Israël zendt opnieuw 14.000 ton hulpgoederen naar Gaza

Meer dan 14.000 ton humanitaire hulp in de vorm van brandstof, gas, voeding, hygiëne en medische aparatuur werden vorige week overgedragen door Israël naar de Gazastrook, heeft het IDF [Israëlisch leger] afgelopen dinsdag 18 mei 2010 medegedeeld tijdens haar wekelijkse samenvatting van de COGAT operaties. “Een totaal van 637 vrachtwagenladingen, bestaande uit 14.069 ton humanitaire hulp, werden vanuit Israël overgebracht naar de Gazastrook via de grensposten,” las een IDF-woordvoerder voor uit een officiële verklaring van het leger.

COGAT (Coordinator of Government Activities in the Territories) is een onderdeel van het Israëlisch Ministerie van Defensie dat zich bezighoudt met de coördinatie van burgerlijke zaken tussen de Israëlische regering, het Israëlisch leger (IDF), internationale organisaties, diplomaten en de Palestijnse Autoriteit. Huidig Coördinator is brigadier-generaal Eitan Dangot (afbeelding rechts) die op 6 december 2009 majoor-generaal Amos Gilad opvolgde in die functie aan het hoofd van COGAT.

Volgens de verklaring, bestond deze grote levering goederen uit honderdduizenden liters brandstof, 21 vrachtwagenladingen melkprodukten en babyvoeding; 897 ton kookgas, 66 vrachtwagens met groenten en fruit, 51 vrachtwagenladingen met tarwemeel, 27 vrachtwagens met vlees, vis en gevogelte, 40 vrachtwagens met zuivelprodukten; 117 vrachtwagenladingen met voedsel voor dieren en 37 vrachtwagenladingen hygiënische produkten, 22 vrachtwagenladingen suiker en 38 vrachtwagens met kleding en schoenen.

Bovendien hebben 781 medische patiënten samen met hun begeleiders de de toelating gekregen om vanuit de Gazastrook de grenzen over te steken met Israël en de Westelijke Jordaanoever, om een medische behandeling te ondergaan. In diezelfde periode reden er vier vrachtwagens met medicijnen en medische apparatuur de Gazastrook binnen. Afgezien van humanitaire en medische benodigdheden, konden 191 medewerkers van internationale organisaties vanuit Israël de Gazastrook binnentreden en andersom staken 202 mensen de grens over vanuit de Gazastrook richting Israël.


4 gedachtes over “Israël zendt opnieuw 14.000 ton hulpgoederen naar Gaza

 1. Niet alle Israeli’s zijn het eens met dit soort hulp aan Gaza zolang daar een gekaapte Israelische jongeman incommunicado wordt gehouden. Gelijk oversteken zou ik zeggen. De grens van Gaza openen voor bezoeken aan Gilad Shalit hetgeen ook toelating van handelswaar vanuit Israel mogelijk zal maken. Werkelijk, het kan niet altijd enkel van een kant komen.

  Like

 2. Of we zouden VN troepen kunnen sturen naar de Gaza om Gilad Shalit te bevrijden en Hamas en de rest van de terreurbendes te ontwapenen, hun leiders voor het Strafhof in Den Haag te voeren en een permanente VN-vredesmacht in Gaza te stationeren. Dan eventueel met het geweer in de rug de minst criminele Hamasleiders dwingen aan de onderhandelingstafel aan te schuiven om normale betrekkingen te betekenen met de Joodse staat en tegelijk het bestaansrecht en het recht op veiligheid van Israël te erkennen. Zo bewijst de VN eindelijk nog eens haar nut en doet ze waar we haar met z’n allen dik voor betalen. Wat denk je daarvan Wiesje? Is dat geen goed idee? 😉

  Like

 3. Goed, ik zit te denken. Eerst over de VN. Die heeft nimmer bewezen spijkers met koppen te kunnen slaan, de vrede te kunnen bewaren laat staan te bewerkstelligen. De VN bestaat in de praktijk niet echt want de Naties zijn niet Verenigd, elkeen is bereid te vechten voor het eigen vaderland, niet voor een hypothetisch lichaam dat al lang werd gekaapt door de pro-Moslimwereld die het gebruikt ten eigen bate.
  De Hamas? Dat is een terreur-groep met het doel de vernietiging van Israel. Voor veel mensen is dit een taai stuk “vlees”. Vernietiging? Een terreurbewegingt ter vernietiging van een lid der VN? Ik zou zeggen dat lidmaatschap hier op zichzelf al zeer crimineel is, het tekent iemand tot genocidaal. Met de Hamas is niet te praten, de Hamas moet men bestrijden totdat deze niet meer bestaat waarmee ik niet bedoel dat men al die mensen moet doden, nee, men moet het doel dermate onbereikbaar weten te maken dat Hamas zichzelf ontbindt. En dan? Dan zijn er nog een behoorlijk (beter: onbehoorlijk) aantal andere terreur-groepen die precies hetzelfde beogen. Zuchtend zeg ik dat Israel maar een ding kan doen om oorlog te voorkomen, d.w.z. de wankele vrede te bewaren. Israel moet sterk zijn, moreel, materieel, strategisch en militair. En de hoop nooit verliezen op het doorbreken van de waarheid.

  Like

 4. Islamisten beschouwden en beschouwen Palestina gebied als islamitisch territorium, Dar al-Islam, waar Joden geen enkel dorp mochten besturen, laat staan een staat. Op z’n best zou het land in hun opinie Judenrein moeten zijn; op z’n minst zouden Joden een onderdanige status moeten krijgen. Islamisten rechtvaardigen hun streven naar het elimineren van de Joden uit “Palestina gebied” ook door het voorbeeld van Mohammed erbij te halen, die in de zevende eeuw niet alleen twee Joodse stammen uit Medina wegjoeg, maar die ook alle mannen van een derde Joodse stam liet onthoofden. En zij vinden steun en aanmoediging voor hun daden en plannen in de anti-Joodse passages in de Koran.De Hamas, Jihad en Hezbollah zijn geen bevrijdingsorganisaties, maar religieuze fascisten. De samenvatting voor fundamentalisten is:vrede met Israel is verraad aan de Koran.Waar de islam een andere beschaving raakt, is er een constante bron van spanningen en veelal oorlog. Ook in Europa. Europa islamiseert in hoog tempo. Wat gisteren in Mumbai,Kosovo,… gebeurde, kan morgen in Amsterdam plaatsvinden.

  Like

Reacties zijn gesloten.