Zon, zee en strand. Kom naar de Riviera van Gaza!!


“Gaza is een open gevangenis.” He ja zeg! Waarom zou het niet waar zijn? Mensen worden massaal in middeleeuwse kerkers vastgeklonken, zonder eten en zonder drinken. “Het Getto van Warschau is niks vergeleken met wat er in Gaza gebeurt!” Ook dat zal wel waar zijn, als het van Hamas komt, geloven we meteen alles. Aan de plaatjes te zien is het alleszins ‘open’ maar een  ‘gevangenis’ ???

Manager Ayman Barawi van het Crazy Water Park in Gaza verwoordde het op de openingsdag van het gloednieuwe waterpretpark aldus: “This project is very important. Gaza is closed and people are under enormous stress. The economic situation is so hard for the people. This park is a form of escape. People need a chance to escape from the stress. We brought ‘air’ to the people.” Hij brengt ‘zuurstof’ naar de gestresseerde mensen. Hieronder doen zon, zee en strand de rest. Kijk hoe de ‘gevangenen’ zich afmatten onder de bezetting….

Onder al die kleren zit vast en zeker een monokini en volgens Jeremy Clarkson (Top Gear) zelfs een rode string 🙂
Gazaans nationalisme

Inderdaad, het beleg drukt op de mensen. Maar gelukkig zijn er nog de dozijnen ngo’s en progressieve hulporganisaties die – als het woord Palestina nog maar valt – spontaan met bakken geld beginnen te gooien. Zoals reeds elders gemeld zijn de grootste problemen van de Gazanen vetzucht en verveling. Waarom dan geen dagje uit naar zee? Deze foto’s zijn gemaakt op een doordeweekse dag in juli 2010. Merk de vrouwen op die het qua textiel met iets meer moeten stellen dan onze  westerse vrouwen in bikini en monokini. En wees maar gerust dat de zedenpolitie  van Hamas alles nauwlettend in het oog houd zodat er geen centimeter bloot te zien is.

Gaza City, 17 juli 2009: een romantische wandeling op het strand
Hamaspolitie houdt een oogje in het zeil dat geen vrouwen naar mannen lonken
Hoezo blokkade? Waar zit die Israëlische marine???
Schrijnende toestanden in de open gevangenis van Gaza!
Maar ziet dat aan! Nu lopen al die gevangenen het water in... om zich te verdrinken van wanhoop!!

Gezellig met de familie picknicken op het strand van Gaza 20 juni 2008
Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.