Propagandastunt van Free Gaza Movement stuurt vrachtschip naar Gaza

De Free Gaza Movement laat weer van zich horen. De pro-Hamasorganisatie stuurt weer een schip om naar Gaza om de Israëlische blokkade te trotseren en in Gaza aan land te gaan. Dat zou toch de bedoeling zijn. In plaats van gewoon over land te gaan met vrachtwagens, wat Israël normaal gezien altijd toestaat mits aan alle administratieve verplichtingen wordt voldaan, kiest FGM andermaal voor de weg van de provocatie. Bekende activiste Gretta Duisenberg van het Nederlandse Palestina Komitee en Stop de Bezetting, noemt zich beschermvrouwe van deze subversieve organisatie. Onlangs haalde illustere Gretta andermaal het nieuws toen zij op 28 maart 2010 openlijk opriep tot geweld tegen Israëliërs en de vernietiging van de Joodse staat aankondigde.

Boats for Free Gaza
Boats for Free Gaza

De organisatie FGM heeft in Dundalk (Ierland) een 1200 ton wegend vrachtschip aangekocht dat 500 ton cement, medicijnen, medische apparatuur en onderwijsmiddelen (vooral boeken) zou moeten vervoeren naar de Gazastrook. Het vrachtschip werd voor de gelegenheid omgedoopt tot de ‘M/V Rachel Corrie’, ter nagedachtenis aan een Amerikaanse activiste die zich op 16 maart 2003 voor een Israëlische bulldozer wierp bij wijze van ‘menselijk schild’ om te beletten dat het IDF een wapensmokkeltunnel zou vernietigen. Volgens een onderzoek van het Israëlische leger was het een ongeluk, omdat de bestuurder de Amerikaanse activiste niet kon zien. Corrie overleed later in het ziekenhuis aan haar verwondingen.

Op 28 augustus 2008 haalde journaliste Lauren Booth het nieuws met haar publiciteitsstunt voor de Free Gaza Movement wanneer ze meevaart met twee bootladingen van protesters die over de Middellandse Zee naar Gaza zeilden. Nooit gehinderd door een compleet gebrek aan historische feitenkennis, maakte zij misplaatste vergelijkingen met de Joodse Aliyah in de jaren voorafgaand aan WOII en in volle Jodenvervolging tijdens de oorlog, wanneer duizenden Joodse vluchtelingen via boten Palestina trachten te bereiken.

Alhoewel algemeen bekend is dat zij de schoonzuster is van voormalig eerste minister van Groot-Brittannië Tony Blair, veel minder geweten is dat zij werkt voor de Iraanse nieuwszender Press-TV, wat in feite betekent dat Lauren Booth op de Iraanse loonlijst staat. Korte tijd later mocht zij de Prijs voor de Oneerlijkste Reporter van 2008 afhalen die naar jaarlijkse gewoonte wordt uitgereikt door  Honest Reporting.

De ambassade van Israël en Luxembourg te Brussel (België) heeft al gereageerd bij monde van volgend persbericht:

De Ambassade van Israël wenst te melden dat ondanks de maritieme blokkade die, in overeenstemming met de eisen van het internationaal recht, rond Gaza is opgezet, Israël dagelijks een grote hoeveelheid aan humanitaire hulpgoederen in de Gazastrook binnenlaat.

Ondanks de staat van oorlog tussen Israël en Hamas, laat Israël elke dag humanitaire hulp binnen in Gaza. Wekelijks wordt er 15.000 ton aan hulpgoederen over land getransporteerd (zie overzicht in bijlage). De enige momenten waarop deze stroom onderbroken wordt, is wanneer Hamas aanvallen uitvoert op de doorvoerpunten.

Het feit dat de organisatie Free Gaza Movement (FGM) nog maar eens voor de weg van de provocatie kiest, is dus een zeer spijtige zaak. Het organiseren van de vloot die het FGM op Gaza afgestuurd heeft is een cynische uitbuiting van de humanitaire agenda die uitsluitend tot doel heeft het imago van Israël te schaden. De Israëlische autoriteiten hebben menigmaal contact opgenomen met de organisatoren van de FGM-vloot en hen verzocht de goederen die ze naar Gaza willen brengen over het vasteland te vervoeren.

Het is dus zonder enig probleem mogelijk om de hulpgoederen van FGM te bezorgen via de gebruikelijke routes. De Israëlische autoriteiten en verschillende internationale hulporganisaties ter plaatse zorgen continu voor de coördinatie van het overbrengen van de goederen.

Spijtig genoeg blijft het FGM propaganda als strijdwapen verkiezen boven een reële bijstand aan de betrokken bevolking.


Anti-Israël betoging te Brussel van 11 januari 2009. Uitbuiting van de Holocaust door Belgische moslims van Marokkaanse origine. Niets oogt wansmakelijker dan dit breed glimlachende meisje dat dit bord op zondag 11 januari 2009 in volle Gaza-oorlog tijdens de anti-Israël manifestatie in Brussel boven haar hoofd uitsteekt met als kop: “1943: Ghetto de Varsovie – 2009 : Gaza“. Lees hier verder.

warschauBronnen: op Brabosh.com: op Brabosh.com: De leugens van de Free Gaza Boat movement swingen de pan uit van 30 mei 2010; Israël klaar om Free Gaza Boats te onderscheppen op zee van 29 mei 2010 en Propagandastunt van Free Gaza Movement stuurt vrachtschip naar Gaza van 28 mei 2010; Joods Actueel: Gaza botenactivisten uit op confrontatie van 30 mei 2010; Gaza opent eerste olympisch zwembad en Steak au poivre en Kip Cordon Bleu in the Roots Club van 27 mei 2010; Islamisten overvallen VN-zomerkamp voor kinderen in Gaza van 23 mei 2010; Israël zendt opnieuw 14.000 ton hulpgoederen naar Gaza van 19 mei 2010; ‘Uitgehongerde’ Gazaanse kinderen krijgen eindelijk laptops van de VN van 3 mei 2010; Israël laat massaal hulpgoederen en bouwmaterialen toe in Gaza van 17 april 2010; Wat is erger: het Getto van Gaza of het Getto van Warschau? van 15 april 2010; De mythe van het ‘beleg van Gaza’ van 15 april 2010; Leven onder Israëlische bezetting een ware hel voor Palestijnse kinderen? van 5 april 2010; Beelden liegen niet: Honger en armoede in Gaza van 4 april 2010; Rapport: Verbeterde economische situatie in de Palestijnse Autoriteit [deel 1] van 10 december 2009 en [deel 2] van 11 december 2009; Prijs voor de ‘Oneerlijkste Reporter van 2008’: Lauren Booth en haar ‘Boats for Free Gaza’ van 18 februari 2009; Levering van medisch materiaal aan de Gazastrook van 2 maart 2010; Watertekort in de Gazastrook? van 15 januari 2010; Het Palestijnse watertekort op de Westelijke Jordaanoever is een fabel van 2 november 2009; Amnesty International’s water rapport perfect getimed om boycotcampagne tegen Israël te versterken van 27 oktober 2009; Antwoord op het rapport van Amnesty omtrent de Israelisch-Palestijnse water kwestie van 28 oktober 2009; Inwoners van Gaza lijden en dat is niet de schuld van Israël van 26 december 2009; Israël stuurt didactisch materiaal naar de Gazastrook van 15 november 2009

Een gedachte over “Propagandastunt van Free Gaza Movement stuurt vrachtschip naar Gaza

 1. e Mythe van de Gaza-blokkade

  door Tzvi Ben Gedalyahu
  Volg nieuws over Israël en.

  Vanuit statistieken die door de Palestijnse Autoriteit komen blijkt dat de zogenaamde blokkade van Gaza geen echte blokkade is.
  Het PA ministerie van Binnenlandse Zaken week verklaarde dat in de laatste drie maanden bijna 3.000 Arabieren Gaza hebben verlaten voor medische zorg.

  Slechts 214 reisde naar Jordanië en 563 naar Egypte, terwijl de anderen medische zorg kregen op diverse locaties in Israël.

  Ziekenhuizen in de buurt van Gaza aanvaarden regelmatig patiënten uit Gaza, waaronder een patiënt met kanker uit de Gazastrook, die werd gevangen in de afgelopen jaren aan de voorbereiding van een zelfmoordaanslag op Soroka Medisch Centrum in Be’er Sheva stadium.

  Het PA ministerie van Volksgezondheid beschuldigde Hamas om te proberen om de blokkade door te zetten door te voorkomen dat 87 patiënten uit Gaza te verlaten.

  In aanvulling op de medische zorg, Israël vervoert routinematig honderden tonnen humanitaire hulp aan Gaza zoals afgelopen week 10.000 doses van de vaccinatie tegen de H1N1 varkensgriep.
  Israël heeft ook toegelaten dat pro-Hamas-activist, en Britse parlementslid George Galloway, medische apparatuur bracht naar de Gazastrook.
  Een derde zending verliet Engeland deze week en zal in Syrië te stoppen om Gaza aan het eind van de maand te bereiken.

  Zijn Viva Palestina organisatie brengt ook 15 ambulances, hoewel Hamas eerder veel van deze voertuigen voor het leger in beslag heeft genomen.

  Ondanks de “blokkade” heeft is het ook mogelijk voor duizenden Arabieren in de Gazastrook heen en weer naar Egypte te reizen naar de stad Rafiah, het centrum van de smokkel van wapens, explosieven, terroristen, drugs enz..(IsraelNationalNews.com)

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.