Gaza opent eerste olympisch zwembad

Jamal al-Yassin en Dr. Nasim snijden het lint door van het nieuwe Olympisch zwembad, 17 mei 2010
As-Sadaka sportclub, 17 mei 2010. Openingstoespraak van dr. Ahmed Bahr

Sporten in de As-Sadaka Club

Het eerste Olymische zwembad werd dinsdag 18 mei 2010 ingehuldigd door de Islamitische Sociëteit tijdens een plechtige ceremonie op de As-Sadaka Club in Gaza City. De ceremonie werd bijgewoond in aanwezigheid van ministers van de Hamas regering, leden van de Palestijnse Raad, Islamitische leiders, regeringsambtenaren naast de clubleden en atleten.

Secretaris-generaal Jamal al-Yassin van de Islamitische Sociëteit bedankte al de gulle gevers die dit project hebben helpen realiseren. Yaseen feliciteerde tegelijk ook de As-Sadaka Club voor de puike prestaties die de Club leverde tijdens regionale en internationale voetbal-, volleyball- en tafeltenniswedstrijden. Vervolgens gaven de zwematleten van de As-Sadaka Club een aantal demonstraties van hun kunnen in het nieuwe zwembad en was de opening een feit.

Dat Gaza dus een derdewereldland zou zijn, en in die situatie zou geklemd blijven door Israëlische acties, is hiermee nogmaals ontkracht. Gaza levert trouwens met dit nieuwe zwembad een bijdrage aan de uitgebreide recreatiestructuur in de Palestijnse gebieden. En die mag gezien worden: een blik in de lokale gouden gids toont aan dat er maar liefst 126 zwembaden en pretparken zijn.


Met dank aan Joods Actueel voor de tip.

Bronnen: Joods Actueel: Gaza opent eerste Olympische zwembad van 26 mei 2010; Ma’an News Agency: Gaza opens first Olympic-size swimming pool van 18 mei 2010; Tom Gross Mideast Dispatch Archive: Fancy restaurants and Olympic-size swim pools: what the media won’t report about Gaza van 25 mei 2010