Ramadan traditioneel feest van de haat tegen de Joden

Hieronder een videoclip van een show die op de Arabische Televisie wordt uitgezonden tijdens de Ramadan, die een stereotypische representatie geeft van een religieuze Jood die te gierig is om wat drinkgeld te geven aan een leverancier aan de deur. Overgenomen van Israël’s TV Kanaal Twee.

Ramadan is traditionele feestmaand van Jodenhaat geworden in de moslimwereld

door David Lev

Islamitische regeringen nemen de gelegenheid te baat om tijdens  het TV seizoen van de Ramadan  anti-Israëlische en antisemitische propaganda uit te zenden op hun TV-stations, die direct herinnert aan de nazipropaganda die de Holocuast voorafging.

Uit de Egyptische TV-serie 'Horseman Without A Horse', een persiflage op het virulente anti-Semitische fake document "Protocollen van de Wijzen van Sion"

Met de moslims over de hele wereld die vasten tijdens de daguren en elke dag na zonsondergang thuis verzamelen voor de “breek de vasten”-maaltijd, profiteren de Arabische propaganda ministeries van het grote potentieel publiek dat door de vasten tijdens de Ramadan voor de beeldbuis zit gekluisterd, om hun omroeporganisaties tijdens TV-shows hun top-programma’s uit te laten zenden, met veel shows die voor die periode speciaal worden geproduceerd. Programma’s over Israël en het Joodse volk halen steevast hoge kijkcijfers en krijgen de hoogste beoordeling onder de Arabische media. Elk jaar wordt er door de regering gecontroleerde tv-zenders in heel het Midden-Oosten programma’s uitgezonden rond hetzelfde thema omtrent het vermeende verraad dat werd gepleegd door Israël en het Joodse volk tegen de moslims en de wereld in het algemeen.

Volgens het Midden-Oosten Media Research Institute (MEMRI), die de uitzendingen door de media in de Arabische wereld controleert, zond Iran in dat jaar [2009] een door Syrioë geproduceerde TV-reeks uit genaamd “Al-Shatat”, die pretendeert te laten zien hoe de Joodse bankiers – met name de Rothschilds – het internationale bankwezen domineren en daarmee de wereld. Met het in de omloop brengen van stereotiepe Joodse personages die tekstlijnen afdreunen in de aard van “alle volkeren die niet-Joodse religies hebben aanvaard moeten worden vernietigd en uitgeroeid,” en “wij hebben de grote eer gekregen – de wereld te beheersen door middel van kapitaal, kennis, politiek, door middel van te doden of met eender welke middelen,” worden de 30 afleveringen van deze serie in de Arabische landen in het Midden-Oosten vertoond waaronder ook Jordanië.

Vijf anti-Israëlische shows in Egypte

Niet minder dan vijf nieuwe reeksen werden in 2009 op de Egyptische televisie uitgezonden die allen draaien rond Israël en de Joden. Een serie genaamd “The Spy Wars” vertelt het verhaal van Samia Fahmy, een Egyptische vrouw die naar verluidt werd gerekruteerd door de Mossad, maar in plaats daarvan de Israëli’s “bedroog” die haar probeerden te werven en zij hen i.p.v. naar Egypte leidde om daar te worden gearresteerd. Een andere serie genaamd “Mijn hart is mijn bewijs”, vertelt het verhaal van de legendarisch Joods-Egyptisch geboren zangeres Layla Murad, haar opkomst tot het sterrendom, de beschuldigingen dat ze stiekem Israël steunde en hoe zij later in ongenade viel in een groot deel van de Arabische wereld. Een ander programma, “De Tweede Poort,” vertelt van een moeder wier zoon is ontvoerd en meegenomen naar Israël.

Layla Murad

Niet alle Egyptenaren waren gelukkig met deze selectie van TV-programma’s. Sprekend met Agence France-Presse, vertelde een student aan de Universiteit van Caïro dat de shows over Israël en Joden gewoon rookgordijnen waren “om ons bezig te houden zodat we niet hoeven na te denken over onze echte problemen zoals werkloosheid en armoede.” Een andere leerling zei: “Kunnen we geen vijand vinden? Laten we dan eens praten over Israël. We zouden ons beter bekommeren op de werkelijke problemen van de mensen zoals armoede … en stoppen met praten over Israël en over spionnen. We moeten ons concentreren op de werkelijke binnenlandse kwesties.”

In een interview zei, Mahmud Zaki, een media-professor die schittert in een van de reeksen, dat de programma’s werden ontworpen om de aandacht van het Egyptische volk te blijven focussen op Israël. “De afgelopen tijd was de belangstelling voor de Palestijnse kwestie in de Arabische straat flink gedaald. Alles leek als oud nieuws op de satelliet-kanalen en in de kranten. Er was actie ondernomen om de interesse in het Palestijns-Israëlische conflict te doen heropleven en het opnieuw leven inblazen van patriottische gevoelens,”zei hij.


Bronnen: met dank aan Elder of Ziyon voor de tip: Anti-semitic sitcom on Arab TV during Ramadan van 18 augustus 2010; Atlas Shrugs: Ramadan Turning into Month of Jew-Hatred in the Muslim World van 14 september 2009; Terrorism Info.com: Examples of anti-Semitism in the Arab and Muslim world; ADL: ‘Protocols’ Appear in Plot As Egyptian TV Series Continues

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.