaagd met achterlaten van al hun hebben en houden?

  Like

 7. Bij voorbaat legt Ekrat al een bom onder de onderhandelingen door weer te dreigen tav de bouwstop. De bouwstop, die zorgt voor een economische verslechtering onder de Palestijnen wat weer kan leiden tot extremisme en het oplaaien van de terreur.
  Ik blijf het knap vinden hoe ze altijd maar weer zichzelf in de voet, de knie, beide dijbenen en hun achterse blijven schieten.
  De status van de zogenaamde ‘Westbank’ is internationaal betwist. Er zou dus ook een bouwstop moeten komen aan de “Palestijnse” kant.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.