Oorlogsschepen richting Perzische Golf

Vrijdag 18 juni 2010. Het vliegdekschip de USS Harry Truman hier op weg doorheen het Suez kanaal met 6.000 zeelui en mariniers aan boord is en in het gezelschap van 10 andere Amerikaanse  oorlogsbodems.  De Truman heeft een gevechtsgroep aan boord van 60 gevechtsbommenwerpers en helicopters. De Amerikaanse armada is hier op weg doorheen de Rode Zee richting Perzische Golf.

Een en ander ligt in het verlengde van de poging tot doorbreking van de blokkade van Gaza door het Free Gaza Flottielje op 31 mei jongstleden. Zoals iedereen zich nog herinnert werd het IDF aanvankelijk onterecht beschuldigd van het uitlokken van geweld op dat flottielje van ‘vredesactivisten’. In feite bleken die activisten geen haar beter dan de Somalische piraten die schepen aanvallen voor de Afrikaanse kusten. Even illegaal en gewelddadig als wat er op de Mavi Marmara gebeurde. Uit de overvloed aan beeldinformatie [vooral afkomstig van beelden op gsm’s en camera’s van andere ‘activisten’ die achteraf door het IDF werden aangeslagen] en persoonlijke getuigenissen, begint het stilaan ook bij de wereldopinie door te dringen dat dit om een zoveelste oorlogsdaad ging door pro-Palestijnse activisten. Het schip dat de leiding had van dat flottielje, de m/s Mavi Marmara had – behoudens de brooddoos van de kapitein met daarin zijn lunch van de dag  –  geen gram hulpgoederen bij voor Gaza.

Het doelwit van Iran: Israël vernietigen
Het enige doel van de Iraanse nucleaire ambities: Israël fysiek van de kaart vegen

Intussen hebben vele pseudo-vredesactivisten nieuwe pogingen aangekondigd om de blokkade rond Gaza te doorbreken, al dan niet op gewelddadige wijze, en het IDF heeft bij voorbaat aangekondigd dat het al die pogingen zal dwarsbomen en de schepen afleiden naar de haven van Ashdod. Maar het lijkt de activisten allemaal niet zo vlot te lopen. Het vrouwenschip de Mariam [voor de gelegenheid zo genoemd naar de Heilige Maagd Maria, iemand moet mij ooit eens uitleggen waarom de enige ‘goede’ vrouwen altijd ‘maagden’ moeten zijn?] is nog steeds onderweg naar de Gaza.

Samar Alhaj, een Libanese advocate en vrouwelijke activist met banden met Hezbollah, vertelde aan de pers dat ze heeft voorgesteld om vrouwen in te zetten als “een nieuw geheim wapen” tegen Israël.  “Wij zijn [allemaal] vrouwen die de stelende vijand [Israël] niet het excuus willen geven om wapens te gebruiken tegen ons schip,” vertelde Alhaj aan een locaal Israëlisch-Arabisch radiostation afgelopen weekeinde. “De [Zionistische] entiteit zal vernietigd worden door vrouwen die komen met de boot. Wij hebben geen Scud-missiles of eender welke andere raketten mee en je zal zien wat zij ons allemaal nog zullen aandoen,” voegde ze er nog aan toe.

Naast die vrouwenboot wil Hassan Nasrallah van Hezbollah ook nog twee van zijn eigen nep vredesscheepjes zenden met een team   ‘vredesactivisten’ van Hezbollah aan boord, maar om de een of andere reden zijn liggen die twee Hezbollahschepen nog steeds voor anker in de haven van Beiroet. Er wordt beweerd dat Nasrallah bang zou zijn gezichtsverlies te lijden wanneer zijn ‘vredesmissie’ letterlijk in het water zou vallen.

Ook Iran heeft de komst van een eigen vredesflottielje aangekondigd. De Israëli’s maken zich daar diepe zorgen over en treffen de nodige voorbereidingen. De Iranezen zullen wellicht niet ontvangen worden met paintballguns zoals de Turkse terroristen op de Mavi Marmara, zoveel hebben ze intussen wel geleerd. Israëlisch minister van Defensie Ehud Barak wind er geen doekjes om wat de ware bedoelingen zijn van de Iraanse Free Gaza vloot. “Wat Israël betreft wordt de Gazastrook gezien als een Iraanse militaire uitvalsbasis, die zich slechts op 3 kilometers bevind van de dichtstbijzijnde Israëlische stad [Sderot] en 60 kilometers van Tel Aviv. Hamas regeert met geweld de Gazastrook en voert zware repressie over haar politieke opponenten, ” zei Barak.

Het opstomen van de Amerikaanse armada heeft uiteraard met die Iraanse dreiging te maken, maar vooral ook met het feit dat Iran zich weigert te schikken naar de resoluties van de VN Veiligheidsraad inzake de aanmaak van atoomwapens. Iedereen weet al jaren dat Iran aan een atoomwapen werkt, en gezien de aard en de verklaringen van president Ahmadinejad te pas en te onpas geeft met betrekking tot zijn machtsuitbreiding in het Midden-Oosten, worden die atoomwapens niet bedoeld om opgeslagen te worden in de kelders van het Iraanse Ministerie van Defensie maar zijn bedoeld voor “onmiddellijk gebruik”. Op welk land en natie de allereerste Iraanse atoombom zal vallen weet ook iedereen want Ahmadinejad roept het alle weken wel ergens van zijn kansel: Israël.

Terreurleiderstrio samen aan tafel in Damaskus, 25 februari 2010: Ahmadinejad, Assad en Nasrallah (rechts): 'Israël durft geen oorlog meer tegen ons te beginnen.' Sinds kort heeft zich de Turkse president Erdogan bij dit illustere drietal gevoegd

5 gedachtes over “Oorlogsschepen richting Perzische Golf

 1. Het lijkt ook wel of de Media meer uit is op sensatie dan de werkelijkheid.
  In Canada een demonstratie van Gay’s tegen Israel en voor de Palestijnen.
  Weer dus zoiets stoms. Ga maar lekker wonen in de Gaza, of Iran wonen als open zijde Homo, zien heolang je buiten op straat kan lopen.
  In Israel kun je dit wel. Wat mankeert die lui.
  Mensen de WWII nog hebben meegemaakt of in die tijd of kort daarna waren geboren, dan weet je nog wat een te kort aan alles was.
  Hoe durven ze te zeggen dat ze een tekort aan alles hebben, terwijl de markten en de winkels vol met producten liggen.
  Schalit, die zonder enig contact daar vast zit, zonder ook het Rode Kruis, die heeft een tekort.
  Nu heeft Iran genoeg Plutonium om een bom te maken. Het is Iran die steeds zegt om Israel te laten verdwijnen en dan vind men het gek dat Israel de eerste aanval wel zal moeten doen voor zelf behoud.

  Like

 2. “Uit de overvloed aan beeldinformatie [vooral afkomstig van beelden op gsm’s en camera’s van andere ‘activisten’ die achteraf door het IDF werden aangeslagen] en persoonlijke getuigenissen, begint het stilaan ook bij de wereldopinie door te dringen dat dit om een zoveelste oorlogsdaad ging door pro-Palestijnse activisten.”

  Ik heb het idee dat de Nederlandse media/opinie niet in staat is om dit nieuws helder en duidelijk te maken of niet bekend wil maken, bij het Nederlandse bevolking.

  De eenzijdige berichtgeving van Sander van Hoorn van gisteren was weer compleet. Zielig de arme Palestijnen, hebben alles, behalve ….. cola
  en hij staat midden tussen de cola. (Even afgezien van het feit hoe de cola in de winkel kwam) Hij leek voor mijn gevoel een beetje op die vrouw uit de raportage van Steffen Jensen: “En de eerste vrouw die we op de markt ïnterviewden bevestigde die vreemde, tegenstrijdige, negatieve beeldvorming: “We hebben niets,” zei ze. “We hebben nood aan alles! Eten, drinken … alles!” Het stoorde haar niet in het minst dat ze dit zei te midden van bergen groenten, fruit, eieren, pluimvee en vis, terwijl ze dit doemscenario verder uitspon.” https://brabosh.com/2010/06/09/situatie-in-gaza-het-probleem-is-eerder-een-tekort-aan-werk-dan-aan-voedsel/

  En inderdaad, Hr Avi Cohen Stuart,de media…. De media schreeuwt halve waarheden en verdraaide waarheden, en de media zwijgt op die belangrijke momenten wanneer de waarheid het meest gewenst is.

  Klopt Hr. De Cock, als wij (Nederland, Europa) kritiekloos achter die terroristische regimes en organisaties gaan staan tolereren wij (Nederland, Europa) ook hun intolerantie en antisemitisme, hun oproep tot genocide van de Joden. En niet alleen Nederland en Europa, maar ook de rest van de wereld geeft stilzwijgen hun medewerking.

  Like

 3. Inderdaad. En de grote schuldige is Europa die door haar stilzwijgen medewerking verleend aan de terroristische regimes van Iran, Syrie, en andere…

  Like

 4. Het grote probleem is de oorverdovende stilte van de media hierover. Alsof ze liggen te wachten met de veroordeling van de VN in de hand naar het volgende incident.
  Ook de stilte tav Gilat Shalit is weer tekenend, het is volgens mij aftellen naar een groot conflict waarbij schepen van Iran, Syrie of Turkije als ‘aanleiding’ gebruikt gaan worden om via de Hezbollah in het noorden en Hamas in het zuiden Israel met raketten te gaan bestoken wanneer Israel genoodzaakt wordt om zich zelf te verdedigen. Hetgeen weer gebracht zal worden als een Israelische agressie.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.