PA jongeren naar het Holocaustmuseum in Jeruzalem

door Faith Answers & Questions

Niet alleen door de media en (ook door Nederlandse) politici wordt het woordje ‘Holocaust’ te pas en te pas gebruikt om Israël in de hoek te zetten.

Moslims en Arabieren hebben hier ook een flink handje van. In Israel zelf wordt alle acties van Israel tegen de terroristische pogingen van de Arabische inwoners van Gaza en Jesja (Jehoeda en Samaria) vergeleken met de Holocaust. Voorts is er een algemene ontkenning van de Holocaust binnen de Arabische gemeenschappen, omdat zij van mening zijn dat de wereld de Joden Israel gaf als prijs voor de Holocaust. Zij menen dat Israel een Arabisch land is die zij als Arabieren gedwongen moesten verlaten. Zij ontkennen de Joodse duizenden jaar oude geschiedenis binnen de grenzen – en vlak over de grens – van het Land Israel (zie ook  Nep-moslimgraven verwijderd). Onder de noemer van ‘recht op terugkeer‘ negeren zij de Joodse en rechtmatige claim op het Heilige Land.

Nu schijnt er een kleine kentering te komen onder de studenten van de PA. Zij zoeken informatie of de Holocaust nu wel of niet waar was. Daarom ging een delegatie van 22 studenten naar de Yad Vashem Holocaust Museum in Jeruzalem. Dit vond volgens Arutz Sheva afgelopen woensdag plaats. De groep stond onder leiding van de 21 jarige Mujahid Sarsur, die tijdens zijn verblijf aan het universiteit van een Israëlische kamergenoot hoorde over de afslachting van minimaal 6.000.000 Joden tijdens WOII. Ondanks de jongeren voor Ramadan moesten vasten, weerhield het hen niet om het indrukwekkende museum te bezoeken. Zij luisterden aandachtig naar de Arabisch sprekende gids die hen alles liet zien en horen wat de museum aan de bezoekers te bieden had aan informatie rond de Holocaust. Het was duidelijk dat deze jongeren vol afschuw alles aanhoorden en toezagen.

Aron Heller, die van dit bezoek een verslag maarkte in ‘The Associated Press’ kon vertellen dat de meisjes in hijab (haarbedekking) hun gezichten wegdraaiden bij het zien van de afschuwelijke beelden van Joodse lichamen die en masse in massagraven werden geschoven. “Zij gingen dicht tegen elkaar aanstaan,” schreef hij toen zij beelden van de Auschwitz-vernietigingskamp zagen. Een vijftienjarige PA jongen die op de middelbare school in Jordanië zit, vertelde aan Heller dat deze excursie hem hielp te begrijpen dat “Joden na de WOII nergens naar toe konden gaan.”

Holocaustontkenning is heel gewoon in de Arabische wereld. Zelfs PA Voorzitter en leider van de Fatah – Mahmoed Abbas – heeft de Holocaust in zijn proefschrift ontkend. In zijn proefschrift voor zijn doctoraat aan de Patrice Lumumba Universiteit in Moskou “The Other Side: The secret relations between Nazism and the Leadership of the Zionist Movement” lijkt hij, zoals de titel het al verraad, de boel flink om te draaien. En ondertussen dwingt de wereld, met de VS en de EU aan het hoofd, Israël om met zulke mensen te onderhandelen!

PA Autoriteiten worden al langer beschuldigd dat zij Hitler liever knuffelen dan afwijzen en graag gebruik maken van Holocaustontkenning in tekstboeken. De jeugd heeft de toekomst. Hopelijk zal dit fantastische initiatief van deze jongeren een sneeuwbaleffect veroorzaken.


Bronnen: Faith Answers & Questions: PA jongeren naar de Holocaustmuseum in Jeruzalem door Sacha van 22 augustus 2010; Why Israel?: Palestinians learn about the Holocaust van 21 augustus 2010; The Jerusalem Post: Palestinians learn about the Holocaust door AP van 19 augustus 2010

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.