Arabische Liga wil van Israëlische atoombommen af

President Ahmadinejad van Iran: "Dr. Omar Krakboem, maar dat is fantasjtiesj! Ik zie de Joden al branden en verdampen. Heil Hitler! Vliegt den blauwvoet storm op zee!"

Arabische Liga wil van Israëlische atoombommen af

door Israel Today.nl

De Arabische Liga spant zich sterker in om Israël te dwingen nucleaire inspecties toe te staan door toenadering te zoeken tot Israël’s bondgenoten, waaronder de VS, en steun te zoeken voor een resolutie die tijdens een komende vergadering van het Internationaal Atoomenergie Agentschap (IAEA) moet worden ingediend. Amerikaanse en Europese diplomaten bevestigden dit weekeinde voor de Associated Press, dat zij benaderd waren door de Arabische Liga met het verzoek om een motie te steunen die een eind zou maken aan de nucleaire geheimhouding van Israël. De Amerikaanse president Barack Obama had eerder deze maand de Arabische Liga en andere Islamitische landen gewaarschuwd, de vergadering van de IAEA in september niet te gebruiken als forum om Israël onder druk te zetten. Obama zei dat het daarmee de gesprekken over een kernwapenvrij Midden-Oosten, waaronder een geplande topconferentie in 2012, onmogelijk zou maken. De Israëli’s waren in mei gefrustreerd toen Obama een resolutie steunde, die door de non-proliferatieverdrag conference van de VN werd aangenomen. Hierin werd opgeroepen tot een belangrijke topconferentie in 2012 die besluiten zou afdwingen die tot doel hebben een kernwapenvrije zone in het Midden-Oosten te scheppen. Die topconferentie, indien deze plaatsvindt, zal vrijwel zeker de sluier over het nucleaire programma van Israël willen opheffen en de Joodse staat dwingen afstand te doen van ieder nucleair wapen dat het zou bezitten. De alles omvattende inspanning van de Arabische Liga en andere Islamitische landen wordt in Israël beschouwd als een truc om de aandacht af te leiden van Iran en Israël weer tot de “nucleaire slechterik” van het Midden-Oosten te maken. [bron Israel Today]

Het Britse equivalent van de 'Story' en de 'Dag Allemaal' kwam weer met het zoveelste roddelschandaal op de proppen: Israël heeft 200 atoombommen!

Israël heeft [geen] atoomwapens

Tot het tegendeel is bewezen heeft Israël wat mij betreft [geen] atoomwapens. De enige die er ooit wat heeft over ‘gezegd’ maar het nooit heeft  kunnen bewijzen, is ene Mordechai Vanunu (°1954), een labiele fantast die eind 1986 door de Mossad werd opgepakt, veroordeeld en opgesloten, wegens schending van de wet op fabrieksgeheimen omdat hij foto’s had genomen en vrijgegeven van de binnenkant van de kerncentrale in Dimona, waar hij een tijdje als technicus had gewerkt. Zijn loslippigheid en een interview met The Sunday Times kwamen hem uiteindelijk duur te staan.

Indien iemand hetzelfde zou proberen bij de kerncentrale van Doel (België) zou hij eveneens achter de tralies verdwijnen. Echter, hier gaat het om Israël, de Joodse staat dus, en als het om Joden gaat is alles per definitie verdacht en slecht.  Sommigen – met veel verbeeldingskracht en de zakken vol complottheorieën – menen dat Israël atoomwapens zou geproduceerd hebben. De grootste fantasten onder hen beweren zelfs dat Israël 200 atoomkoppen zou bezitten. De UFO’s die soms ’s nachts over uw huis vliegen? Niet verder zoeken, dat zijn allemaal vliegende Israëlische atoombommen die ooit tot ontploffing worden gebracht wanneer de Joden straks de wereld veroveren. Jawadde! Het feit dat Israël nooit het non-proliferatieverdrag heeft getekend [net zomin als Pakistan en India dat ook niet deden maar van die landen ligt blijkbaar niemand wakker], is natuurlijk koren op de molen van de complotbelievers.

Vanunu, een Marokkaanse Jood en Israëli die zich in 1985 nadat hij ontslagen werd in Dimona voor ‘labiel’ gedrag, tot het christelijk geloof bekeerde, werd na zijn ‘onthullingen‘ aan de Britse The Sunday Times, op 28 december 1986 in Rome worden opgepakt en zal pas op 21 april 2004 weer vrijkomen. Af en toe vliegt hij weer achter de tralies omdat hij blijkbaar moeite heeft zich te gedragen volgens de wetten van zijn land. Wie interesse heeft kan het hele verhaal lezen zoals Vanunu dat tegenover The Sunday Times ‘onthulde’: Mordechai Vanunu: The Sunday Times articles. Wie natuurlijk op zoek is naar betrouwbare feiten doet dat nooit door de Sunday Times te lezen.

Israël antwoord tot op vandaag nooit bevestigend of ontkennend op de vraag of het land kernwapens bezit. Wat mij betreft vind ik dat een goede tactiek. Tenslotte wordt Israël al bijna 63 jaar belaagd door de moslimwereld, de Arabische wereld en Iran. Dan is het altijd verstandig om iets achter de hand te houden waarvan niemand met zekerheid kan zeggen wat het is en hoeveel hij ervan heeft. Een militaire truuk als een ander.

Het artikel van hierboven van Israel Today over de heisa die de Arabische landen maken over het vermeende bezit van atoomwapens van Israël, bevestigt het Israëlcomplex van de VN. In feite is die heisa bedoeld als bliksemafleider om Iran de kans te geven te doen wat het wil doen – kernwapens ontwikkelen – en wat het ermee wil doen en dat al jaren luidop aankondigt te zullen doen namelijk: Israël van de kaart vegen. De VN resolutie die beoogt dat Israël haar geheimen prijsgeeft kan ze dan ook maar beter bij al die andere andere  anti-Israëlresoluties in de prullenmand kieperen. Zolang de antidemocratische Verenigde Naties worden gegijzeld door de moslimnaties èn door de Arabische Liga en door Iran is er toch nooit geen doorkomen aan.

5 gedachtes over “Arabische Liga wil van Israëlische atoombommen af

 1. Eguenne!
  Inderdaad zoals Brabosh schrijft, is de blog van Meulenbelt er eentje waarop elke gefundeerde (tegen)argumenten worden gedelet als het niet in haar kraam past. Haar denken en doen inzake het Midden-Oostenconflict getuigt van weinig inzicht- ze is pas zo een 15 jaar bezig en beweert daardoor een experte te zijn- en is tegelijk leeg van elke kritiek op de terreur van Hamas en Hezbollah. Dat deze politica haar ‘ding gevonden te hebben’ inzake een anti-joodse houding en/of tegen de staat Israël zou u tot nadenken moeten zetten. Gezien uw bovenstaand schrijven vol is van ondoordachte en belogen ideeën, heb ik weinig hoop.
  Verdraagzaam en transparant Nederland waar ’s avonds de gordijnen open blijven omwille van de ‘interactieve bemoeienissen’, is zoals Meulenbelt die beweert begaan te zijn met het Palestijnse volk, maar liever een zelfverklaarde Ariërs omhelst of getrouwd te zijn met een Palestijnse ex-terrorist. Verontrustend, zonder meer.
  David

  Like

 2. 1. antisemiet, jodenhater, Israelbasher zijn allemaal synoniemen van elkaar. Het volstaat één van de drie te gebruiken

  2. “Misbruik gemaakt van bepaalde gebeurtenissen?” Ik ben het volledig met u eens. Tijdens de Gazaoorlog in januari 2009 werd de situatie in Gaza vergeleken met een concentratiekamp, Gaza werd een Getto genoemd waar het erger was dan in het Getto van Warschau in 1943, Israëli’s worden kampbewakers, gestapo’s en nazi’s genoemd, Israël wordt deze keer “een echte Holocaust beloofd” (de Holocaust voordien is volgens diezelfden een uitvinding van de zionisten om veel geld te verdienen), “Israël gebruikt praktijken die erger zijn dan tijdens het Derde Rijk”… , enfin, u hoort het al aan de dialectiek. Ik heb daar een simpele uitdrukking voor om die dialectiek te omschrijven: Uitbuiting van de Holocaust heet zoiets, systematisch gepleegd door Palestijnen, Arabieren en hun westerse aanhang.

  3. “De vrije meningsuiting op het internet” bestaat wel degelijk, maar niet in de vorm zoals u zich die voorstelt. Die vrijheid bestaat in de veelheid en verscheidenheid van blogs, websites, facebook enz… Wat niet op het ene kan gezegd of geschreven worden kan wel op het andere. Alles tezamen vormen zij het netwerk van vrije meningsuiting op het net. Ik geef u een voorbeeld. Alles wat ik ooit heb geschreven op de blog van Anja Meulenbelt werd door haar meteen gewist. Andersom gebeurt hetzelfde. Maar alles samen genomen kan je alle opinies terugvinden op het net. Snapt u ‘m?

  Like

 3. Scheldwoorden ? Er stonden helemaal geen scheldwoorden in mijn reactie. Ik was enkel kritisch en zoals al velen overkomen is – dan wordt je uitgescholden voor antisemiet, jodenhater, Israelbasher enz………. Zielig hoe 65 jaar na datum nog zoveel misbruik gemaakt wordt van bepaalde gebeurtenissen. Het mooie van vrije meningsuiting is dat je altijd weer verrast wordt door de schaamteloosheid van degenen die haar willen beknotten”(Theo van Gogh).

  Like

 4. Over je [..] kan [..] en er eens mee lachen maar het is misschien handig […] Ik denk niet dat [..] dit [..] sinds wanneer [..] vrienden van [..] jij ?


  Moderator: ik heb er wat scheldwoorden van tussen moeten halen, maar ik hoop dat het nog voor iedereen leesbaar is en je boodschap duidelijk begrepen wordt. Onze excuses maar Zion leest mee, vandaar.

  Like

 5. Geliefde Vlaamse Vrienden,
  Vraag maar aan de Arabieren. Wat HEEFT Israel volgens hen? Israel HEEFT het land, het water, de zee en de lucht, de sterren, zon en maan vergiftigd. Israel HEEFT geen recht te bestaan, Israel HEEFT het internationale recht, het zeerecht, alle mensenrechten geschonden, Israel HEEFT land gestolen, bezet, ingepikt, Israel HEEFT al koloniserend met zevenmijlslaarzen het Arabische paradijs, alias Palestina ingenomen en Israel HEEFT niet het recht te spreken, schrijven, zich te verdedigen, adem te halen (als er geen gas in te ademen is). Israel echter HEEFT niet te veel zin om de Arabieren ter wille te zijn en zichzelf te laten vernietigen en daarom, daarom HEEFT Israel hier en daar nog wat achter de hand hetgeen voorkomen moet dat de wereld straks zal zeggen dat het staatje dan toch eindelijk het lootje HEEFT gelegd.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.