Rechtstreekse beelden uit het concentratiekamp van Gaza: het Grand Palace Hotel

o
Het Grand Palace Hotel in Gaza City opende haar deuren in 2004

Beeldvorming over toestand Gaza compleet fout

Geïnspireerd door de foto’s van de gloednieuwe Supermarkt van Gaza, zal ik ook de komende dagen en weken het buitengewoon eenzijdig en verwrongen beeld dat Jan Modaal heeft over Gaza een beetje trachten in balans te brengen. Niet dat ik opeens zal beweren dat er op sommige plaatsen in Gaza de mensen geen moeite hebben om de eindjes touw aan elkaar te knopen, maar verhongeren doet in Gaza niemand. De kans dat je in België of in Nederland om zal komen van de honger, is even groot of groter dan in de Gazastrook. Uiteraard zijn dit allemaal beelden die de extreem-linkse pro-Hamaskerk in de Lage Landen niet zal, kan noch wil tonen. Die beelden passen namelijk niet in hun discours. Daar haal je ook geen rooie duit mee binnen in de pro-Palestijnse kassa. Hun antisemitisch ‘winkeltje’ draait dan niet meer. Het zijn en blijven schoften en criminelen – weliswaar met het uiterlijk van goedlachse mannen en vrouwen en dat is geen toeval – maar met een bijzonder duistere agenda op zak.

'La solution finale' voor de Gazanen, jawadde, zo wil ik ook wel sterven in Gaza. Erger dan het Getto van Warschau... "Ge moet dat toch maar durven zeggen!" (zoals ex-minister Louis Michel dat zou uitdrukken)

Het heeft dan ook niet veel zin om toelichting te vragen bij de Nederlandse pro-Hamaslobby met o.a. Anja Meulenbelt, Gretta Duisenberg, Jaap Hamburger, Robert Soeterik en als het om België gaat met onze openbare omroep op kop met o.a. Rudi Vranckx, Martine Tanghe, Kathleen Cools, Inge Vrancken, of notoire Israëlbashers zoals Lucas Catherine, Sus van Elzen, Brigitte Herremans, Ludo Abicht, Gie Van Den Berghe, Ludo De Brabander en last but not least politiekers zoals Bert Anciaux en Louis Michel, daar gaat het al helemaal fout. Wie op een reactie rekent van iemand van de illustere dames en heren, zal vergeefse moeite doen.

Het blijft oorverdovend  stil wanneer hen beelden zoals die van vandaag van het Grand Palace Hotel worden voorgelegd. “Geen commentaar”, luidt het steevast. In het ‘beste’ geval krijg je wat stereotiep en voorspelbaar gemonkel en gegrom te horen in de aard van “... Joodse lobby…, mossad, Israëlisch complot…” en meer van dattum. Wie een objectief oordeel wil vellen moet àlle feiten kennen, ze durven vernoemen en naast elkaar afwegen. En dat er met de beeldvorming over Gaza grondig wat fout zit, dat moet zelfs de hardnekkigste Israëlbasher schoorvoetend beginnen toegeven.

De pro-Palestijnse lobby, uiteraard flink gesponsord met de oliedollars van de Arabische en van de moslimwereld die met ruim 1,5 miljard mensen in het Midden-Oosten al meer dan 62 jaar op het oorlogspad zijn tegen de Israëlische staat, bepaalt voor de volle honderd pond het beeld dat wij in onze huiskamers krijgen. Er is geen verhaal tegen mogelijk. Zij controleren van het begin tot het einde uw portemonnee en hoeveel u deze week en maand gaat afdragen aan ‘noodhulp’ voor het Palestijnse volk. De Gaza (en ook de Westoever) zijn oorlogsgebieden. Sommige wijken zien er ook zo uit. Plat gebombardeerd, huizen verwoest enz. Want, voor wie dat soms vergeet, de Arabieren in Gaza en op de Westoever voeren oorlog tegen Israël, een onafhankelijke internationaal erkende staat die zij – op aanstichten van Arabieren en moslims – van de kaart willen doen verdwijnen en het Joodse volk tot de laatste mens uitroeien.Hamas schreeuwt dat alle dagen van de Gazaanse daken.

De Roots Club in Gaza, bekend voor haar befaamde keuken, lekker dineren voor ieders beurs

Vandaag een zoveelste bijstelling van de beeldvorming over Gaza. Volgens de pro-Palestijnse lobby is Gaza een open gevangenis, een getto, waar alle dagen mensen sterven van honger, de warenhuizen en winkeltogen zijn leeg, er heerst een tekort aan alles, in een notendop: in Gaza is het zelfs nog veel erger dan destijds in het Getto van Warschau in 1943.  Nou zeg! Oftewel kent niemand de geschiedenis van dat beruchte Poolse getto, ofwel houden de Palestijnen ons massaal voor de gek.  Ik vrees voor het laatste. En dat komt omdat de meesten onder u nooit andere beelden hebben gezien over Gaza dan kapot geschoten gebouwen en in bloed gedrenkte kinderlijkjes. En die beelden komen rechtstreeks uit de portfolio van Hamas en al-Fatah, of wat dacht u?

De werkelijkheid in Gaza is echter helemaal anders. Het is allesbehalve een concentratiekamp. Daar zorgen uw en mijn jarenlange en onbeperkte giften – die intussen jaarlijks oplopen in de miljarden dollars en euro’s – uw geld en mijn geld – en ingezameld over de ganse wereld, wel voor dat er niemand verhongert. Er is geen miserie in Gaza en de situatie zoals wij denken dat ze daar is is helemaal niet zo desastreus zoals ons wordt voorgesteld door Palestijnen, hun aanhangers en de media. In feite is het op de Westoever en in Gaza tien keer beter leven en wonen dat in één van de gemiddelde omringende Arabische landen. De enige èchte miserie die de Gazanen kennen, komt van binnenuit. Van de fundamentalistische religieuze islamterreur van Hamas en van hun soms nog radicalere moslimgroepies, gelieerd aan al-Qaeda en de Moslim Broederband.

Het Grand Palace Hotel in Gaza City

Enkele dagen terug kon u op deze website kennismaken met het Al Deira Hotel in Gaza City en al eerder met de befaamde Roots Club, bekend om haar legendarische Steak au Poivre en Kip Cordon Bleu, en waar onlangs in het bijhorend sportcomplex het eerste olympisch zwembad van de Gazastrook werd geopend. Ah ja, dat zogenaamde watertekort… he he… Maar al deze accommodaties verbleken bij het schitterende Grand Palace Hotel in Gaza City dat haar deuren opende in 2004. Het Grand Palace is zonder twijfel één van de beste en meest luxueuze hotels in Gaza City. Het hotel werd opgetrokken aan het strand van de Middellandse Zee met uiteraard uitzicht vanuit de luxekamers op zee en strand. De afstand tussen het hotel en het centrum van de stad is nauwelijks 3 kilometer en is gelegen in een erg rustige wijk.

De schitterende lobby van het Grand Palace Hotel

Het hotel heeft hoog opgeleid personeel in dienst dat garant staat voor een excellente service. Soms gebeurt het dat het hotel zonder stroom valt, maar dat is geen erg want het hotel is uitgerust met twee noodgeneratoren die tijdens de stroomonderbreking de gasten doorlopend dezelfde luxe blijft aanbieden en het gebruik van alle faciliteiten garandeert.  Het hotel verhuurt ook een vergaderruimte (afb. hier net onder) waar conferenties kunnen worden gehouden die door het personeel van het hotel worden verzorgd. Alle kamers van het hotel hebben een aansluiting op het internet, televisie met de meeste internationale TV- en radiozenders, air conditioning en een minibar (uiteraard zonder alcoholische dranken, alhoewel… dat valt wel te regelen).  Meer foto’s kan u hier inkijken. Het hotel heeft ook een eigen website met meer informatie over het hotel op http://www.grandpalace.ps/ en het adres van het hotel is Grand Palace Hotel, Al Rasheed Street in Gaza City, Palestina. Tel: +972 8 2849498
Fax: +972 8 2849497. Facebook profiel van het hotel hier klikken.

Conferentiezaal


Standaard hotelkamer
Badkamer

En voor de hongerlijders in Gaza…

… wordt het nu tijd voor het avonddiner!

Restaurant van het hotel
Bronnen: Israellycool: A Taste of “Concentration Camp” Gaza: The Grand Palace Hotel door Aussie Dave van 20 juli 2010

4 gedachtes over “Rechtstreekse beelden uit het concentratiekamp van Gaza: het Grand Palace Hotel

 1. geweldige actie om de luxe uit “Ghetto Warszowie anno 2010” online te zetten.
  Als iedereen die dit leest de links ook nog via sociale netwerken verspreidt, wordt de “vreselijke situatie” op nog snellere en eenvoudigere manier bekend in de wereld?

  Like

  1. Wel, zoals je kan zien op de beelden op de vele artikels die ik omtrent de luxe in Gaza online heb gezet, is er inderdaad nog veel luxe en lijkt het beeld dat we over de leefomstandigheden in de Gazastrook hopelijk een beetje rechtgetrokken te zijn. Hierbij moet ik wel opmerken dat ik niet wil ontkennen dat er nergens in Gaza mensen geen problemen zouden kennen. Maar wat mezelf betreft overheerst de indruk dat de middelen en de welvaart allesbehalve gelijkelijk zijn verdeeld over de burgerbevolking.

   Het bevestigt ook de eerdere verhalen over corruptie bij Hamas dat sinds het voorjaar van 2007 autonoom de Gazastrook bestuurt, lees = in een stalen tang houdt geknepen. Als er al armoede in het gebied zou heersen, moeten de schuldigen en de veroorzakers van die armoede in de eerste plaats bij Hamas worden gezocht, want op de beelden is goed af te lezen dat er voldoende geld en middelen in Gaza zijn. Vandaar ook het belang dat de EU en de VN (UNRWA) eindelijk eens een afdoende controle gaat uitoefenen over wat er met ons geld gebeurt en aan wiens vingers het overgrote deel van dat geld blijft pakken en waaraan het zoals wordt besteed dat geen licht kan verdragen.

   Bekijk ook GAZA UNPLUGGEDexclusieve foto’s op Honesty Concerned

   Like

   1. Wat een verschrikkelijk en triest beeld op deze foto’s over Gaza, ben dan ook diep ontroert, het zou dan ook goed zijn, nu de media en regeringsleiders rusten van de WKm, eens erop te wijzen dat daar geld gebrek is,gezien de bouwvallen.Zou best leuk zijn als dat oosterse gespuis met een collectebus langs kwam,dat zou lachen worden.
    Maar in alle ernst,ik hoop dat de Hamas en PLO e.a. ooit eens zo’n geweldig pakslaag krijgen in een gewapend conflict dat zijn weerga niet kent en zij
    nimmer meer op kunnen krabbelen,laat staan…staan.
    Ben ik nu geweldadig? Welnee.

    Yochanan

    Like

 2. Ik vind het fantasties dat de Palestinen de wereld heeft getoond hoe zij hebben geloogen voor al die jaaren,
  hoe die arme Palestinen waaren aan het verhongeren.
  De foto’s heb ik al gezien in Palestina van daag, (Palestine Today)

  Jerry Meents.
  USA

  Like

Reacties zijn gesloten.