Vanuit het Getto van Gaza: Het Marna House Hotel in al-Remal

In Al-Remal in Gaza bestaat er ook nog een klein hotel, het oudste hotel van Gaza zo wordt gezegd, en dat in 1946 haar deuren opende, nog voor de staat Israël officieel werd gesticht. Het wordt gerund door een familie en de huidige manager is Basel Shawwa. Het hotelletje heeft 17 kamers, een mooie lobby, een restaurant, piano, een prachtige tuin met palmbomen en de kamers kijken uit over het strand naar de Middellandse Zee.

Het Marna House Hotel & Restaurant staan ook op Facebook. Adres van het Marna House Hotel: Ahmed Abdel Azeezstraat, Al-Remal, Gaza City. Telefoon: ++970 8 282 2624.

De bekende gids Lonely Planet zegt er dit over:

“A great small hotel with extremely helpful staff, Marna House feels a bit like a home from home, with an English library available for the use of guests. Rooms are comfortable and airy, with satellite TV and balconies, and rates include tax and breakfast.”

Na het einde van de Gazaoorlog [Op. Cast Lead] op 18 januari 2009 heeft het Marna House een nieuwe conferentiezal bijgebouwd, een kantoor en een nieuw dak. De binnenkoer werd opneuw geplaveid en het tuinrestaurant werd helemaal omsloten.

“Van zodra ik cement kan krijgen aan een goede prijs, ben ik van plan om achteraan een nieuw gebouw op te trekken en het hele dak te gebruiken om een nieuwe conferentiecentrum te bouwen geschikt voor 200 tot 500 personen,” zegt  hotelmanager Basel Shawwa. Het grootste probleem momenteel is de electriciteit die hem maandelijks 2000 dollar  kost. Shawwa: “We care about feeding our children rather than opposing the occupation.” Zo is dat. Eerst brood op de plank dan al de rest.

Tuinrestaurant
Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.