Westbank Unplugged, leven in de hel van de bezetting

Volgens de mainstream media in het buitenland maar ook in het binnenland, onze dagdagelijkse kranten, onze openbare omroep VRT-één-Canvas TV en radiozenders, is het één grote brok miserie in Judea & Samaria, het gebied ten westen van de Jordaan waar veel Arabische nederzettingen zijn.

In het geel en roos gekleurd: Arabische kolonies in Oost-Israël

De Arabische kolonisten op de westoever klagen steen en been dat hun land zou bezet zijn door de Joden van Israël en dat het leven onder Israëlische ‘bezetting’ een ware hel zou zijn. Afbeeldingen opdelven van kapotte huizen is geen kunst. De Arabieren voeren tenslotte al sinds de tweede helft  van de 19de eeuw oorlog tegen de terugkomst van de Joden naar hun heimat in Israël en vooral sinds de onafhankelijkheid op 14 mei 1948. Het gebied heeft sinds 1994 een beperkte autonome status gekregen – de Palestijnse Autoriteit genoemd – in afwachting van een mogelijke onafhankelijkheid, die in feite niemand wenst, behalve dan de westerse landen.

Wat speurwerk wat er achter het kunstmatig opgehouden negatieve imago van de ‘bezette gebieden’ wordt schuilgehouden, heeft de volgende beelden opgeleverd. Ontdek samen met mij die andere paradijselijke Westelijke Jordaanoever en wat er schuilt achter de façade van miserie en ellende onder de Israëlische ‘bezetter’. Nogal wat Palestijnen blijken goed te boeren…

PS: als u èchte miserie wilt zien, sla dit artikel dan snel over, want dan kan u beter beelden opsnorren van Darfoer of over de overstromingen in China en Pakistan, of de bosbranden in Rusland, want in ‘Palestina’ bestaat GEEN miserie. Het is er veel beter leven en wonen dan in eender welk gemiddeld land in het M-O, Azië, Afrika of Zuid-Amerika. De rest is anti-Israëlische Arabische propaganda.

Westbank Unplugged

leven in de hel van de bezetting

12. Het Murad Tourist Hotel en Resort in Bethlehem [klik hier]

Een resort (Engels voor “verblijf”) is een verblijfsoord dat (meestal) gericht is op luxe en comfort. Een prachtig voorbeeld van een Palestijns resort is het Murad Tourist Hotel en Resort dat werd opgericht nabij Beit Sahour, op de weg van Bethlehem naar Jeruzalem, drie kilometers gelegen van het centrum van Bethlehem.

11. Vakantiedorp Olive Tree Tourist Village in Bethlehem [klik hier]

Andermaal een prachtig vakantiedorp in Bethlehem, het Olive Tree Tourist Village. Het werd opgetrokken in Al Zaytouna, Beit Jela in Bethlehem. Het hotel heeft 30 kamers en 6 penthouse appartementen voorzien van alle denkbare comfort. Enkele zwembaden, een prachtig restaurant, speeltuin, koffiebar en zelfs een Disco.

10. Stars and Bucks Café in Ramallah [klik hier]

Het Stars and Bucks Cafe, gelegen in de Palestijnse Westelijke Jordaanoever, maakt geen onderdeel uit van de gekende Amerikaanse Starbucks-keten. Maar lijkt er wel sterk op. Daar gaat het dus net om. Imitatie kan de meest oprechte vorm zijn van vleierij, maar Starbucks moet zich hier naar alle waarschijnlijkheid niet door gevleid voelen – toch niet deze keer.

9. Palestijnen in de verdrukking: de Bank van Palestina [klik hier]

Terwijl de meeste Westerlingen denken dat de Palestijnen zwaar worden onderdrukt (ze weten niet anders omdat de media hun dit alle dagen herhaalt), zou je om dat eenzijdig beeld te compenseren bijvoorbeeld hun banken moeten zien: The Bank of Palestine met hoofdzetel in Ramallah.

8. Het Sultan Toerisme Centrum in Jericho annex kabelbaan [klik hier]

De kabelbaan van het Sultan Toerisme Centrum is de voorbije vier jaren onder constructie geweest. De kabelbaan verbind Tel Jericho met de Berg der Verzoekingen in minder dan vijf minuten. De kabel is 1330 meter lang van het basisstation tot het bergstation in de bergen. Er zijn 12 cabines en elke cabine kan 8 personen bevatten met een laadvermogen van 625 personen per uur. Cabine nummer twee kan een rolstoel laden.

7. Banana Land, het mooiste pretpark voor jong en oud in Jericho [klik hier]

Jericho heeft een reputatie te verdedigen, niet enkel omdat het de meest machtige stad in de Rift Vallei is (tussen de heuvels van Judea en de bergen van West-Jordanië), en tegelijk ook één van de oudste steden van het Midden-Oosten is, maar tussen haar muren bevind zich ook het befaamde pretpark Banana Land. Het pretpark Banana Land in Jericho is vrij nieuw en werd in 2008 gebouwd nabij het Aida vluchtelingenkamp.

6. Het leven in het bezette Ramallah is zwaar, in het Grand Park Hotel weten ze er alles over [klik hier]

Het Grand Park hotel is gelegen in de Al-Masyoun Heights, P.O Box 1375, Ramallah. Het is een volwaardig 4 stterenhotel, met alle informatie te vinden op haar website: http://www.grandpark.com/. Het hotel werd gebouw in 1997 en had aanvankelijk slechts twee verdiepingen. Afgelopen jaar in 2009 werd het hotel compleet verbouwd en werden er drie verdiepingen aan toe gevoegd.

5. Luxueus shopping Herbawi Home Center in Jenin [klik hier]

Jenin, 30 juni 2009. Precies een jaar geleden opende in de buitenwijken van Jenin in het noorden van de westoever in Oost-Israël, het luxueuze 5 verdiepen tellende Herbawi Home Center haar deuren. De kosten van de bouw liepen op tot 5 miljoen dollars en de modernste producten uit de hele wereld, inclusief de Israëlische, worden er te koop aangeboden, van blinkende espresso machines tot plasma schermen.

4. Onderduiken in het Jacir Paleis van Bethlehem [klik hier]

Ongetwijfeld de minst kwade plek van allen om te ontsnappen aan die verschrikkelijke Israëlische bezetters is het Jacir Palace Intercontinental Hotel van Bethlehem, kort gezegd: het Jacir Paleis. En geloof me vrij, het is een ècht Paleis. Het bijzonder luxueuze 5-sterren hotel bevind zich op de Jerusalem-Hebronweg, P.O. BOX 1167 in Bethlehem, in Judea, Oost-Israël. Het hotel ligt op ongeveer 5 minuten rijden van de Geboortekerk in het centrum van Bethlehem. Het heeft prachtige tuinen, zwembaden, 247 hotelkamers waarvan 126 dubbele, 78 enkele en 43 tripplekamers. Hierna een reeks foto’s waar ik maar weinig aan toe te voegen heb. In één woord: oogverblindend!

3. Bobbejaanland in Ramallah: het Mukhmas Fun Land [klik hier]

In het voorjaar van 2005 opende een nieuw pretpark haar deuren. Het Mukhmas Fun Land pretpark van Ramallah is wellicht één van de mooiste in de ‘bezette’ Palestijnse gebieden van de Palestijnse Autoriteit. Het themapark Mukhmas Fun Land werd gebouwd in het industriepark Betunia gelegen op zowat 1,5 kilometer van het Manaraplein van Ramallah.

2. De bezetting overleven in de bunkers van het Jericho Resort Village [klik hier]

Hoe hard het leven wel is in de ‘bezette gebieden’ voor het ‘Palestijnse volk’ (waar tot 1967 nog nooit iemand van had gehoord eenvoudig omdat het niet bestond en werd ‘uitgevonden’), kunnen we bijvoorbeeld zien in Jericho, de oudste stad ter wereld, die op ongeveer 400 meter onder de zeespiegel ligt en in de plaats waar vroeger de paleizen van het Joodse volk stonden is thans het Jericho Village Resort verrezen, volgens de brochure een “vier sterren reiziger oase en een mooi resort complex met alle gemakken van de moderne gastvrijheid.” Die gastvrijheid moet wel met een schep zout worden genomen, want Joden niet gewenst.

1. Kwestie van overleven op de Westbank: het Haddadcentrum in Jenin [klik hier]

Wegens het onverwacht grote succes van mijn topic ‘Gaza Unplugged, wat u nooit te zien krijgt‘ hebben vele lezers en trouwe bezoekers van deze blog mij terecht gewezen op de eveneens bijzonder schrijnende toestanden in het oosten van Jeruzalem waar ik helemaal niet van op de hoogte was, waarvoor ik mijn excuses wens aan te bieden. Echter, toen de eerste beelden binnenrolden op mijn PC-scherm van het Haddad Tourism Village Hotel & Resort in Ein-Ganim (ook gekend als de Arabische nederzetting Jenin in Samaria in Oost-Israël), rolden de tranen van mijn wangen bij het zien van zoveel ellende en miserie. Onwillekeurig moest ik terugdenken aan de verschrikkelijke leefomstandigheden in het Getto van Warschau van 1943. Het Haddad Complex werd opgedeeld in vijf eenheden: Het woondorp Haddad Village, het pretpark Funland, het Hotel Haddad, het Theatergebouw van Haddad en het Museum voor folklore.

5 gedachtes over “Westbank Unplugged, leven in de hel van de bezetting

 1. Of was je vergeten je ogen open te trekken?
  Dat is nou net het probleem van de “Vredesduif” en haar vriendjes: “selectief zicht” en Vredesduif wil alleen zien wat in hun “beeld” bevestigd, en alles wat hun beeld onderuit haalt wordt genegeerd. Langzamerhand ziet de wereld de leugens over de zogenaamde openluchtgevangenis Gaza van deze “Vredesduif”.

  Dat dit propaganda (lees leugens) van het eerste moment af aan was, bewijst het verslag van de Deense verslaggever Steffen Jenssen die ten tijde van het eerste Gazavlot, echter door niemand overgenomen:

  citaat: 06-02-2010
  http://www.steffen-jensen.dk/dan/blogartikler/134–mere-mangel-pa-arbejde-end-pa-mad/
  Ik zal niet zeggen of er in betere tijden een groter assortiment is geweest, dan er gisteren was. Maar er was zeker geen tekort aan groenten, fruit of een andere gemeenschappelijke, basisvoedsel. Tomaten, komkommers, maïs, watermeloenen, aardappelen – alle in de bergen bij de vele kraampjes.

  Ik moet toegeven dat ik was verbaasd. Want toen ik mijn Palestijnse vrienden belde, vertelden ze me over al de problemen en tekortkomingen, dus ik verwachtte dat de crisis was een beetje meer duidelijk zichtbaar zo zijn.

  En de eerste vrouw die we hebben geïnterviewd in de markt bevestigt dit vreemde, tegenstrijdige, negatieve blik:

  “We hebben niets,” zei ze. We hebben tekort aan alles! Eten, drinken … alles! ”

  Het verontrustte haar niet op zijn minst dat ze stond tussen marktkramen vol met groenten, fruit, eieren, pluimvee en vis, terwijl ze haar verhaal van ondergang verzon.

  Domme leugens en propaganda dus. Ik kan je ook de reden geven waarom Dhr Steffen bedonderd werd, waarom jij, Vredesduif, bedonderd wordt:

  Mohamed heeft herhaaldelijk gezegd dat Moslims zouden moeten liegen tegen Kafirs of Kafiers (iemand die geen Moslim is).
  Hierbij de Hadith wel in het Engels:

  Bukhari 5,59,369
  Mohammed asked, “Who will kill Ka’b, the enemy of Allah and Mohammed?”
  Bin Maslama rose and responded, “O Mohammed! Would it please you if I killed him?”
  Mohammed answered, “Yes.”
  Bin Maslama then said, “Give me permission to deceive him with lies so that my plot will succeed.”
  Mohammed replied, “You may speak falsely to him.”…

  Een leuke site die Kafirs/Kafiers toelicht met nog wat Koranteksten en Hadithteksten erbij http://www.politicalislam.com/blog/kafir/

  Like

 2. Alles wat hierboven aangegeven wordt is in de West-Bank en niet in GAZA, wat nog steeds een absolute openluchtgevangenis is. Slecht artikel trouwens. Kijk er is een stars en bucks, dus de mensen hebben het goed?! Klinkt zeer gedegen/wetenschappelijk 😉


  Brabosh: Dat klopt dat het de Westbank is, dat staat ook op de button. Of was je vergeten je ogen open te trekken?

  Als je wilt weten hoe het in jouw ‘openluchtgevangenis’ aan toe gaat, had je op de blauwe buttons 1, 2 en 3 moeten klikken.

  Begin bv bij deze: https://brabosh.com/2011/07/18/pqpct-cgo/

  Like

 3. Geweldig wat een luxe. En dat je nooit daarover nooit een reportage ziet op de tv op de radio of in de krant?
  Iets voor de EO ?

  Like

 4. Het zegt heel veel. Het zegt bv dat de situatie in Gaza verdacht veel lijkt op een gewoon westers land. Wie geld heeft heeft ook daar alles binnen bereik: goud, huizen, juwelen, paardenmaneges, pretparken enz. Wat wij in het westen hebben het is er ook in Gaza allemaal. Gaza lijkt helemaal niet op het Getto van Warschau tijdens WOII. Gaza lijkt helemaal niet op een open gevangenis of op een nazi concentratiekamp. Dat zijn allemaal leugens. En als Hamas nu ook nog eens zou willen ophouden met raketten en mortiergranaten op Israëlische dorpjes af te vuren, zou het zelfs een paradijs kunnen worden.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.