Islamisten overvallen VN-zomerkamp voor kinderen in Gaza

John Ging van UNRWA ging zondag 23 mei de schade in het vakantiekamp bekijken

In de Gazastrook hebben ongeveer dertig gewapende mannen in de nacht van zaterdag op zondag een vakantiekamp voor kinderen van de Verenigde Naties aangevallen. Een deel van het kamp, dat volgende maand zou opengaan, werd verwoest. De VN-organisatie belast met hulp aan Palestijnse vluchtelingen (UNRWA) heeft in de Gazastrook meer dan dertig van dergelijke kampen opgezet waar de circa kwart miljoen Palestijnse kinderen in Gaza in de vakantie onder meer kunnen zwemmen en sporten.

Tientallen gemaskerde mannen gingen nogal driest tekeer. De bewaker werd vastgebonden, tenten in brand gestoken en in de washokken werden vernielingen aangericht. De mannen lieten drie kogels achter en een briefje waarop ze dreigden Ging en anderen te vermoorden als de VN de activiteiten voor de 250 duizend kinderen uit de Gazastrook niet stopzet.

In een brief achtergelaten in het kamp bedreigen de aanvallers het hoofd van de Unrwa, John Ging, met ”harde maatregelen”. De verantwoordelijkheid voor de aanval is nog niet opgeëist, maar waarnemers denken volgens de BBC dat islamitische extremisten achter de aanval zitten. Zij zijn tegen dit soort kampen waar jongens en meisjes samen spelen. Ging liet weten zich niet te zullen laten intimideren. Hij zei dat het kamp weer wordt opgebouwd. De streng islamitische beweging Hamas, die de macht heeft in Gaza, veroordeelde de aanval.

Bronnen: NU nl: VN-kinderkamp in Gaza aangevallen van 23 mei 2010; Haaretz: UN summer camp for Gaza kids vandalized by masked men van 23 mei 2010; Al Jazeera.net: Gaza children’s camp destroyed; Yahoo News: Gaza assailants vandalize UN summer camp van 23 mei 2010; Fox News: Suspected Islamic extremists in Gaza vandalize UN summer camp site, issue death threats; De Standaard: Overval op VN-kamp in Gazastrook


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.