Terreurgroep Hamas brengt ezel tot ontploffing aan Israëlische grenspost

Het einde van een ezel in Gaza. Op 25 mei 2010 blies de terreurorganisatie Hamas aan de grens met Israël van op afstand een ezel op die een kar trok beladen met explosieven

Kort nadat enkele boeren in het noorden van de Gazastrook dinsdagnamiddag 25 mei een explosie hoorden, wisten militaire Israëlische bronnen te melden dat er twee mortiergranaten werden afgeschoten naar willekeurige doelwitten in de Negevwoestijn. De boeren werden door het Israëlisch leger aangemaand om het gebied te verlaten nadat ze de explosie hadden gehoord, die werd veroorzaakt door een bom die terroristen hadden geplaatst op nauwelijks 100 meter van grenspost.

Het Israëlische leger deelde mee dat “an explosive device concealed on a donkey-drawn wagon exploded along the security fence in the northern Gaza Strip earlier this morning. The explosive device was hidden by a Palestinian terrorist. This incident is yet another attempt by terrorists to conceal their operations using agricultural activities for cover.” Wat was er gebeurd? Enkele Palestijnse terroristen hadden een kar beladen met 200 kilogram explosieven en die achter een ezel gespannen.

Het arme dier werd richting Israëlische grens gestuurd en de ezel met kar vervolgens van op een afstand tot ontploffing gebracht in de buurt van een Israëlisch patrouillevoertuig. Behalve de ezel vielen er geen slachtoffers. Abu Ghassan, de woordvoerder van een terreurgroep die door Syrië wordt gesponsord, een aftakking van Hamas, noemde de actie als ‘succesvol’. Gaia dacht er anders over.

Dierenrechtenorganisatie Gaia is woedend op Mohammed

Joods Actueel bond de ezel… eh de kat de bel aan en contacteerde Michel Vandenbosch van de Dierenrechtenorganisatie Gaia om een reactie op het feit dat de terreurorganisatie Hamas een bomaanslag pleegde en daarvoor een ezel gebruikte. Michel Vandenbosch reageerde woedend: “Een onvoorstelbare laffe daad gepleegd door ziekelijke geesten die zo door haat verblind zijn dat ze hun grenzen steeds verder verleggen”, zei het boegbeeld van Gaia. “Ik vraag me af of Mohammed als profeet dat zou goedkeuren, want het staat zeker niet in de Koran. En als men denkt hiermee het paradijs te bereiken, dan vergist men zich schromelijk. Ik weet niet wat deze mensen bezielt”, aldus Vandenbosch.

In juni 2009 werd een aanslag gepleegd met behulp van paarden beladen met explosieven. Gaia zweeg...

Waarom Gaia niet eerder reageerde blijft natuurlijk onbegrijpelijk . Joods Actueel schrijft ook dat het niet de eerste keer is dat terroristen vanuit Gaza agrarische, medische of zelfs journalistieke activiteiten voorwenden om bomaanslagen tegen Israël te plegen sinds Hamasterreurgroepen met geweld de macht overnamen van Fatah in het voorjaar van 2007 in Gaza.

Ook Brabosh.com bracht op 2 januari 2010 het veiligheidsrapport van de Israëlische veiligheidsdienst uit waarin sprake was van dergelijke gruwelijke dierenmishandeling. Zo werd in juni 2009 op dergelijke wijze door terroristen aan de grens in de Gazastrook met behulp van paarden beladen met explosieven eveneens tot ontploffing gebracht. Tot zover bekend heeft de Belgische dierenrechtenorganisatie GAIA (Global Action in the Interest of Animals) hier nooit op gereageerd op de mishandeling van paarden voor het uitoefenen van terreur. Vandenbosch zei tegenover Joods Actueel dat hij onwetend was over deze gang van zaken in de terreur tegen Israël en helemaal niet op de hoogte dat dieren werden gebruikt in de strijd om de vernietiging van de Joodse staat.

En inderdaad is dit helemaal geen nieuws meer, tenminste als de media normaal en onbevooroordeeld hun werk zouden doen en daar wringt precies het [Belgisch] schoentje. Je moet er al de anderstalige media op nagaan om berichten te vinden die minder ‘zalvend’ over terreurorganisaties zoals Hamas en Hezbollah willen schrijven dan onze eigenste mediakanalen. Al op 26 januari 2003 haalde soortgelijk gruwelijk evenement het nieuws. Toen werd nabij Bethlehem op de Westoever door de terreurorganisatie de PLO van Yasser Arafat een ezel met explosieven opgeblazen. De grootste internationale dierenrechtenorganisatie van de wereld met meer dan 2 miljoen leden PETA (People for the Ethical Treatment of Animals) was woest en Ingrid Newkirk, voorzitter van deze organisatie, reageerde prompt op 3 februari 2003 met een brief gericht aan Arafat: “Animals claim no nation. They are in perpetual involuntary servitude to all humankind, and although they pose no threat and own no weapons, human beings always win in the undeclared war against them. For animals, there is no Geneva Convention and no peace treaty—just our mercy.”

Terreurgroep of verzetsgroep?

Opmerkelijk is ook het misleidend taalgebruik in de kranten wanneer ze over terroristen en hun organisaties schrijven.  Hoewel internationaal Hamas als een terreurgroep werd veroordeeld is dit blijkbaar nog niet overal doorgedrongen bij onze (Belgische) kranten. Zo spreekt de linkse krant De Morgen over “de Islamitische Verzetsbeweging Hamas…” [waarbij verzet met een hoofdletter ‘V’ wordt geschreven!] en de conservatieve kranten Gazet van Antwerpen en Het Laatste Nieuws over “de Palestijnse verzetsbeweging Hamas…” Nochtans hebben de regeringen van Canada, Japan, Israël, de Verenigde Staten inclusief 28 op 29 landen van de Europese Unie (waaronder dus ook België en Nederland) Hamas op de lijst van terroristische groeperingen staan. Enkel Groot-Brittannië en haar vazalstaat Australië hebben [voorspelbaar] enkel de militaire vleugel van Hamas, met name de Izz ad-Din al-Qassam Brigades, geafficheerd als terreurorganisatie.

Op de lijst van de Europese Unie, die werd goedgekeurd te Brussel op 21 december 2005, komen naast de namen van 26 internationaal gezochte terroristen, ook de namen voor van 27 terreurorganisaties waaronder onder meer: Hamas (inbegrepen Hamas-Izz al-Din al-Qassem), Palestine Liberation Front (PLF), Palestinian Islamic Jihad (PIJ), Popular Front for the Liberation of Palestine (PFLP), Popular Front for the Liberation of Palestine — General Command (a.k.a PFLP — General Command), Hizbul Mujahideen (HM), Al-Aqsa Martyrs’ Brigade en tevens ook de Nederlandse Stichting Al Aqsa (a.k.a. Stichting Al Aqsa Nederland, a.k.a. Al Aqsa Nederland). Overigens staat ook nog steeds de Joodse radicale Kahane Chai (Kach) op de terreurlijst genoteerd.

Bronnen: The Jerusalem Post: Donkey detonated on Gaza border van 25 mei 2010; Maan News Agency: Israeli army: Gaza blast caused by wired donkey cart van 25 mei 2010; Joods Actueel: GAIA ziedend op hamas na aanslag met ezel van 27 mei 2010; HLN: Gaia woedend op Hamas na aanslag met ezel van 27 mei 2010; De Morgen: Gaia woedend op Hamas na aanslag met ezel; Gazet van Antwerpen: Michel Vandenbosch geschokt na aanslag bom-ezel – “Zou Mohammed dit goedkeuren?”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.