Gaza: kinderen vestigen nieuw Guinness Record vliegeren


Een vlieger met de vlag van Palestina, opvallend kenmerk: Israël staat niet op die vlag. Het geheel wordt gesponsord door de UNRWA, de Palestijnse vluchtelingenorganisatie die 100% wordt onderhouden door de Verenigde Naties

Duizenden kinderen in Gaza hebben afgelopen vrijdag 23 juli 2010 het Guinness Record vliegeren [‘kite flying record‘] verbeterd dat ze verleden jaar omstreeks dezelfde tijd hadden gevestigd. 7.202 kinderen en even zoveel vliegers namen deel aan dit evenement dat georganiseerd werd door UNRWA, de Palestijnse vluchtelingenorganisatie van de Verenigde Naties. John Ging, de directeur van de UNRWA, sprak van een succes. De recordpoging  moet nog wel bevestigd worden door Guinness World Records vooraleer het kan opgeschreven worden als een werkelijk nieuw wereldrecord.

Op video: Ban Ki-moon over “Gaza’s children set records at UN-backed Summer Games”


Youtube beelden van zelfde recordpoging van 1 jaar terug 30 juli 2009


Bronnen: BBC: Gaza children ‘break’ kite flying record van 29 juli 2010; UNWRA: Gaza children set for second world record in just a week van 29 juli 2010