Hoezo, Palestijnen zouden verhongeren in Gaza?

Correctie: nee, geen Palestijn of Gazaan, maar een klein meisje uit Darfoer dat sterft van honger

In Gaza lijdt niemand honger, integendeel

Ah ja, die hongerlijers in Gaza…. Het ‘Getto van Gaza’ noemen de pro-Palestijnse organisaties, ngo’s en vermeende mensenrechtenorganisaties overal ter wereld het. Het zou er zelfs erger zijn dan in het Getto van Warschau in 1943. Maar als één iets duizend woorden zegt, kunnen twee een miljoen vertellen. Hieronder het eerste, een tabel met de landen waar het grootste probleem van obesitas (overgewicht, zwaarlijvigheid, vetzucht, corpulentie, dikheid) zich voordoen.

Zoek maar snel de rangschikking van ‘West Bank and Gaza’ op in deze tabel. Als je kijkt naar de 8ste plaats voor Palestijnse mannen en zelfs een 3de plaats voor de Palestijnse vrouwen, mag je verwachten dat de meest gehoorde klacht, met name dat Palestijnen sterven van honger in Gaza en op de Westoever, ‘niet helemaal strookt met de feiten’ [hum hum]. En dat is beslist een understatement! Ongelooflijk wel hoe wij hier in Westen ons toch altijd weer in de luren laten leggen.

Op de markt in Gaza:

19 maart 2010, op de markt in Gaza City in de Gazastrook.

Bron van deze beelden: Getty Images

Gaza-cash2

Nochtans zijn er veel landen in de wereld waar echt honger wordt geleden. Zoals bijvoorbeeld in Darfoer. Waarom dat land niet meer in beeld komt? Ha, dat is simpel toch: er wonen geen Palestijnen in Darfoer! Inderdaad domineren alle leugens over Israël en hoe het haar buren Arabieren behandeld de internationale media, alhoewel het tegengestelde de waarheid is. Wanneer moslims hun eigendom verkopen aan Joden in Judea en Samaria riskeren zij vermoord te worden, en dan dikwijls nog door hun eigen familieleden. Terwijl in Israël de moslim Arabieren volwaardig Israëlisch burgerschap genieten met dikwijls meer rechten dat de Joodse bevolking. Zo hebben Israëlische Arabieren niet het recht om in het Israëlische leger te dienen, terwijl orthodoxe Joden dat recht niet hebben.

Intussen elders in de wereld….

Eh, waar is dat flottielje gebleven, de m/s Mavi Marmara met hulpgoederen voor Gaza euh, Soedan ????Afbeelding hiernaast rechts: Anti-Israël betoging te Brussel van 11 januari 2009. Uitbuiting van de Holocaust door Belgische moslims van Marokkaanse origine. Niets oogt wansmakelijker dan dit breed glimlachende meisje dat dit bord in volle Gaza-oorlog tijdens die manifestatie boven haar hoofd uitsteekt met als kop: “1943: Ghetto de Varsovie – 2009 : Gaza“. Lees hier verder.

warschauLezen op Brabosh.com: Hamas is tegen de opheffing van blokkade door Israël, smokkelhandel stort in elkaar en Het Al-Deira Hotel in Gaza City, de smaak van luxe in een oorlogszone en Ondanks ‘tekorten’ opent Gaza nieuwe luxueuze supermarkt van 19 juli 2010; Gaza o Gaza ! Zoveel miserie ! van 28 juni 2010; De grootste problemen in Gaza: vetzucht en verveling van 26 juni 2010; Dagelijks leven in Gaza, een kwestie van perceptie van 19 juni 2010; Gaza: de grootste geldverslindende machine van de wereld van 15 juni 2010; 12.413 ton hulpgoederen voor Gaza afgelopen week van 15 juni 2010; Situatie in Gaza: het probleem is eerder een tekort aan werk dan aan voedsel van 9 juni 2010; Over heel 2009 werden 772.430 ton basisgoederen afgezet in de Gaza van 7 juni 2010; Hoezo, Palestijnen zouden verhongeren in Gaza? van 3 juni 2010; Smokkelhandel in luxewagens in Gaza van 29 mei 2010; Gaza opent eerste olympisch zwembadSporten in de As-Sadaka ClubSteak au poivre en Kip Cordon Bleu in the Roots Club van 27 mei 2010; Islamisten overvallen VN-zomerkamp voor kinderen in Gaza van 23 mei 2010; Israël zendt opnieuw 14.000 ton hulpgoederen naar Gaza van 19 mei 2010; ‘Uitgehongerde’ Gazaanse kinderen krijgen eindelijk laptops van de VN van 3 mei 2010; Israël laat massaal hulpgoederen en bouwmaterialen toe in Gaza van 17 april 2010; Wat is erger: het Getto van Gaza of het Getto van Warschau? van 15 april 2010; De mythe van het ‘beleg van Gaza’ van 15 april 2010; Leven onder Israëlische bezetting een ware hel voor Palestijnse kinderen? van 5 april 2010; Beelden liegen niet: Honger en armoede in Gaza van 4 april 2010; Rapport: Verbeterde economische situatie in de Palestijnse Autoriteit [deel 1] van 10 december 2009 en [deel 2] van 11 december 2009; Prijs voor de ‘Oneerlijkste Reporter van 2008’: Lauren Booth en haar ‘Boats for Free Gaza’ van 18 februari 2009; Levering van medisch materiaal aan de Gazastrook van 2 maart 2010; Watertekort in de Gazastrook? van 15 januari 2010; Het Palestijnse watertekort op de Westelijke Jordaanoever is een fabel van 2 november 2009; Amnesty International’s water rapport perfect getimed om boycotcampagne tegen Israël te versterken van 27 oktober 2009; Antwoord op het rapport van Amnesty omtrent de Israelisch-Palestijnse water kwestie van 28 oktober 2009; Inwoners van Gaza lijden en dat is niet de schuld van Israël van 26 december 2009; Israël stuurt didactisch materiaal naar de Gazastrook van 15 november 2009; Waarom de opstand in het getto van Warschau niet die van Gaza is van 31 januari 2009

5 gedachtes over “Hoezo, Palestijnen zouden verhongeren in Gaza?

 1. @Awi

  Jan heeft niet alleen verkeerd begrepen, bijna de hele wereld.

  Bijna de hele wereld is vergeten dat Hamas het doel heeft om Israel de zee in te jagen. En niet op een vredelievende manier.

  Onze “tolerante” politici lopen rustig, zonder te blikken of te blozen mee in een “intolerante” betoging waar “Hamas, Hamas de joden aan het gas” wordt geroepen.
  Een enkeling merkt deze kreten nog op.
  Tolerantie houdt op waar intolerantie begint……
  Helaas begrijpt het gros van de wereld bevolking dit niet.

  Like

 2. Reageerder Jan heeft het verkeerd begrepen. De blokkade heeft geen politiek doel. Het heeft een militair doel, namelijk het voorkomen van de bewapening van Hamas.

  Like

 3. Opnieuw: Er is geen honger in Gaza en er is nog nooit iemand van de honger in Gaza gestorven.

  Gaza, 26 november 2009

  Maar opnieuw voor zij die maar niet willen geloven dat het allemaal nog niet zo slecht is in Gaza en dat er geen minimale tekorten zijn in de Gazastrook, kan dat altijd met eigen ogen vaststellen in de vele afbeeldingen [31 grote foto’s van 26 november 2009] op de Palestijns-Gazaanse [!] website van Palestina Vandaag (Palestine Today).

  Hier klikken: http://www.paltoday.ps/arabic/News-64161.html

  Schrik niet van die plaatjes en roep niet uit “dat kan niet! nee, dat geloof ik niet!”. Het is waarschijnlijker dat iemand u al die tijd flink voor de gek heeft gehouden. Wie tot nog toe altijd de vergelijking volhield tussen Gaza en het Getto van Warschau van 1943 zal – naar ik hoop – snel ontnuchterd worden en eindelijk zijn/haar gezond verstand weer laten werken.

  Like

 4. Het is niet voor het eerst dat ik dergelijks schrijf. Er staan onderaan het artikel nog links naar tientallen andere artikelen en foto’s op deze blog. Bekijk dat ook maar even. Morgen zet ik een artikel online met de situatie afgelopen week en foto’s van 1 juni. Vergeet nooit dat Hamastan [Gaza] op voet van oorlog leeft met Israël. Hamas en zusterorganisaties plegen aanslagen op Israëlische doelen, schieten raketten en mortieren af op willekeurige burgerdoelwitten (wordt zelfs veroordeeld in het Goldstone Rapport) en Hamas stelt zich ronduit boven de wet en alle VN-resoluties.

  Like

 5. Beste,

  Ik vind deze inzending eerlijk gezegd redelijk cynisch en neemt ze geen loopje met de feiten, maar een hele marathon.

  De lijst van de Economist gebruikt cijfers van de jaren 1999-2003 – zoals daar mooi van onder staat. Als ik me niet vergis is de Israëlisch-Egyptische blokkade pas van start gegaan in het jaar 2007-2008.

  Verder, zijn die foto’s van de markt van Gaza redelijk misleidend. Vers fruit mag gewoon binnen in Gaza, ook onder de blokkade. Verse vis niet, diepgevroren vis wel. Instant-koffie niet, magere yoghurt wel. Begrijpen wie begrijpen kan. Om maar te zwijgen dat de (luxe)goederen die Gaza wel binnenkomen verkocht worden aan woekerprijzen die de normale bevolking zich niet kan veroorloven. Wie is diegene die de enorme winsten opstrijkt? Inderdaad, Hamas.
  Deze blokkade mist elk politiek doel, ze maakt Hamas niet zwakker – enkel sterker.

  Vriendelijke Groet,

  Jan

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.