De Roots Club in Gaza: ‘Bite me!’

De Roots Club in Gaza City

Dit bijzonder luxueuze complex bevat The Roots (Fine Dining Restaurant), The Ambassador (Banquet Hall), Greens (Terras Café), Roots (Catering Services) en een café Big Bite

Volgens de toeristische gids van Lonely Planet voor Gaza en de Westoever moet je zeker de Roots Club in Gaza bezoeken, waar je kan “dine on steak au poivre and chicken cordon bleu”. Naar verluidt moet de stroganoff beefsteak en spinazie crêmesoep hoogst aan te bevelen zijn. Indien u over een perskaart beschikt kan u meteen een directe rekening openen in het restaurant. In het Greens Terrace Garden Cafe, wordt “eclectische maaltijden geserveerd en vers gemaakte cocktails”. De Roots Club beschikt sinds kort ook een Olympisch Zwembad. De website van het restaurant stelt in het arabisch haar diners voor aan de middenklasse van Gaza en geeft een kijkje op de leefstijl van de leiders van Hamas in Gaza. En voor de journalisten is er uiteraard ook een engelstalige introductie.

Hieronder een promotiefilmpje van het restaurant van de Roots Club:

Ook stafmedewerkers van de Verenigde Naties en van de vele ‘hulpverlenende’ ngo’s zijn er graag geziene gasten (maar vertel hun aanhangers niet wat ze in Gaza uitrichten ‘na de werkuren’). Bekijk ook rustig alle afbeeldingen op de website. Dat zijn niet de beelden die je ooit in de krant De Morgen of Het Laatste Nieuws te zien zal krijgen, ook onze Israëlbasher van dienst nieuwsreporter van de openbare omroep Rudy Vranckx van het VRT-journaal kijkt snel de andere kant op als hij dergelijk bericht onder zijn neus krijgt.

En de kans dat een Belgische of Nederlandse ngo dergelijke beelden op hun respectievelijke websites gaat zetten is al helemaal onbestaande. Stel je voor dat Anja Meulenbelt, Jaap Hamburger of Gretta Duisenberg dit soort afbeeldingen van ‘het andere Gaza’ online zouden brengen, en toch maar het ‘getto van Gaza’ blijven vergelijken met het ‘getto van Warschau’… wat blijft er dan nog over van hun geloofwaardigheid? De voorbije week publiceerde het Amerikaanse Newsweek magazine nog een misleidend rapport over de situatie in Gaza die het gebied vergeleek met Hiroshima, net alsof er een atoombom tot explosie was gekomen. Jawadde <zucht>Muzikaal entertaintment voor de gasten


Taart voor het bruidspaar

Het Big Bite Café

“We know what it takes!!!”


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.