Militanten van de Al-Quds-Brigaden op training


Dit zou natuurlijk van alles kunnen zijn: de Yeti, de Grote Sneeuwman, Flatfoot, een vogelverschrikker maar dan een Arabische. Niets van dat alles. Dit is een gecamoufleerde militant van een artillerie-eenheid van de Al-Quds-Brigaden op training ergens in de Gazastrook.

De Al-Quds Brigaden (in het Arabisch, Saraya al-Quds) is de gewapende vleugel van de Palestijnse islamistische organisatie Palestijnse Islamitische Jihad (PIJ). Zij zijn actief op zowel de Westelijke Jordaanoever als in de Gazastrook. De Al-Quds Brigades ontvangen naar verluidt hun orders van het PIJ leiderschap dat zich ophoud in Damascus, Syrië. De Al-Quds Brigades waren zeer actief op de Westelijke Jordaanoever, met name in de stad Jenin, maar uitgebreide operaties tegen haar infrastructuur die door het IDF werden uitgevoerd hebben de groep ernstig uitgedund en sinds 2004 zijn ze nog maar erg verzwakt in de regio overgebleven.


In de Gazastrook beleven de Al-Quds Brigades vechten voor hun zaak, wat inhoud dat zij strijdens voor het recht op terugkeer van de Palestijnen naar wat zij als hun rechtmatige thuisland beschouwen, met andere woorden: de vernietiging van Israël. Op 1 maart 2006 werd Abu al-Walid al-Dahdouh, een commandant van de militaire vleugel van de groep, met opzet gedood door een bom of raket toen hij voorbij het Palestijnse ministerie van Financiën reed. Op 30 augustus 2006 werd een andere leider van de Al-Quds Brigades, Hussam Jaradat, door Israël uitgeschakeld. Hij werd naar verluidt doodgeschoten door het IDF in het vluchtelingenkamp van Jenin.

Foto’s werden uitgebracht op 21 april 2010 op de website van: Pal Today: http://www.paltoday.ps/arabic/

Waar is Flatfoot nu gebleven?
Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.