Het Al-Deira Hotel in Gaza City, de smaak van luxe in een oorlogszone

24 augustus 2008, receptie in de tuin van het Al Deira Hotel in Gaza City met onder meer Norman Finkelstein die de start inluidde van de Free Gaza Vloot van dat jaar
Alles heeft zijn prijs....

Wie zich afvraagt waarom VN-medewerkers, ngo afgevaardigden, mensenrechtenactivisten enz. zo graag naar Gaza City trekken, bekijkt hieronder de lachende gezichten van de logees (in dit geval aan de T-shirts te merken, enkele stafmedewerkers van UNICEF met name de filmactrice Mia Farrow)  in het Al Deira Hotel in Gaza City.

Op de website van het Al Deira Hotel staat de volgende begeleidende tekst in het Engels: ” UN Goodwill Ambassadors at Al Deira Hotel with the Palestinian People of Gaza. Al Deira will remain the home of warmth and hospitality and its staff members are always ready to provide and give their utmost for a pleasant and warm stay of our dear guests.

Euh… juist! U heeft nog nooit gehoord van dit hotel? Ik ook niet hoor, dat is voor het eerst. Wie zou het u en mij ooit verteld hebben? Amnesty International misschien of Human Rights Watch? De UNRWA dan of een andere organisatie van de Verenigde Naties? Ha nee zeg, dan rinkelt er geen enkele kassa meer voor die ‘Hongerende Gazanen’ in de ‘Open Gevangenis van Gaza’.

“Business as usual”, zegt general manager Samir Skaik, hier rechts op de foto naast Goodwill Ambassadeur de filmactrice Mia Farrow of over De Smaak van Luxe in een Oorlogszone. Het Al Deira Hotel opende haar deuren in mei 2000, enkele maanden vooraleer de 2de Intifada begon. Het luxe hotel telt 22 luxekamers en is gelocaliseerd in de Al-Rasheedstraat nabij de haven van Gaza in Al-remal. Meer informatie over dit hotel en de speciale aanbiedingen voor het seizoen 2009-2010 op de website van het Al Deira Hotel in Gaza: http://www.aldeira.ps/

Het Al Deira Hotel, de Smaak van Luxe in een Oorlogszone, opende haar deuren in mei 2000


Geen wapens please!
Lobby van het hotel op het gelijkvloers
Mooie elegante trap naar de eerste verdiepingMet zicht op de Middellandse Zee, getrokken vanuit een van de luxe kamers van het hotel
Een van de 22 luxe kamers van het Al Deira Hotel
Badkamer van 1 van de luxe kamers in het hotel

Een gedachte over “Het Al-Deira Hotel in Gaza City, de smaak van luxe in een oorlogszone

Reacties zijn gesloten.