Denemarken: Mohammedpoppen opgehangen aan verkeerspalen

Europe! Here we come!

“Er waart een spook door Europa – het is het spook van het islamisme.”

Zo zou de inleidende tekst van het wereldberoemde Communistisch Manifest van Karl Marx en Friedrich Engels die werd gepubliceerd in 1848, anno 2010 kunnen luiden, waarbij het begrip islamisme het oorspronkelijke communisme vervangt. Sinds het failliet van het communisme eind jaren 1980 begin jaren 1990 heeft een nieuw gevaar de kop opgestoken: de islamistische onverdraagzaamheid en georganiseerd moslimracisme. Intussen is dat al lang geen spook meer en dat merk je niet alleen in de Verenigde Staten of Groot-Brittannië, ook in andere landen zoals Nederland en België beginnen de incidenten zich op te stapelen waarbij islamitische onverdraagzaamheid zich manifesteert.

Wat België en meer bepaald Antwerpen betreft, herinnert iedereen zich nog het incident in de Antwerpse Universiteit van 31 maart 2010, toen Benno Barnard een debatavond wilde houden over het verschijnsel van de radicale islam en… prompt het zwijgen werd opgelegd. Dat gebeurde niét door in discussie te gaan en zoals het normaal past met woord en wederwoord, maar door brutaal en keihard te verhinderen dat Benno Barnard uberhaupt aan het woord kon komen. Ontnuchterend en bijzonder schokkend verschijnsel. Sindsdien durft niemand meer een openbaar debat te houden over de islam en wordt elke vorm van kritiek in de kiem gesmoord. Lees op deze blog: Moslimextremisten dreigen met geweld tegen België omwille boerkaverbod

Het verzet groeit

Terwijl progressieve ‘verdraagzame’ westerlingen zich uitsloven om radicale islamisten in de Gazastrook en in Judea en Samaria een flink handje toe te steken om het Islamitische Kalifaat van Palestina op te richten [zie het Free Gaza Flotilla incident] – voor de goede verstaander niet naast maar in de plaats van Israël en ‘en passant’ een nieuwe genocide wordt aangekondigd op het Joodse volk van Israël – lijkt her en der in Europa de locale bevolking zich niet zomaar neer te leggen bij islamitische veroveringszucht naar werelddominantie, te beginnen in uw en in mijn straat.

Ook in de Scandinavische landen loopt het onverdraagzaam islamisme de spuigaten uit met als uitschieters de situatie in Denemarken en in Zweden. Op 15 mei 2010 werd de Zweedse cartoonist Lars Vilks het doelwit van moslimfundamentalisten die zijn huis voor de 2de keer in brand trachten te steken. De immigratie van moslims uit Midden-Oosten ligt aan de directe basis van het groeiend antisemitisme in Zweedse steden zoals bijvoorbeeld in Malmö met het gevolg dat de Zweedse Joden massaal wegvluchten uit Zweden uit angst voor antisemitisme en vervolging.

Progressieve Zweedse journalisten durven in hun onnozeliteit islamisten al eens graag een handje toesteken. Verleden jaar op maandag 17 augustus 2009 stuurde de journalist Donald Boström, gedekt door zijn hoofdredacteur Jan Helin, als een ware moderne Julius Streicher (de nazi die met Der Stürmer het Duitse volk de Joden leerde haten) in het Zweedse dagblad Aftonbladet een wel bijzonder kwaadaardige grap de wereld in: ‘Israëlisch leger vermoordt Palestijnen om hun organen te verhandelen’. Jawadde! Donald Bostrom kreeg van Honest Reporting voor zijn organenhandelsprookje de Prijs voor Oneerlijkste Reporter van 2009. Echter, het kwaad was al geschied en tot op vandaag duikt die moderne versie van het middeleeuwse bloedsprookje, te pas en te onpas overal op in het discours van alledag.

In Denemarken wordt het al helemaal te gortig. Op nieuwjaarsdag 1 januari 2010 ontsnapte de Deense cartoonist Kurt Westergaard nipt aan een aanslag toen een islamistische Somaliër hem met een bijl in zijn huis te lijf ging. Westergaard is één van de auteurs van die 12 beruchte cartoons over Mohamed die in de krant Jyllands Posten voor het eerst werden afgedrukt op 30 september 2005, maar die wereldwijd een storm van protest veroorzaakte in de moslimwereld. Op 12 februari 2008 arresteerde de Deense Veiligheidsdienst en de de Intelligentie Dienst PET drie mensen – twee Tunesiërs en een Deen van Marokkaanse origine – die een moordaanslag door wurging beraamden op Westergaard.

Naar aanleiding van deze arrestatie drukte de Jyllands Posten de volgende dag – 13 februari 2008 – opnieuw de Mohammedcartoons af. Het moslimgeweld bleef niet uit. Het weekeinde van 17/18 februari 2008 werden door islamistische Denen van Arabische origine op een hondertal plaatsen brand gesticht, vooral in Kopenhagen, Odense en Århus, de voormalige woonplaats van Westergaard waar hij de bewuste cartoon tekende. Auto’s en scholen gingen in vlammen op. In Iran eisten conservatieve parlementsleden dat hun land alle banden met Denemarken zou verbreken. Woedende moslims staken de Deense en Noorse ambassades in Damaskus en Beiroet in brand.

In 2007 en 2008 werden Groenlanders (inwoners van Groenland, een eiland van Denemarken), opgejaagd en vervolgd door racistische Arabische en Somalische moslim immigranten. Aan hun lot overgelaten zat er voor een aantal Groenlanders niets anders op dan hun heil te zoeken in de vlucht. Echter een anonieme verzetsgroep nam het heft in de hand en besloot haar protest duidelijk te maken. Getuige de drie foto’s in dit artikel.

De verzetsgroep hekelt in het bijzonder het islamitisch racisme en moslimonverdraagzaamheid jegens niet-moslims en klaagt de etnische zuivering aan van de Groenlanders. Beeltenissen van Mohammed werden opgehangen aan verkeersborden. Spandoeken werden langs de snelweg in Denemarken opgehangen met slogans zoals “Stop het islamistisch racisme” en “Stop islamitisch racisme, lang leve Groenland.” Poppen met het opschrift Mohammed werden opgehangen aan verkeerspalen en -borden met opschriften om de nek als “Pedofiel van de snelweg”.


Bronnen: Bivouc-ID: Danemark : des effigies de Mahomet pendues à des panneaux van 30 juli 2010 ; Point de Bascule: Danemark – Des Groenlandais fuient les lapidations musulmanes racistes van 7 juli 2008; Islam in Europe: Aarhus: Greenlanders fleeing Muslim persecution van 5 juli 2008 en Muslims attacking Greenlanders van 4 juli 2007; Bivouac-ID: Danemark : les Groenlandais fuient la persécution musulmane van 7 juli 2008;

Een gedachte over “Denemarken: Mohammedpoppen opgehangen aan verkeerspalen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.