Afstuderen aan de Al Azhar Universiteit van Gaza City

De Al-Azhar Universiteit werd opgericht in 1991. Huidige rector is Dr. Riyad Al-Khudari. Aanvankelijk was het een instelling voor hoger onderwijs maar om aan de vraag te voldoen werd ze omgevormd tot een universiteit en vandaag is het een van de grootste Palestijnse universiteiten. 240 docenten en academisch personeel onderwijzen 12 390 studenten die verdeeld zijn over acht faculteiten: Farmacie, geneeskunde, wetenschap , landbouw, onderwijs, menswetenschappen, economie, bestuur en rechtspraak.

De samenwerkingsverbanden met andere universiteiten omvatten onder meer een met de Phillips Universiteit in Marburg. Adres: Tel: 00972 – 7-282 40 10 / 020 – Fax: 00972 – 7 tot 282 31 80 – Postbus 1277, Gaza-Stad; emailadres: alazhar@palnet.com. De universiteit heeft ook een website maar die was op het ogenblik van dit schrijven onbereikbaar. Echter het facebook profiel was wel bereikbaar: Al Azhar University Gaza.

Op de reeks afbeeldingen kan je met eigen ogen vaststellen dat de Al Azhar Universiteit maar weinig te lijden heeft gehad van de oorlog met Israël en tijdens de Israëlische blokkade gewoon door is blijven functioneren. De onderste reeks foto’s zijn de meeste recente en dateren van de diploma uitreiking afgelopen week augustus 2010 van het afgelopen schooljaar 2009-2010. Het is beslist één van de prachtigste universiteiten van de Palestijnse gebieden en op één na de grootste en belangrijkste van de PA. Naast de Al Azhar Universiteit heeft de Gazastrook nog zeven instituten voor hoger onderwijs: het Universiteits College voor Toegepaste Wetenschappen; Al Quds Open Universiteit; de Al-Aqsa Universiteit; de Islamitische Universiteit; de Academie voor Universele Studies; het Palestijnse Technisch College en de Universiteit van Palestina.

Afbeeldingen boven en onder: ingang van de universiteit
Een politiek geïnspireerd kunstwerk geschilderd op de gevel van het universiteitsgebouw voorstellende de stad Jeruzalem met de Rotskoepel en rechts een Palestijnse vluchteling met een sleutel in de hand, symbool van het recht op terugkeer


Uitreiking van de diploma’s schooljaar 2009-2010

augustus 2010

Bronnen: Palestine Only: Universiteit van Gaza; Facebook profile: Al Azhar University Gaza; Gaza Skyscraper City: Photo Album; met dank voor de tip aan Philosémitisme: A Taste of “Concentration Camp” Gaza: l’Université Al Azhar van 10 augustus 2010


Een gedachte over “Afstuderen aan de Al Azhar Universiteit van Gaza City

 1. Heeft prof.mr.dr. Arafat hier ook een leerstoel gehad?
  Wat mooi, dat onze eigen JPB enkele jaren terug het graf van deze grote geleerde heeft bezocht en een krans gelegd heeft in Ram-Allah!
  En dan nu te zien, hoe vele Arabische/moslim bewoners van de betwiste gebieden universitair worden opgeleid , moreel gesteund door onze voormalige MP D.van Agt, bijgenaamd Verachte Dries.
  Aanbevelingscommittee Gretta, Anja,Harry en Hans, u kent ze wel.
  Op onze kosten is er toch ooit es een poging gedaan een haven aan te leggen in Gaza, t.t.v. Wim Kok als MP ? Hoe is het met dat project? Of is het een jachthaven geworden, zodat men heen en weer kan varen naar Monaco en zich kan mengen met de jet-set aldaar?
  En worden dit soort projecten als haven en universiteiten nu uit ontwikkelingshulp betaald? Of uit giro 555?
  Nou ja, maakt niet uit, het is voor een goed doel, de maakbare NWO , waarin de “religie van de vrede” een plek heeft, want 1,5 miljard moslims kun je niet negeren, al was het maar vanwege de olie.
  Alle vertrouwen in de NWO, waar Mohbama zo zijn best voor doet, m.m.v. Bilderbergers, CFR, Charter for Compassion, Free Masons met aanverwante clubs en in Nederland hebben we dan de Verklaring in Vrijheid Verbonden en het Lucis instituut te Leiden.
  Samen met al die NGO’s en de VN komen we er wel, leve de maakbare wereld met de mens als godheid.

  Als jullie het niet erg vinden, houd ik het op die prachtige woorden uit de Bijbel, Col. 2:17 “terwijl de werkelijkheid van Christus is!”
  Zie onze film “Islam en waarheid”, binnenkort ook in Engelstalige versie beschikbaar.
  Shalom,
  Ben Kok (joods-chr. pastor)
  http://www.tora-yeshua.nl

  PS: complimenten voor je uitstekende info steeds, Brabosh!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.