Vanuit het Getto van Gaza het Commodore Gaza Hotel

Commodore Gaza Hotel

In de reeks poepsjieke hotels in de Open Gevangenis van het Getto van Gaza (hehe …) vandaag het 5-sterren luxe Commodore Gaza Hotel aan het strand van Gaza City dat werd geopend in 2001. Adres: Commodore Hotel Gaza – Rasheedstraat – Zeezijde – Gaza City, Gaza. Het hotel heeft een zwembad, een sauna, een fitness centrum, een jacuzi, massagesalon, verscheidene restaurants, 24 uren roomservice,een internationaal restaurant (Shahr Zad) waar naar verluid ook kosjer voedsel wordt geserveerd [?!] Daarnaast is er ook het Reem El Bawadi Restaurant dat traditionele Oosterse keuken serveert en natuurlijk ook de Shesha Corner.

Het hotel heeft ook een website maar die ligt blijkbaar plat. Hoogstwaarschijnlijk het werk van die vermaledijde zionisten! Echter een nieuwe website is in opbouw. Contact informatie: Tel: 08-2834400 / Fax: 08-2822623 / E-mail: hotel@commodorgaza.com. Volgens deze ingekorte commentaar van een hotelgast op 21 april 2010 ziet het er allemaal prima uit:

“Vrijwel iedereen die naar Gaza voor de Verenigde Naties of voor een andere hulporganisatie logeert in het Commodore Hotel. Het water in Gaza is verschrikkelijk, dus verwacht een brakke douche en gebruik flessenwater om je tanden te poetsen. De kamers zijn brandschoon net zoals de badkamer en de bedden zijn comfortabel. Er was een ton aan satelliet-tv kanalen beschikbaar in de kamer.

De meeste kamers hebben uitzicht op het strand van Gaza en over de prachtige Middellandse Zee. De service is buitengewoon. De medewerkers zullen u helpen met alles wat u nodig heeft, ondanks de moeilijkheden waarmee iedereen in Gaza te maken heeft, is de service hier beter dan ergens elders. Een echte 5-sterren service (de manager zal zijn laptop loskoppelen, zodat u op gratis Wi-Fi kan gebruiken als je het zelf niet bij hebt). “

Zwembad van het Commodore Gaza Hotel

Onze hotelgast krijgt op het einde wel schuldgevoel dat hij daar lekker luxueus kampeert in vergelijking tot de gemiddelde Gazaan. Hij had natuurlijk ook uit solidariteit met de inwoners bij één van zijn vrienden van Hamas kunnen logeren, maar uiteindelijk vond hij dit toch leuker:

Only downside is the guilt factor involved when staying somewhere that very very few Gazans could hope to afford, though that’s common when traveling outside ones Western comfort zone.

Hotelkamer van het Commodore Gaza Hotel
Badkamer van het Commodore Gaza Hotel

In De Standaard van 26 januari 2009, nauwelijks een week na het einde van Operation Cast Lead wordt er even nagemijmerd door VRT-journalisten die de Gaza-oorlog vanuit het Commodore Gaza Hotel hebben verslaan:

“Na bijna een week in Gaza is de tijd gekomen om afscheid te nemen. Maar eerst nog een kleine persoonlijke ode aan onze “veilige haven” in Gaza-stad, Hotel Commodore. Het hotel, vlakbij Gaza-strand en de oude haven, draagt de oude glorie van Gaza nog in zijn muren, toen Gaza nog flamboyant was. Commodore had het in de voorbije jaren niet gemakkelijk, met een economische blokkade tegen Gaza en een onbestaand toeristenbestand. Tot vorige week plots steeds meer journalisten de stranden van Gaza gingen bestormen – en er ook een kleine Belgische kolonie neerstreek, met het VRT-team van Rudi Vranckx verderop in de gang en cameraman Daniel Demoustier met zijn Britse ITN-ploeg twee verdiepingen lager.

Gaza, 26 januari 2009. Op de bodem van het lege zwembad van het hotel lag het enorme metalen omhulsel van een Israëlische vliegtuigbom

Het hotel haastte zich, zoals de rest van Gaza, om aan de wederopbouw te beginnen. De eerste ochtend was er al koffie (maar ’s avonds geen koud biertje – Hamas heeft Gaza drooggelegd). De tweede ochtend was er plots ontbijt, de derde ochtend warm water in alle kamers en intussen was de internetverbinding hersteld – die even vaak weer wegvalt, telkens als de noodgenerator het moet overnemen van het elektriciteitsnet, wat vaak gebeurt in Gaza. Maar toch: internet in Gaza, het klinkt als een klein wonder. Toch is ook Hotel Commodore niet aan de oorlog ontsnapt: er zijn verscheidene ramen gesneuveld en op de bodem van het lege zwembad van het hotel ligt het enorme metalen omhulsel van een Israëlische vliegtuigbom.”

Een gedachte over “Vanuit het Getto van Gaza het Commodore Gaza Hotel

  1. Is het mogelijk dit naar de voornaamste dagbladredakteurs te sturen ,met de vraag een comentaar te voorzien?
    Sz

    Like

Reacties zijn gesloten.