De Islamitische Universiteit van Gaza, kweekschool van terroristen voor Hamas

Islamitische Universiteit van Gaza, kweekschool van terroristen voor Hamas

De Islamitische Universiteit van Gaza [IUG] werd opgericht door sjeik Ahmed Yassin, een leider en mede-oprichter van Hamas die op 22 maart 2004 vanuit een Apache-helicopter door het IDF werd uitgeschakeld. De Universiteit werd door Steve Erlanger van The New York Times beschreven als “een van de belangrijkste middelen voor Hamas om Palestijnen te bekeren voor haar islamistische zaak.” Het is de facto Ismail Haniyeh, de premier van Gaza, die één van de terroristenleiders is die afstudeerde aan de Universiteit van Gaza, alwaar hij Arabische literatuur studeerde. Een andere belangrijke leider van Hamas, Mahmoud al-Zahar, studeerde er alternatieve geneeskunde.


Boven en onder: voorzijde en achterkant van het gebouw.

Uiteraard het belangrijkste gebouw van de Islamitische Universiteit van Gaza: de moskee
Gaza, 9 juli 2009. Studenten oefenen voor de jaarlijkse uitreiking van de diploma’s (foto: APA/Abed Rahim Khatib)
Afgestudeerde studentes aan de Islamitische Universiteit van Gaza op de diploma uitreiking van 31 juli 2005


Afbeelding hierboven: Ze zien er niet als doetjes uit en het zijn dan ook geen doetjes. In het voorjaar van 2007 kwam het aan de Islamitische Universiteit van Gaza tot rellen tussen studenten die banden hadden met Hamas en anderen met rivaal al-Fatah. De Hamasstudenten gebruikten kettingen en messen en gingen er de studenten van al-Fatah te lijf waarbij er tientallen moesten afgevoerd worden naar het ziekenhuis. Het incident is maar een voetnoot die de atmosfeer illustreert in de lange geschiedenis van jihadistische opvoeding aan de universiteit, die blijft volhouden dat het een academische instelling is als eender welke andere. Met de hulp van het Westen en banden met internationale studentenorganisaties, is dfe Islamitische Universiteit van Gaza een kweekvijver voor Hamasterroristen geworden, volgens de onderzoeksresultaten van het Intelligence and Terrorism Information Center (ITIC).

Bij de drie afbeeldingen hierboven: Gaza City, 31 juli 2005. Palestijnse studenten van de technische afdeling wonen hun diploma-uitreiking bij aan de Islamitische Universiteit. 2095 studenten waren dat seizoen afgestudeerd. Foto: Abid Katib / Getty Images


Hoewel, binnen haar muren, onderwijzen haar docenten het belang van de Jihad en de islamitische code terwijl ze hen leren hoe ze de media kunnen aanwenden voor hun religieuze kruistocht. Tijdens academische studies, inbegrepen ook diegene die worden gegeven aan de docenten van de universiteit, wordt de band gelegd tussen Jihadistische opvoeding en zelfmoordaanslagen. Academici van de Universiteit van Gaza ontkennen dat het een instelling is van Hamas. “Van een gelijkaardige belangrijkheid voor de Amerikaanse colleges is het verwijderen van het valse etiket dat de IUG een door Hamas gecontroleerde instelling zou zijn,” betogen twee van haar docenten. “De IUG is een universiteit zoals elke andere in Palestina en weerspiegelt de diversiteit van haar bevolking.”

Hoofdbibliotheek van de universiteit die op 28 december 2008 op de eerste avond van de Gazaoorlog werd verwoest door een bombardement door het IDF

Niettegenstaande zijn de intelligentiediensten van het IDF al jaren op de hoogte van het feit dat Hamas Qassamraketten ontwikkelt en opslaat in de Universiteit, die werd geëvacueerd tijdens Israël’s anti-terreuir operatie. Het IDF bombardeerde haar wapen laboratoria, maar de Arabische knecht van dienst met name de “Fact Finding Mission” van de Verenigde Naties, rapporteerde dat “deze burgerlijke en opvoedkundige gebouwen waren en dat de Missie geen enkele informatie heeft gevonden dat die werden gebruikt als een militaire faciliteit.” Tjah, als je de [handlanger van de] moordenaar zelf de plaats van het misdrijf laat onderzoeken, zal er inderdaad nooit een bewijs worden gevonden. Dat klopt.

29 december 2008. De bibliotheek ligt in puin

Tijdens de Gazaoorlog werd de Islamitische Universiteit in de nacht van 28 op 29 december 2008 in zes aanvalsgolven door bommenwerpers van het IDF zwaar beschadigd. Intussen werd alles weer opgebouwd.

Gaza, 2 januari 2010. Hamaspremier Ismail Haniyeh op bezoek aan de Universiteit ter gelegenheid van de eerste verjaardag van de Gazaoorlog


Gaza, 15 juli 2006. De Islamistische Universiteit werd wel eerder het doelwit van Israëlische luchtaanvallen. Hier volgt een protest van leden van de studentenraad tegen het bombarderen van schoolgebouwen.

Plattegrond van de universiteit

University of Gaza students affiliated with Hamas used chains and knives to attack Fatah supporters several days ago, sending several students to the hospital. The incident is a footnote in a long-standing atmosphere of Jihadist education at the university, which maintains that it is an academic institution like any other. Using aid from the West and affiliation with international student bodies, the Islamic University of Gaza is a greenhouse for Hamas terrorists, according to the Intelligence and Terrorism Information Center (ITIC).

Onderzoek aan de afdeling geneeskunde

De Universiteit van Gaza houdt het profiel hoog van een academische instelling en is lid van vier internationale groepen universiteiten, waaronder ook de International Association of Universities. Niettegenstaande de universiteit er “”lezingen geeft over haar radicale ideologiëen en zich concentreert op vijandigheid jegens Israël en tegen het Westen,” zo vertelt de onderzoeker van terreurorganisaties, werd zij in feite opgericht en financieel ondersteund door Westerse en moslimgroepen in de Verenigde Staten, Duitsland, Saoedi-Arabië, Turkije en anderen. De universiteit onderhoudt banden met gerespecteerde academische instellingen zoals de School voor Economie te Londen en het Queen Mary College. Enkele jaren geleden zette de internationaal gekende chipmaker Intel een Intel Information Technology Center of Excellence op aan deze universiteit.

De studenten werken met de meest geavanceerde aparatuur aan de universiteit


Bronnen: Israellycool: A Taste of “Concentration Camp” Gaza: Islamic University of Gaza van 29 juli 2010; Arutz Sheva: University of Gaza ‘Greenhouse for Hamas Terror’ door Tzvi Ben Gedalyahu van 5 mei 2010; Wikipedia.eng: Islamic University of Gaza

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.