De leugens van de Free Gaza Boat movement swingen de pan uit

Vloot van Idioten nadert Gaza

Op de Facebook bladzijden van de Free Gaza Movement, stelde iemand hen een vraag:

Ik las ergens op een blog dat Israël elke week meer goederen levert aan de Gazastrook dan het ganse flottielje van de Free Gaza Boats sàmen, thans zou aanvoeren. Zij hebben de volgende website als bron genoemd: http://www.mfa.gov.il

Is dat waarheid of enkel Israëlische propaganda?

Greta Berlin , medeoprichter van Free Gaza, antwoordde hierop het volgende:

Greta Berlin: Wij zijn allemaal leugenaars

“Israël zond elke week 550 vrachtwagens naar de Gaza voordat de blokkade van Gaza was begonnen. Tegenwoordig laten zij er nog amper 50 binnen.”

Nou, vandaag (28 mei 2010) alleen al, stuurde Israël 140 vrachtwagenladingen, en rijden er zo gemiddeld 500 vrachtwagens per week en dat het hele jaar door, de Gazastrook binnen – waaruit blijkt dat Greta Berlin liegt in de orde ter grootte van enkele magnitudes.

Ze blijft doorgaan met haar leugens:

“De Palestijnen zijn perfect in staat om voor zichzelf te zorgen en zijn niet op de dool.”

Is dat werkelijk zo? Dus dan zou zij pleiten voor de ontmanteling van de UNRWA kampen en het stopzetten van de miljarden dollars internationale hulp om het faillissement van de PA tegen te houden? Wanneer, precies in de geschiedenis, zijn de Palestijnse Arabieren ooit in staat geweest om voor zichzelf als volk te zorgen zonder hulp van buitenaf? Wanneer hebben hun leiders ooit aangetoond dat zij het geringste vermogen bezitten tot verantwoord handelen?

Greta Berlin: Wij zijn allemaal leugenaars

Zonder blikken of blozen gewoon verder liegen:

“Het gaat hier niet om hoeveel ton er wordt verscheept. Het gaat om de bezetting en de langzame genocide op 1,5 miljoen Palestijnen.”

Gaza wordt niet bezet door eender welke redelijke zin van het woord. Bezetting betekent dat de legers van een bepaalde natie op het grondgebied van Gaza zouden zijn en het gebied ter plaatse controleren, en het van dag-tot-dag besturen met betrekking tot alledaagse burgerlijke zaken van een andere natie. Een blokkade past niet in de definitie. Geen enkele Gazaan werd gemeld dat hij zou gestorven zijn aan uithongering als gevolg van jarenlange ‘bezetting’. Er zijn vandaag meer inwoners in Gaza dan er gisteren waren, vorige week, of voor Hamas ‘Operation Oil Stain begon in december 2008. Het gebruik van het woord “genocide” om te beschrijven hoe Israël de Palestijnse Arabieren behandelt is een groteske leugen.

Op vakantie.. euh... reddingsactie naar de Middellandse Zee.. euh Gaza

De leugens doen andermaal de revue:

“Ons initiatief gaat niet over hoeveel we brengen, maar wat we brengen, leveringen die door Israël worden ontzegd aan de Palestijnen.”

Free Gaza maant mensen aan om zakken cement te sponseren – terwijl Israël meer tonnen cement in de Gaza heeft toegelaten dat de hele vloot erin geslaagd is over de afgelopen vier maanden. En dat verklaart meteen dat het echte doel van Free Gaza nog nooit de humanitaire hulp is geweest maar gat over ‘verzet’. Dat is een hele hoop leugens in een kleine ruimte. Helaas, weten de leugenaars dat terwijl het slechts enkele seconden kost om leugens te verzinnen, het aan mensen die op zoek zijn naar de waarheid het soms uren tijd kost om de leugens te weerleggen. Aldus hebben de leugenaars meestal een duidelijk voordeel.

Al de ganse week schrijven de media dat de Vloot van de Idioten die op weg is naar Gaza, ongeveer 10.000 ton hulpgoederen brengt zoals bijvoorbeeld in Business Week :

“De acht schepen, georganiseerd door een internationale groep genaamd de Free Gaza Movement,vervoeren ongeveer 10.000 ton vracht, inbegrepen cement voor de wederopbouw van huizen die verwoest werden tijdens de oorlog in Gaza, alsmede medische apparatuur en schoolbenodigdheden.”

Maar vorige week, werd het totaal gewicht aan goederen dat door de organisatoren werd bekend gemaakt, geraamd op 5.000 ton. De Palestina Chronicle berichtte het volgende op 21 mei j.l.:

“De schepen brengen 5.000 ton aan bouwmaterialen, medische apparatuur en school benodigdheden, alsmede circa 600 mensen afkomstig uit 40 landen. “

En ongeveer hetzelfde bericht in de Ierse Times van 19 mei j.l.:

“De negen boten worden volgende week verwacht in de Gazastrook met aan boord 5.000 ton materieel bestemd voor de wederopbouw, medische apparatuur en schoolbenodigdheden.”

Dat is op een week tijd wel een erg opmerkelijke stijging van de lading…

De schaamte voorbij

Maar het wordt nog vreemder. Het is duidelijk dat het belangrijkste en zwaarste deel van de steun bestaat uit bouwmaterialen, en volgens de berichten in de media en de mensen achter Free Gaza, brengen ze slechts 500 ton cement mee. Dat wil dus zeggen dat 9.500 ton van de lading bestaat uit papier, schoolboeken en medische benodigdheden? Er zijn is een gewicht genoemd van zes ton papier afkomstig uit Noorwegen, dus dat kan het niet zijn.

Zelfs als ze prefab-huizen zouden brengen, zoals sommige rapporten zeggen, wegen prefab-woningen slechts ongeveer 1,5 ton elk- en ik zag geen foto’s van duizenden huizen op de schepen die nodig zouden zijn om het gewicht van 10.000 ton in te vullen.

Kunnen zij gewoon niet rekenen, tellen of vermenigvuldigen? Of… is het mogelijk dat zij liegen?

Het is zelfs meer dan waarschijnlijk dat ze liegen – het is gegarandeerd het geval!

In februari 2009 beweerden de mensen achter Free Gaza dat het schip dat probeerde de kust van Gaza te bereiken, was geladen met 60 ton van de steun (afbeelding hieronder). Toen de Israëliërs het schip van binnen inspecteerden, was het scheepsruim nagenoeg leeg. Het gewicht van de lading liet zich niet meer uitdrukken in tonnen maar in kilogrammen:

De IDF zei dat haar soldaten ongeveer 150 flessen mineraalwater en een enkele tientallen kilo voedsel en medicijnen aan boord hebben aangetroffen, ondanks eerdere beweringen dat zij ongeveer 60 ton vervoerden waaronder medicijnen, voeding en speelgoed, plus 10.000 eenheden van menselijk bloedplasma dat een constante koeling vereist.

Deze mensen koesteren totaal geen schaamte wanneer ze liegen over de werkelijke inhoud en gewicht van hun lading, zoals ze dat ook in het verleden hebben gedaan. Ze overdrijven hun vermeende hulp met een factor van ten minste X 50. Met andere woorden, u kunt geen woord geloven wat deze mensen zeggen, zelfs niet wanneer het om onschuldige achtergrond informatie lijkt te gaan. De media in het bijzonder zouden op hun hoede moeten blijven wanneer ze berichten over alles wat er gezegd wordt over en wordt verspreid door de mensen van deze Vloot van Idioten.


Bronnen: Elders of Ziyon: Hoeveel gratuite leugens over Gaza passen er in een paragraaf? , Vrijwel alles wat dat komt uit hun mond zijn eenvoudige aantoonbare leugens; op Brabosh.com: Israël klaar om Free Gaza Boats te onderscheppen op zee van 29 mei 2010 en Propagandastunt van Free Gaza Movement stuurt vrachtschip naar Gaza van 28 mei 2010; Joods Actueel: Gaza botenactivisten uit op confrontatie van 30 mei 2010

2 gedachtes over “De leugens van de Free Gaza Boat movement swingen de pan uit

 1. 700 km muur?
  Israël heeft een muur gebouwd van 32 kilometer en de rest is gewoon een normaal hek.

  Boycot Israël?
  Israël wordt al 62 jaar geboycot, door wisselende landen in wisselende tijden. Geen enkele boycot heeft ooit wat opgeleverd. De eerste en dikwijls de enige slachtoffers van een boycot zijn de zwaksten, zoals dat overal het geval is. In dit geval zijn de zwaksten in de Israëlisch-Arabische Oorlog altijd de Palestijnen geweest. Zij betalen rechtstreeks voor elke boycot. Het wordt tijd dat dit ooit ergens gaat doordringen. De Arabieren van Palestina altijd en overal de prijs voor laten betalen is misdadig.

  Nederzettingen?
  Tot 1967 bezette Israël geen Westbank, noch de Gazastrook nog Golan. Het had ook geen enkele nederzetting daar. Dat zal allemaal pas na de Zesdaagse Oorlog beginnen. Toch openden tussen 1948 en 1967 de Arabieren de ene oorlog na de andere tegen Israël. Dus met of zonder nederzettingen of bezetting, de oorlog tegen Israël door de Arabisch Islamitische wereld gaat gewoon verder tot Israël is vernietigd en de Joden werden uitgeroeid tot de laatste Jood. Dus laat ons maar bezetten en nederzettingen bouwen, het maakt allemaal toch niks uit en de Palestijnen verdienen een aardig centje bij en genieten mee van de welvaart die de Joden naar de Westoever brengen. Leven en laten leven. Ten andere, leg mij eens uit waarom er geen enkele Jood op de Westoever mag wonen? Vanwaar die drang naar een Jodenvrij Palestina? Daar zit een reukje aan. Er wonen tot 1,5 miljoen Arabieren tussen de Joden in Israël? Leg dat eens uit makker?

  Resoluties?
  De belangrijkste resolutie, diegene waar alles mee begonnen is, de moeder van alle resoluties die nadien nog zullen volgen, is Resolutie 181 van november 1947. Met name het Verdeelplan dat het Britse Mandaat Palestina verdeelde in twee staten, een Joodse en een Arabische, de 2-statenoplossing waar nu opeens een aantal mensen terug voor pleiten. De Joden waren akkoord, de Arabieren niet en 5 Arabische legers openden een frontale aanval op Israël. De Arabieren hebben een flink pak slaag gekregen en zullen de ene afranseling na de andere moeten incasseren. Intussen hebben zij begrepen dat geen enkel Arabisch leger opgewassen is tegen Israël. Wie een ander land aanvalt riskeert te verliezen en riskeert ook grond te verliezen. De Westoever hebben de Arabieren verloren in juni 1967 en de Joden hebben teruggepakt wat al duizenden jaren van hen is.

  Blokkade?
  Die blokkade van Gaza zal onmiddellijk stoppen wanneer Hamas de wapens neerlegt, ontwapent, vredesonderhandelingen aanknoopt en de staat Israël erkent. Met andere woorden: de oplossing van het conflict ligt in de handen van Hamas, ga daar uw beklag doen. ’t Moet niet altijd van één kant komen. Toen Israël in 2005 haar nederzettingen ontmantelde in Gaza is er alleen meer oorlog, meer geweld en van gekomen en een regen raketten en mortiergranaten die tot op vandaag voortduurt, zij het in mindere mate. Hamas heeft nogal troef gekregen in januari 2009 en dat zijn ze nog niet helemaal te boven gekomen.

  Palestijnse gevangenen?
  Die gevangenen zitten terecht in gevangenissen. Vergeet niet dat Israël al 62 jaar in, staat van oorlog is met de Arabische wereld. Wereldoorlog II stopte op 8 mei 1945, de Arabisch-Israëlische Oorlog loopt sinds 14 mei 1948 onafgebroken verder tot op vandaag. In Israël is het een bijzondere situatie, oorlog dus en bijzondere situaties maken bijzondere maatregelen noodzakelijk. Israël kan zich geen enkele nederlaag permitteren want na een militaire nederlaag volgt onvermijdelijk een genocide. Ik weet dat dat exact is waar jij op aanstuurt, afmaken waar Hitler aan begonnen was, maar het zal niet gebeuren.

  Vrede, voor wie vrede wil, zonder vrede gaat ook, al 62 jaar lang. Wat mij betreft doen we er nog eens 62 jaar bij want ik zie aan de overkant niemand zitten die vrede wil. Vrede onderhandelen en sluiten met Palestijnen en Gazanen heeft volgens mij alleen maar zin als die vrede kadert in vrede met de Arabische en de moslimwereld. Het heeft geen zin om met Mahmoud Abbas de vredespijp te roken als Libanon (Hezbollah), Syrië en Iran op een nieuw conflict aansturen met Israël.

  Like

 2. De economische wurging van de Palestijnen door de joden moet stoppen.
  Die al 60 jaar duurt .
  Ook de super terreur van de joden …
  En die terreur is niet alleen het bouwen van illegale nederzettingen op Palestijnse grond .
  Maar ook een 700 km muur op geroofde grond
  EN 60 jaar bezetting
  En het negeren van alle VN resoluties
  En meer dan 10.000 palestijnen , die zonder veroordeling al jaren gevangen zitten .
  Enz enz . enz….
  Zo komt er GEEN vrede .
  Alleen eerlijk en gemeend praten is de weg naar vrede ,
  Daarom moet de VS en EU Israel totaal boycotten


  Moderator: de rest heb ik weggesneden want het is bij wet verboden om op te roepen tot genocide en het uitmoorden van een bepaald volk op basis van ras, etnie of religieuze overtuiging te promoten. Dank voor uw begrip.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.