Ondanks ‘tekorten’ opent Gaza nieuwe luxueuze supermarkt

Gaza een verschrikkelijke open gevangenis? Terwijl Hamas en hun gewillige sufferds in de mainstream media en mensenrechten anti-Israëlische organisaties verdergaan met de leugen in stand te houden dat Gaza één groot concentratiekamp is, waar mensen sterven van de honger en ondervoeding, bezocht EU-buitenlandchef Catherine Ashton gisteren zondag 18 juli 2010 Rammallah en riep zij Israël op om de grenzen te openen met Gaza. “Er zijn kleine tekenen van beleidsverandering om goederen Gaza binnen te laten, maar we blijven oproepen voor de opening van de grenzen. Mensen en goederen moeten vrij in en uit kunnen”, zei Ashton bij een bezoek aan Ramallah. Ashton schonk nog 40 miljoen euro extra aan de Palestijnse Autoriteit, tijdens een bezoek aan premier Salam Fayyad van de ‘noodlijdende’ [lees: corrupte] Palestijnse Autoriteit. In de herfst wil ze verdere financiële steun bespreken. De Europese Unie is al de grootste donor van de Palestijnen. Jawadde!

Catherine Ashton van de EU op zondag 18 juli 2010 in Ramallah: Gaza is een verschrikkelijke open gevangenis

Hoewel Hamas zegt dat er nog steeds geen bouwmaterialen mogen ingevoerd worden in de Gazastrook, heeft het zaterdag 17 juli 2010 tijdens een indrukwekkende ceremonie wel een nieuw winkelcentrum geopend in de aanwezigheid van ministers en andere regeringsleden van Hamas. Het is niet bekend of het openingslintje van de Gaza Mall werd doorgeknipt door Catherine Ashton. Ik heb zo het vermoeden dat ze dit niet heeft willen meemaken…

De supermarkt staat nabij een moskee, heeft een ondergrondse parking voor 600 auto’s, wordt 24 uur per dag bewaakt door een veiligheidsdienst, heeft overal airconditioning die individueel kan bijgesteld worden, overal werden beveiligingscamera’s opgesteld en – last but not least – : beneden aan de receptie kunnen waardevolle voorwerpen in bewaring worden gegeven alsmede wapens en munitie worden afgegeven in een bewaarplaats. Zo te zien werd aan iedereen gedacht…

Bovendien heeft de supermarkt een eigen website http://www.gazamall.ps/ en kunnen de klanten van huis uit vanachter hun PC online shoppen via een zogeheten e-shopping service en worden de goederen netjes aan huis afgeleverd. Op de website kan je advertenties lezen zoals “Israëlische broeken aan een aantrekkelijke prijs” of “een mannenhemd gemaakt in de VS” of “dameskleedjes gemaakt in Frankrijk” en tenslotte “Kinderpantalons gemaakt in Turkije“. Verder kan je in de supermarkt voeding, kledij en producten van de hele wereld vinden, zoals bijvoorbeeld Hollandse kazen, Franse specialiteiten, sinaasappelsap uit Florida (VS), falafels uit Israël enz.. Daarnaast ook veel kledij (Emporio Armani, Levi’s, enz.), parfums (Dior, enz.), schoenen, huishoudtoestellen, bureelbenodigdheden en zoveel meer. Gaza is werkelijk, en wellicht meer dan ooit, een verschrikkelijke open gevangenis!

Ik kan me niet herinneren dat in dat andere getto (van Warschau, waarnaar in Gaza altijd wordt verwezen alsof het om gelijkaardige leefomstandigheden zou gaan), het er ook zo aan toe ging. Ik dacht van niet. Hieronder in 12 foto’s een impressie van deze gloednieuwe ‘Gaza Mall’. Er zouden tekorten zijn in Gaza, maar dat blijkt niet uit deze beelden. Let wel, de bouw van deze supermarkt dateert wel van voor de versoepeling van de blokkade door Israël om een grotere variëteit aan producten toe te laten. Onderaan een reeks verwijzingen naar andere artikels op deze blog met overdonderend bewijsmateriaal in de vorm van videobeelden, foto’s en getuigenissen, waardoor er van de mythe van de ‘hongerende Gazanen’ niet veel meer overeind blijft. Volgend artikel: over paarden en wedrennen in Gaza.

Even voelde ik mij als die kleine Gazaan die zijn neus tegen de vitrine drukt compleet verbaasd om zoveel luxe. Ik had net hetzelfde gevoel, niet omdat ik het nog nooit heb gezien, maar omdat ik die luxe DAAR niet verwachtte te zien, met al die verhalen over van honger stervende mensen enzo...

If you don’t read the newspaper, you are uninformed; if you do read the newspaper, you are misinformed.“Mark Twain:

Werp even een blik in de Open Gevangenis van Gaza, de “Moeder van alle Concentratiekampen” waarmee het KZ Auschwitz Birkenau vergeleken wel een vakantiecentrum was en het Getto van Warschau een kuuroord voor rijke burgers… tenminste als we de pro-Palestijnse ngo’s en verenigingen toch moeten geloven… kijk en huiver bij de volgende verschrikkelijke beelden… niet geschikt voor gevoelige personen! Wie niet overtuigd is door deze foto’s kan hier nog meer foto’s zien op een Arabisch forum: http://www.alresalahtalk.net/

Hieronder de inkom van de supermarkt, de nieuwe ‘Gaza Mall’ in Gaza City, geopend op zaterdag 17 juli 2010.


Een Palestijns kind wuift naar een vrouw die gekleed is als een grote muis naar aanleiding van de opening van de nieuwe supermarkt in Gaza City op zaterdag 17 juli 2010 wanneer enkele duizenden Gazanen komen shoppen. De Gaza Mall, die officieel deze zaterdag werd geopend, is de eerste supermarkt in de Gazastrook die werd geopend sinds Hamas met geweld de macht in Gaza overnam van al-Fatah in 2007. Hieronder nog clowns en andere attracties om de kopers te lokken op de openingsdag van afgelopen zaterdag. Onnodig verder de foto’s te becommentariëren, het is een gewone supermarkt zoals wij die in het Westen kennen, maar eigenlijk helemaal niet verwachten op een plaats zoals in Gaza City. Wie houdt er hier wie voor de gek? Open je ogen voor Hamas ze sluit!


12 gedachtes over “Ondanks ‘tekorten’ opent Gaza nieuwe luxueuze supermarkt

 1. Lees op dit moment De Joden van Wilno door Grigori Szur en
  de schandelijke vergelijking is niet te verdragen.

  Like

  1. Alleen een echte antisemiet ziet niet dat de wereld voor de gek wordt gehouden door Arabieren die de staat Israël willen vernietigen en haar Joodse inwoners wil uitroeien. Een andere verklaring heb ik niet. Overigens is er ‘officieel’ niks verkeerd aan als je de andere kant opkijkt en/of een hoop feiten ‘vergeet’ te vermelden. Wie kan het je kwalijk nemen dat je ‘iets niet gezien hebt’? Je hebt dan toch ook niet gelogen hé? Je hebt het alleen ‘niet gezien’. Je hebt het ‘nicht gewüsst‘. Dat moet toch een hele opluchting zijn als je met zovelen anderen samen ontkennend kan uitroepen: “Wir haben es nicht gewüsst“. Dat is een succesvol alibi voor alle tijden in het verleden en de tijden die nog moeten komen. Dàt werkt altijd!

   Als zelfs een gewone burger zoals ik het wèl heeft opgemerkt, is er voor niemand nog een excuus over dat hij/zij het “nicht gewüsst” heeft. Ik ken zelfs persoonlijk Jodenhaters die op mijn harde bewijzen ten lange leste de feiten wel moeten toegeven en dan komt het er bloednuchter uit: ‘so what? ze hebben het zelf gezocht, ja toch?’. Zucht, dus toch. Onnodig te zeggen dat met ‘ze’ de Joden wordt bedoeld. Tegen antisemitisme helpt maar één remedie: keiharde repressie. Iets anders begrijpen die onverdraagzame onbenullen toch niet. Als je dat niet doet, ben je voor hen een softie die expliciet vraagt om nog meer slaag. Dat is de wet van de jungle, en een echte jungle is het nog steeds daarbuiten. Sommigen denken nog steeds dat Adolf Hitler te overhalen was met argumenten en feiten. Onzin. De realiteit is dat enkel duizenden bommen en granaten een einde hebben kunnen maken aan het Duitse staatsantisemitisme tijdens WOII.

   Trouwens, je moet eens klikken op de artikels onderaan de topic. Dat is geen alleenstaand feit hé! Wij worden hier gewoon voor de gek gehouden met die zogenaamde hongerlijders van Gaza met maar één doel: de Europeanen zoveel mogelijk geld laten afdokken voor iets dat kunstmatig in stand worden gehouden door… juist: de moslims en Arabieren van het M-O. Er komen nog dergelijke verhalen aanzetten. Eéntje over paarden en manèges in Gaza en een ander over de Zoo van Gaza. Triestige zaak.

   Like

   1. Het was sarcastisch bedoeld, naar de bekende weg vragen: Catherine Ashton is net als die Palestijnse vrouw midden op de overvolle markt staat en keihard zegt “Er is niks in Gaza te krijgen”

    Zulke mensen kun je niet serieus nemen net als Berlin, Duisenberg en Van Agt.

    Like

   2. Toch worden ze door duizenden serieus genomen. Zo keek ik gisteravond naar het journaal van onze openbare omroep, en alhoewel er duizend andere berichten het vermelden veel meer waard zijn, ging het weer over Israël en over Catherine Ashton en dat gegeven dat ze de onmiddellijke opening eist van de grens met Gaza van Israël. Er werd niet gezegd of de criminelen van Hamas en Co dan eindelijk moeten stoppen met het willekeurig afschieten van mortieren en granaten op de Israëlische bevolking. Dat kwam niet eens ter sprake. De boodschap werd droog en zakelijk medegedeeld: “Israël, doe open die grens” (ook al krijg je daarna een kogel door je hoofd, maar die hebben wij niet afgevuurd, dat waren die anderen toch!).

    Dàt is het nieuws dat alle dagen wordt geprogrammeerd door de Vlaams-Belgische omroep [VRT – één – Canvas – Radio 1 enz.] dat elke dag beluisterd en bekeken wordt door meer dan één miljoen mensen. En tegen dat betaald en georganiseerd anti-Israëlisch geweld moet een miniblogske zoals deze op-boxen. Wel, ik ben een optimist. Ik beschouw mijn blog als een theelepeltje. Wanneer nu alle mensen met hun theelepeltje water naar de vuurhaard dragen, raakt die brand ooit ook wel geblust. Wat jij? 😉

    Like

   3. Je hebt gelijk. Ze worden door duizenden serieus genomen.

    Onze verslaggevers zijn geen verslaggevers meer maar opiniemakers.
    Dat geldt zeker voor de verslaggeving over Israël. Ik heb het al eerder gezegd. Het lijkt wel of de waarheid niet genoemd mag worden.
    En de wereld is blind, en onze eenogige opiniemakers die uitsluitend een kant op kijken leidt de wereld in een leugen, in een verdraaide waarheid.

    Ik hoop Brabosh, dat jouw theelepeltjes effect zullen hebben, ik help mee.

    Like

 2. Alleen al door haar uitstraling geeft deze “hoge vertegenwoordiger” van de EU weer hoe zwak en breekbaar de EU is. Enige doortastendheid hoef je gezien haar “body language” ook niet te verwachten. Daar komt nog bij dat ze zich beslist zal laten beinvloeden door die charmante heren van de Hamas. Ik ga er daarom ook vanuit dat ze het lintje heeft doorgeknipt van deze armzalige kiosk in de open gevangenis.

  Like

 3. Veel van die Europese parlementsleden die uiteindelijk hun stem moeten uitbrengen waarheen het geld gaat en in dit geval naar de Palestijnen, hebben een verborgen agenda:

  -het sussen van de Arabische/Moslimgemeenschappen in Europa…
  -idem dito voor de Arabische oliestaten die ons voorzien in energie…
  -sommige terroristische groeperingen enigszins gunstig stemmen zodat ze niet ‘al te actief zijn’ in Europa, wat concreet inhoud dat ze geen Europeanen opblazen afgezien van ‘niet- controleerbare splintergroepen’…
  -eventueel trachten een wig te plaatsen tussen de verschillende
  meer of minder gewelddadige Palestijnse groeperingen…
  Besluit: ‘wie krijgt die zwijgt’!
  Misschien kunnen we aan onze Europese parlementsleden vragen wat hun (werkelijke) motivatie is om immense sommen over te maken aan de Palestijnen?
  Lady Catherine Ashton zal ons alvast een geijkt antwoord geven.
  David

  Like

 4. Ces images de Gaza-la-riche ne changeront pas la ligne éditoriale de notre presse d’opinion
  que les subsides de l’Etat maintiennent sous perfusion.
  La dotation de l’année au seul quotidien Le Soir s’est élevée à 1.2 millions d’euros.
  Ce qui se voit à Gaza va dans le sens de la politique de marketing des Grandes Marques qui
  se sont fixé d’être présentes dans les lieux les plus insolites du globe où perce une perspective d’éveil économique.
  C’est une stratégie qui se dynamise par l’effet avant- coureur de l’image du luxe qui précède l’offre.
  Gaza ne disposant de richesses naturelles accaparées ou à aliéner, les lumières des malls qui se juxtaposent à l’image de Gaza-la-misérabe créent la perplexité..
  La bonne conscience de la communauté internationale n’ignore pas qu’elle aide les
  pauvres au prix de l’enrichissment des riches.
  C’est la loi du genre
  Les images videos de Gaza sous blocus nous le confirment
  Michel Goldberg

  de voir

  Like

 5. Max is nog vergeten in zijn opsomming Anje Meulenbent te vermelden.
  Die is niet minder gevaarlijk dan de drie die hij noemde.
  Die vertelt ook de meest krankzinnige dingen en wat erger is, veel mensen geloven het ook nog. Ik wil haar niet vergelijken met Goebbels, maar zijn lijfspreuk, als je een leugen maar vaak genoeg herhaalt wordt het waarheid spreekt haar blijkbaar wel aan.
  Of, zoals mijn grootmoeder placht te zeggen, gif, dat je langzaam toedient mist zijn uitwerking niet.

  Like

  1. Klopt Jan die ben ik vergeten.

   Bedankt voor de aanvulling, en net als jij, ik denk dat die de gevaarlijkste is van die drie. Juist omdat zij nog politiek actief is. Die andere twee zijn ook gevaarlijk, maar daar krijg je ergens medelijden mee, omdat je het gevoel hebt dat ze een beetje seniel zijn.

   Doordat de leugen al zo vaak is verteld lijkt het waarheid te worden.

   Like

Reacties zijn gesloten.