Gaza wordt een politiestaat verteerd door angst

Gelegaliseerde straatterreur door Hamas in de Gazastrook. Deze soldaten zijn er niet om de bevolking te beschermen tegen Israël, maar om de Gazanen te onderdrukken

Door de Israel Today redactie in Jeruzalem

Lichamen van ‘verraders’ stapelen zich op, kinderen worden aangemoedigd zelfs hun eigen ouders aan te geven; Sharia wet treedt in werking

De door Hamas geregeerde Gazastrook gaat steeds meer lijken op de horrorverhalen van een politiestaat, waar een sfeer van angst dwingt zelfs familieleden aan te zetten hun geliefden in de hoop het vermijden van martelingen. Onder verwijzing naar tal van bronnen in Gaza, meldde een correspondent voor het grootste dagblad van Israël, Yediot Ahronot, dat de het aantal getelde lichamen van verraders in de Gazastrook snel oploopt. Elke dag melden lokale kranten uit Gaza over lichamen die op nabijgelegen stranden aanspoelen, meestal met een kogelgat in het hoofd. En dat zijn slechts de gevallen die er in slagen de krant te halen. Andere mensen verdwijnen en er wordt nooit meer iets over vernomen.

Hamas is bezig met een vernieuwde campagne om personen die als bedreiging van de veiligheid worden beschouwd op te pakken en te elimineren, zoals blijkt uit het feit dat de meeste personen die de laatste tijd dood werden aangetroffen overheidsfunctionarissen van middenniveau of veiligheidsofficieren waren. Maar Hamas laat het daar niet bij. Volgens Yediot zullen tijdens het komende schooljaar de kinderen in Gaza worden onderwezen over de ‘gevaren’ van collaboratie met de vijand, en worden zij aangemoedigd om zelfs hun eigen ouders aan te geven als zij verraderlijk gedrag vermoeden.

Deze nogal agressieve tactiek volgt op een periode van 40 dagen van clementie, die Hamas in mei aankondigde. Tijdens deze periode kon elke Palestijn die had samengewerkt met de Israëlische veiligheidstroepen zichzelf aangeven voor een verminderde straf. Twintig mensen namen het aanbod aan. Het is niet duidelijk wat er van hen is geworden. Dat Hamas zo gespitst is op het uitroeien van collaborateurs is het gevolg van de Israëlische invasie van Gaza, in december 2008 en januari 2009, na de onophoudelijke raketaanvallen van Hamas op zuidelijk Israël. Tijdens de inval besefte Hamas dat de Israëli’s gedetailleerde menselijke informatie van mensen hadden verkregen over zijn activiteiten en zijn leden. Dat soort informatie kan alleen van binnenuit afkomstig zijn.

Er zijn ook berichten dat Hamas steeds meer de Sharia (streng Islamitische wetgeving) oplegt aan de inwoners van Gaza. Vorige maand meldde Bloomberg dat Hamas de winkels in Gaza had verboden vrouwelijk ondergoed in hun etalages te tonen. De winkeliers staan ook onder toezicht om ervoor te zorgen zij niet betrokken zijn bij “verdacht gedrag met vrouwelijke klanten.” Andere rapporten hebben gemeld dat vrouwen in Gaza zijn niet langer mogen roken in het openbaar. Ook worden zij steeds meer onder druk gezet om een burka (volledige hoofdbedekking) te dragen wanneer zij buitenshuis zijn. Er is weinig of geen internationale reactie op de groeiende interne onderdrukking van de bewoners van Gaza.


Bronnen: Israel Today: Gaza wordt een politiestaat verteerd door angst van 10 augustus 2010; Ynet Magazine: Hamas on killing spree in Gaza van 9 augustus 2010; Israel Today: Hamas ruimt ‘verraders’ in Gaza op van 7 juli 2010Gegijzeld door Hamas

Ha ja? En waarom is dat zo?

Lees het op Brabosh.com:

Gaza wordt een politiestaat verteerd door angst van 12 augustus 2010 lees hier verder

Hamas arresteert haarkappers en stylisten in de Gazastrook van 25 februari 2011 lees hier verder

Vrouwen in het Midden-Oosten hebben alleen in Israël gelijke rechten van 18 september 2009 lees hier verder

Hamas voert stapsgewijs de sharia in in de Gazastrook van 27 juli 2009 lees hier verder

Een waterpark in Gaza? Hebben hellepoelen dan waterparken? van 15 november 2010 lees hier verder

Jonge Gazanen komen schoorvoetend in verzet tegen islamistische Hamas van 14 februari 2011 lees hier verder

Hamas verbiedt vrouwen het roken van waterpijpen van 20 juli 2010 lees hier verder

Gaza: de economische crisis slaat ook toe in de sector van de Maagden [cartoon] van 1 januari 2011 lees hier verder

Welke mensenrechtenorganisatie neemt het op voor de vrouwen van Gaza? van 30 november 2010 lees hier verder

In Gaza is een oosters tapijt meer waard dan een vrouw van 16 november 2010 lees hier verder

Vrouwelijke ‘vredesactivisten’ verkracht, het zwijgen opgelegd door links 25 september 2010 lees hier verder

Hamas verandert Gaza geleidelijk in islamitische staat 5 augustus 2010 lees hier verder

Geen lingerie meer in winkelramen van Gaza 30 juli 2010 lees hier verder

Slachtoffers van incest en misbruik in de Palestijnse gebieden van 25 oktober 2009 lees hier verder

Gaza: vrouw beschuldigd van het lachen in het openbaar en zwemmen zonder hoofddoek van 7 juli 2009 lees hier verder

Al Fatah video: ’72 Maagden verwelkomen de Martelaar in het Islamitische Paradijs’ van 9 juni 2009 lees hier verder

Gaza: het probleem is niet Israël maar andere Arabieren van 31 juli 2010 lees hier verder

3 gedachtes over “Gaza wordt een politiestaat verteerd door angst

  1. De internationale gemeenschap reageert alleen maar wanneer ze Israël zwart kunnen maken. Ik wou dat ze zich ook zo druk maakten wanneer er mensen gestenigd worden of opgehangen vanwege hun seksuele geaardheid.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.