Israël klaar om Free Gaza Boats te onderscheppen op zee

Israël bereidt zich voor om honderden buitenlandse activisten te arresteren en uit te zetten die op weg zijn met een klein flottielje van amper zeewaardige bootjes om aldus de vermeende blokkade van Gaza door Israël te provoceren. Het IDF heeft tenten opgezet voor tijdelijk onderdak en maakt plannen om de boten af te leiden naar de haven van Ashdod, waar bussen de activisten staan op te wachten om ze terug naar de luchthaven te voeren waar ze op het vliegtuig richting buitenland worden gezet. Israëlische functionarissen zeiden donderdag dat ze zullen trachten het gebruik van geweld te vermijden, maar bereid zijn om de activisten achter de tralies op te sluiten indien dat mocht nodig zijn.

Terwijl de Arabieren van Gaza vrij zijn om het water voor de kust van Gaza te bevaren, controleert de Israëlische marine het deel tussen Gaza en de internationale wateren. Ondersteund door juridische precedenten van toegestane acties tegenover een vijandige overheid, heeft het schepen verboden an te leggen in Gaza als onderdeel van de sluiting die het gebied werd opgelegd na de gewelddadige machtsovername door de terreurgroep Hamas, om aldus wapenleveranties te voorkomen. De leveranties van voedsel en andere humanitaire goederen worden wel Gaza binnen gelaten via de Negev woestijn.

Het is dan ook niet helemaal duidelijk wat de lading is die dat flottielje anarchisten Gaza wil binnenbrengen. Tenzij de opdracht van Free Gaza Boats enkel bestaat in het bevoorraden van de terroristen van Hamas en Co met ‘illegaal tuig’ (wat dat ook mag zijn) en dan staat de veiligheid van Israël op het spel en mag er desnoods geweld gebruikt worden. Het zou echter ook kunnen dat het enkel draait om het misleiden van de internationale media al dan niet door misleide deelnemers en dan is een nachtje in de cel doorbrengen, begeleid door een vermanend vingertje wellicht al voldoende.

De activisten die naar Gaza varen zijn afkomstig uit verschillende landen. De boten komen aangevaren uit Turkije, Griekenland, Ierland, Cyprus en Zweden en de Turkse regering heeft haar steun verleend aan deze missie. Israël heeft de ambassadeurs van deze landen bij zich geroepen om hen de Israëlische positie toe te lichten omtrent het flottielje dat naar Gaza onderweg is.

Gaza activisten niet helemaal kosjer

Terwijl de organisatoren van het flottielje zichzelf presenteren als verdedigers van mensenrechten wiens enige doel is om de bevolking van Gaza te helpen, blijkt uit een verslag van de Inlichtingen-en Terrorism Information Center dat zij samenwerken met radicale groepen die gekende schenders zijn van de mensenrechten. Gekende islamitische extremisten, onder wie Mahmad Tzoalha en Sahar Albirawi, bedien top Hamas terroristen die vandaag actief zijn in Groot-Brittannië, en Hamam Said, een leider van de Moslim Broederschap in Jordanië, woonden in Istanboel de plechtigheid bij van het vertrek van een boot die deelneemt aan de vloot.

Bolant Yilderim, de voorzitter van de IHH, een in Turkije gebaseerde pro-Palestijnse organisatie die een toonaangevende rol speelt in de Gaza-vloot, sprak het vertrekkende flottielje toe, zeggende: “Israël gedraagt zich zoals Hitler deed met de Joden. Hitler bouwde concentratiekampen in Duitsland, en vandaag bouwt de zionistische entiteit concentratiekampen in Palestina.”

Mark Regev: Een goedkope politieke stunt

De rally werd ook bijgewoond door sjeik Raed Salah, leider van de noordelijke tak van de Islamitische Beweging in Israël, die tijdens een rechtzaak voor het Israëlische Hof toegaf dat hij contacten onderhield met buitenlandse agenten. Zijn antisemitische toespraken zijn gebaseerd op de typische bloedsprookjes over Joden. “Wij zijn niet degenen die een maaltijd eten op basis van brood en kaas gedrenkt in het bloed van kinderen,” zei hij ooit. Hij noemde de Joden “slagers van zwangere vrouwen en baby’s … Dieven, jullie zijn de bacteriën van alle tijden … De Schepper had u bestemd om apen en verliezers te zijn… De overwinning gaat naar de Islam, van de Nijl tot aan de Eufraat,” en meer van dattum.

Activisten zeggen dat ze humanitaire hulp naar Gaza brengen. Echter Mark Regev, de woordvoerder van de Israëlische Amabassade in Washington, zegt dat de vloot in feite “een goedkope politieke stunt is.” Indien de activisten echt geïnteresseerd waren in het welzijn van de Gazaanse Arabieren, dan zouden ze de hulpgoederen hebben overgedragen via land, ”samen met de andere 15 duizend ton die elke week wordt verzonden,” zei hij. Wat ook de hulp mag zijn die zich aan boord van de schepen bevind, de goederen zullen hoe dan ook in Ashdod worden gelost en verscheept worden naar de Gazastrook via vrachtwagens samen met de andere hulpgoederen die via Israël worden gezonden, hebben ambtenaren gezegd.

Een van de passagiers aan boord van de vloot is Zoabi Hanin, een Israëlisch-Arabisch parlementslid in de Knesset, die behoort tot de Nationale Democratische Assemblee (Balad). Verleden jaar zorgde Hanin voor de nodige commotie door openlijk de nucleaire ambities van Iran te steunen. De deelname van Zoabi aan het evenement en haar publieke steun voor de doelen van de activisten verhogen de woede onder haar collega parlementsleden. Parlementslid Danny Danon (Likoed) heeft een oproep gedaan aan de politie om Zoabi te arresteren van zodra zij Israël binnenkomt. Hij richtte ook een dringend verzoek aan de commissie van de Knesset om het diplomatiek paspoort van Zoabi in te trekken. Ook parlementslid Miri Regev (Likoed) heeft opgeroepen om Zoabi te straffen en zei dat haar acties haar gebrek aan loyaliteit aan de Israëlische staat bewezen.

Bronnen: IsraelNationalNews.com : Israel Prepares to Detain, Deport Gaza Flotilla Activists door Maayana Miskin van 28 mei 2010; ‘Free Gaza’ Returning with 15 Tons of Cement door Tzvi Ben Gedalyahu 24 juni 2009; op Brabosh.com: De leugens van de Free Gaza Boat movement swingen de pan uit van 30 mei 2010; Israël klaar om Free Gaza Boats te onderscheppen op zee van 29 mei 2010 en Propagandastunt van Free Gaza Movement stuurt vrachtschip naar Gaza van 28 mei 2010; Joods Actueel: Gaza botenactivisten uit op confrontatie van 30 mei 2010

2 gedachtes over “Israël klaar om Free Gaza Boats te onderscheppen op zee

 1. Jammer, maar de Ieren waren niet de organisators van deze nep ‘vredesvertoning’. Dat waren de Turken en hun IHH organisatie. Blijkbaar hebben de Turken nog altijd het verlies van Palestina niet verteerd toen zij (de Ottomanen) in 1917 na 400 jaar overheersing, het verdorde gebied moesten overlaten aan de Britten. Lees meer over IHH: Who is behind the “Gaza Freedom Flotilla?” en ook dit: Top level Islamic extremists linked to Gaza flotilla.

  Ps: Wat is er verkeerd met Hasbara? Dat bestaat toch in elk land? Zoiets wordt ook patriottisme genoemd. Loyaliteit aan de Israëlische staat. Advokaat voor Israël. Vergelijkbaar met het ‘Oranje-gevoel’ bij de Nederlanders of het ‘Fourth of July’ gevoel in de VS, om maar een paar nationalistische reflexen te noemen, goed vergelijkbaar met het hedendaagse zionisme.

  Like

 2. Duidelijk dat het bericht dat de vloot geen pakje en/of brief voor Gilad een grove leuken is en weer een vb van Hasbara.

  “…Dr. Fintan Lane, one of the 11 Irish activists on board the flotilla, said that they were determined to break Israel’s blockade and will not be intimidated: “The people of Gaza have a right to access to the outside world and the right to determine their own future. If Israel attempts to stop the flotilla, they will once again show their true colours to the international community.”

  The Irish members of a Parliamentary delegation travelling to Gaza on the flotilla have this morning written to the father of Gilad Shalit, the Israeli soldier in captivity in Gaza, in response to a letter received by the Free Gaza movement in which Shalit’s parents asked that letters and parcels from Shalit’s family be given to their son.

  Aengus Ó Snodaigh TD, Chris Andrews TD and Senator Mark Daly have agreed to personally hand the letters and parcels to the Red Cross in Gaza or to their fellow Irishman John Ging, head of UNRWA in Gaza. They have also agreed to reiterate their call for the release of Gilad Shalit when they reach Gaza….”

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.