Dagelijks leven in Gaza, een kwestie van perceptie

Correctie: nee, geen Palestijn of Gazaan, maar een klein meisje uit Darfoer dat sterft van honger. In Gaza lijdt niemand honger, integendeel

In een artikel voor de Week in Review (The New York Times), schrijft Ethan Bronner: “Voor de enen is het de betrekkelijke moderniteit – de jazzy winkels voor mobilofoons en dure restaurants. Voor de anderen zijn het de wijd uitgestrekte stranden waar kinderen spelen. Maar voor bijna iedereen die Gaza bezoekt, dikwijls bezorgd voor het gevaar en vijandigheid, verbaast zich over het feit dat het dagelijkse leven in Gaza, hoewel niet zonder zorgen, dikwijls de duizelingwekkende kwaliteit heeft van het doodgewone.” Lees hier het artikel: Gaza, Through Fresh Eyes door Ethan Bronner van 11 juni 2010 en hier de foto ’s in The New York Times – Credit: Katie Orlinsky op Daily Life in Gaza).

Nogal wat boosaardige aanhangers van Hamas blijven tegen beter weten in de toestand in Gaza anno 2010 vergelijken met de leefomstandigheden in het Getto van Warschau in 1943. Op geen enkele manier raakt die vergelijking kant noch wal. Dat is een kwaadaardige leugen met de enige bedoeling Israël te demoniseren. Want: er is geen honger in Gaza. Het klopt dat er bepaalde producten ontbreken. Maar geen basisproducten. Het dagelijks leven in Gaza is maar hoe je het wilt bekijken. Het is een kwestie van perceptie.

Opmerking voor de hardleerse ontkenners onder diegenen die deze blog regelmatig bezoeken: deze beelden zijn geen oude beelden maar dateren van deze maand juni 2010. Bekijk ook onderaan de andere artikelen die eveneens verwijzen naar plaatjes, allemaal bijzonder recent materiaal. Overtuig uzelf en laat de leugens aan een ander over. Maar opnieuw voor zij die maar niet willen geloven dat het allemaal nog niet zo slecht is in Gaza en dat er geen minimale tekorten zijn in de Gazastrook, kan dat altijd met eigen ogen vaststellen in de vele afbeeldingen [31 grote foto’s van 26 november 2009] op de Palestijns-Gazaanse [!] website van Palestina Vandaag (Palestine Today). Hier klikken: http://www.paltoday.ps/arabic/News-64161.html

Daily Life in Gaza


Op zaterdagnamiddagen wordt het strand van Gaza City bevolkt met kinderen die spelen en zwemmen en families op picknick zoals bijvoorbeeld hier het gezin Jamil Geath. (The New York Times – Credit: Katie Orlinsky meer foto’s klik hier op Daily Life in Gaza)

Vissers keren terug in de haven van Gaza City. “Als je een visser bent in Gaza, die belet wordt door de Israëlische marine om ver genoeg in zee te varen en veel vis te vangen, vaar je nog steeds uit en haal je vis – maar in deze tijden koop je je vis van je Egyptische buren op het water en hijs je die aan boord en naar huis om op de markt te verkopen.”  (The New York Times – Credit: Katie Orlinsky meer foto’s klik hier op Daily Life in Gaza)

Shoppen in een rijke buurt in Gaza City. (The New York Times – Credit: Katie Orlinsky meer foto’s klik hier op Daily Life in Gaza)

De opening van een nieuwe winkel in Gaza City die bruidsjurken en uitgangskledij verkoopt. (The New York Times – Credit: Katie Orlinsky meer foto’s klik hier op Daily Life in Gaza)