Gematigde P.A.: Doodstraf voor verkoop onroerend goed aan Joden

De ‘gematigde’ Palestijnse Autoriteit uit regelmatig doodsbedreigingen tegen Arabieren die het wagen grond of huizen te verkopen aan Joden. Dat gebeurt niet voor het eerst maar is een jarenlang politiek beleid van de P.A. en is gebaseerd op een bestaande fatwa uit 1935 die moslims verbiedt hun grond te verkopen aan de zionisten. De huidige interpretatie van die fatwa richt zich niet meer tot zionisten, Israëliërs of tegen het IDF, maar is in het algemeen gericht tegen ‘de Joden’. Maw de doodstraf staat op het overtreden van het ‘gematigd’ P.A. gebod ‘Verkoop niet aan Joden’.

'Gematigde' Palestijn kerft met een dolk zijn signatuur in de borst van een andere 'gematigde' Palestijn: onroerend goed verkoop of verhuur aan Joden kan uw gezondheid schaden

Een zoveelste waarschuwing werd afgegeven door de [Islamitische] Voorzitter van de Rechtbank van de Palestijnse Autoriteit, sjeik Rajab Tamimi Tayseer, die de Palestijnen herinnerde aan de bestaande fatwa [religieus decreet] die hen verbiedt onroerend goed aan de Joden te verkopen. Verkoop uw land aan een Jood en je kan de doodstraf krijgen, tenminste als je woont in een gebied dat wordt gecontroleerd door de PA. De islamitische sjeik Tamimi Tayseer Rajab waarschuwde zijn kiezers ervoor dat wanneer zij hun grond of huis verkopen aan de Joden zij schuldig zijn aan hoogverraad waarop de doodstraf staat.

Opmerkelijk: deze keer geen publieke veroordelingen voor dergelijk flagrant antisemitisme en ook geen schreeuwerige acties met grote borden en boycotacties van de gebruikelijke vredesorganisaties en mensenrechtenbewegingen. Als ‘Israël’ niet in de beklaagdenbank zit hebben ze niks om handen. Voor wie het nog niet moest weten: in het Midden-Oosten bestaan alleen maar ‘gematigde’ Arabieren. Wie die toevoeging ‘gematigd’ heeft bedacht aan Arabische leiders in Gaza of op de Westoever was beslist geen dommerik. Echter, in de praktijk en op het terrein is die zogenaamde ‘gematigdheid’ een regelrechte giller.

Deze herinnering is gebaseerd op een bestaande fatwa uit 1935 verbiedt moslims uit de verkoop van hun grond aan zionisten. Sjeik Tamimi breidde deze fatwa uit tot de verhuur van onroerend goed in Oost-Jeruzalem aan de Joden. Anders gezegd: als je een moslim bent en je verhuurt/verkoopt je eigendom aan een Jood, ben je schuldig aan hoogverraad waarop de doodstraf staat.

De waarschuwing van sjeik Tamimi kwam als reactie op rapporten dat Joodse zakenlieden uit de VS 20 dunams grond van Palestijnen hadden aangekocht op de Olijfberg in Jeruzalem. Hij waarschuwde de Palestijnen die betrokken zouden zijn bij “verdachte handel in onroerend goed”, en de religieuze leider voegde eraan toe dat volgens de islamitische leer het een “zware zonde” was om huizen en land aan Joden te verkopen.

Hij zei dat het verbod ook geldt voor makelaars of tussenpersonen die betrokken zijn bij dergelijke transacties. Hij waarschuwde iedereen die de waarschuwing negeert gestraft zal worden in overeenstemming met de islamitische leer en ook zou verstoten worden door zijn eigen gemeenschap en familie. Sjeik Tamimi stelde eveneens een verbod in op het verhuur van onroerend goed aan Joodse personen en organisaties met het excuus dat zij corruptie verspreiden op moreel, politiek en op het gebied van de veiligheid. “De stad Jeruzalem is de religieuze, politieke en spirituele hoofdstad van de Palestijnen”, zei hij. “De Joden hebben geen rechten in Jeruzalem. Dit is een bezette stad, net zoals de rest van de gebieden die werden bezet in 1967.”

Opperrechter Tamimi van de P.A. op 11 mei 2009 tegen Paus Benedictus XVI: 'Laten we samen de Joden doden!'

Fatah wetgever Hatem Abdel Kader, die ook fungeert als adviseur van premier Salaam Fayad van de PA over kwesties omtrent Jeruzalem, vertelde aan de Jerusalem Post dat de vernieuwing van het oude verbod nodig was om pogingen te verijdelen van de nieuwe rechtse regering in Israël die de controle wil nemen over meer gronden in de Arabische wijken van de stad.

De aantallen Palestijnen die in de afgelopen drie decennia werden vermoord die naar verluidt hun eigendom hadden verkocht aan joden of voor het fungeren als tussenpersoon in onroerend goed daden waarbij Joden zijn betrokken, zijn niet bekend. Verschillende fatwa werden door de P.A. uitgegeven over lange periode en de Islamitische geestelijken van de P.A. hebben telkens geoordeeld dat elke Palestijn die zijn eigendom verkoopt aan Joden zouden worden geconfronteerd met de doodstraf.

De Islamitische Opperrechter sjeik Tayseer Rajab Tamimi van de Palestijnse Autoriteit haalt regelmatig het nieuws met zijn krasse uitspraken. In mei 2009 verbaasde hij even de wereld, tijdens het bezoek van Paus Benedictus XVI aan Israël en de Palestijnse gebieden, toen hij onverwacht op het podium de paus aansprak en hem voorstelde: “Laten we samen de Joden doden!” Dat incident is ondertussen lang vergeten. Wie zal zich nog uitsloven om daar nog wat over te zeggen?

Per Carl in Jeruzalem: “Overigens zijn deze bedreigingen helaas geen grap. Herinner je maar het geval van Muhammad Abu al-Hawa, die in april 2006 werd vermoord voor de verkoop van grond aan Joden in de Abu Tor buurt van Jeruzalem. En natuurlijk verklaart dit ook waarom wanneer ontdekt werd dat grond werd verkocht aan joden, de ‘Palestijnen’ dit onvermijdelijk zullen ontkennen (ontkennen met medeweten uiteraard van de Israëlische ‘vredesgroepen’ natuurlijk) zoals het geval was met het Shalom House in Hebron waar de Joodse bewoners uiteindelijk werden uitgezet in december 2008.”

Wel ja, die religie van de vrede toch! Dit zijn dan die zogeheten ‘gematigde’ Palestijnen die de Verenigde Naties en Barack Obama oproepen om Israël op de knieën te krijgen en hen tot verregaande toegevingen te dwingen in het vredesproces en in feite de feitelijke overgave van de Joodse staat eisen aan de Arabische en moslimwereld…

Bronnen: “Moderate” P.A.: Death Penalty For Those Who Sell Land To Jews van 13 april 2009; Arutz Sheva: PA Court: Hang Arab for Selling Land to Jews van 28 april 2009; Jewlicious: The “Moderate” P.A. door dahlia van 4 april 2009

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.