Het leven gaat gewoon verder: Ramadan in Gaza

Op de pro-Palestijnse blog van CODIP schrijft ene Mario Bergen over de overvloed op de markten:

“Israëlische propaganda: leugens en oude video’s. Volgens de Israëlische regering is het leven in Gaza zonder kommer en bijzonder luxueus. De boodschap: als men in de Gazastrook een Olympisch Zwembad kan openen zal het wel niet zo erg zijn. Natuurlijk gaan ze hun lijst met verboden producten voor de Gazastrook niet doorspelen aan de internationale pers en ambassades. Men mag dan wel rijst, suiker, meel, pasta, schoenen, kleding en hout voor ramen en deuren toelaten tot de Gazastrook, maar dan heeft men het zowat gehad. Van wekelijks 2.800 vrachtwagens die producten invoerden begin 2007 laat Israël nu nog slechts wekelijks een vijfhonderdtal trucks door, terwijl heel het gebied moet worden heropgebouwd. Vers vlees, vee, vissersnetten, vervangstukken voor machines, chocolade, constructiematerialen voor de wederopbouw, koriander, papier, irrigatiepijpen, muziekinstrumenten en speelgoed zijn al maanden verboden.” Met een foto van de markt in de Gazastrook wil Israël aantonen dat er geen crisis is.”

Het is duidelijk dat de heer Bergen zijn informatie blijkbaar in een ander land heeft gehaald, waarschijnlijk uit Darfoer in Soedan en dat dit verslag van hem verwisseld is met dat andere. Maar bij deze dus speciaal voor Maria Bergen: niet één foto maar honderden. Veel surfgenot op Gaza unplugged, wat u nooit te zien krijgt

Op de markt van de eerste dag van de Ramadan, voor de moslims de heilige maand van de Ramadan. De meesten van de moslims in het Midden-Oosten begint de vastenmaand van de Ramadan op 11 augustus 2010. Foto’s op 12  augustus 2010 geplaatst op: Pal Today: http://www.paltoday.ps/arabic/