Shimon Peres ongerust over toenemend antisemitisme in België

De Israëlische president Shimon Peres heeft gisteren tegenover minister van Buitenlandse Zaken Steven Vanackere zijn ongerustheid geuit over het antisemitisme in België. Dat heeft de Israëlische ambassadeur aan ons land, Tamar Samash, gezegd tegen Joods Actueel. Samash begeleidt Vanackere tijdens zijn tweedaags bezoek aan Israël.

Vooral de aanslagen met molotovcocktails tegens de gevels van synagogen baren de president zorgen. De voorbije weken werden tegen de gevel van zowel een Antwerpse als een Brusselse synagoge nog een brandbom gegooid.

Ondertussen klaagt politica Viviane Teitelbaum (MR) ook wat zij noemt het “openlijk en uitgesproken antisemitisme” aan van de anti-Dexia demonstranten vorige week. “Het is genoegzaam bekend dat kindermoord (rituele moord) de kern vormt van antisemitische beschuldigingen. Dit is pervers, zeer ernstig en onaanvaardbaar. Ik wens dit krachtig en zonder enig voorbehoud te veroordelen. Het is tijd dat alle politici de moed hebben om deze ontsporingen te veroordelen als openlijk en uitgesproken antisemitisme,” aldus Mevrouw Teitelbaum.

De Israëlische ambassadeur Tamar Samash verklaarde aan Joods Actueel “geschokt te zijn door de beelden op Youtube” van deze demonstratie. Zij heeft dit meteen overgemaakt aan Jeruzalem. Minister Vanackere ontmoet vandaag zijn Israëlische ambtsgenoot Lieberman. Ook die zou Vanackere vragen stellen over de anti-Joodse incidenten in ons land.

Groen! politicus Luckas Vandertaelen, wiens partij had opgeroepen om mee te betogen tijdensde anti-Dexiademonstraties, heeft ondertussen afstand genomen van de manifestanten die vorige week Joden als drinkers van Palestijns bloed voorstelden. “Protesteren tegen de Israëlische nederzettingen mag, en dat doe ik ook, maar teruggrijpen naar een symboliek die de wortel is van het antisemitisme is, is misselijkmakend en dient sterk veroordeeld te worden.”

Mischaël Modrikamen van de Parti Populaire zegt ondertussen dat het onaanvaardbaar is dat de NGO Intal, de spilorganisatie in deze maskerade, tienduizenden euro’s subsidies blijft ontvangen van Charles Michel, minister van ontwikkelingssamenwerking en dat ondanks herhaalde waarschuwingen omtrent dit onderwerp. “Ik vraag dan ook de onmiddellijke stopzetting van deze subsidiëring en wil weten welke acties het Centrum voor Gelijke Kansen en Racismebetrijding onderneemt tegen deze weerzinwekkende vertoning.”

Bronnen: Joods Actueel Magazine: O. Maingain (FDF) en G.Dallemagne (CDH): onuitstaanbare antisemitische vertoning van 18 mei 2010; Shimon Peres ongerust over antisemitisme in ons land van 18 mei 2010; Viviane Teitelbaum (MR): “dit is openlijk en uitgesproken antisemitisme” van 18 mei 2010; Voorzitter Modrikamen (PP) vraagt onmiddellijke stopzetting subsidie Intal van 18 mei 2010; Reactie’s Brusselse politici Sven Gatz en Luckas Vandertaelen van 16 mei 2010; Anti-Dexia demonstranten: ‘Israël drinkt Palestijns bloed’ van 16 mei 2010; Brabosh.com: De wedergeboorte van het bloedsprookje op manifestatie te Brussel van 12 mei van 14 mei 2010;

Een gedachte over “Shimon Peres ongerust over toenemend antisemitisme in België

 1. Het soort migranten dat momenteel Nederland binnen mag is (onbedoeld) geselecteerd op kansarmoede (met name:valse vluchtelingen en gedwongen familievorming- gezinshereniging/importbruiden) in plaats van op talent (een echt immigratiebeleid). Dat ligt aan het beleid, niet aan die migranten.

  Er moet een nieuwe beleid komen om de jongeren te verplichten deel te nemen aan de Nederlandse militaire organisatie in plaats van dat hen verplicht kan stellen deel te nemen aan herkomstlanden militaire organisaties waarbij zij hun recht op principiële bezwaren schijnbaar verspeelt hebben. Juridisch valt dit niet uit te leggen met betrekking tot de rechten van de Nederlandse burgerschap.
  Het moet afgelopen zijn van dat excuus die we vaak van de Marokkaanse en Turkse ouders horen: “Ja!, maar wij mogen ons kinderen niet slaan, anders komt de politie, wij kunnen niets doen, dus! Wij kunnen niet slaan”, horen we vaak, maar dat is geen excuus. Deze Moslims die denken dat de opvoeding per definitie met een stok gaat (typisch mohammedaanse cultuur). De ontspoorde kinderen zijn vaak het slachtoffers van hun herkomstlanden mentaliteit, nooit aandacht, liever naar moskee of speciale islamitische trainingskampen – internaten.
  Nu proberen ze op alle mogelijke manieren Nederlandse cultuur te demoderen. Zelfs onze kinderen worden nu, van jongs af aan al, geïndoctrineerd met politiek-pro islam beleid; moslims bemoeien zich niet met onze maatschappij. Ze zijn alleen in afwachting… Gezien het aantal schotels wordt er uitsluitend Turkse en Marokkaanse zenders gekeken. Ze kijken niet naar de Nederlandse TV, er zijn nu alleen Turkse of Arabische TV schotels. Moslimlanden TV schotels hebben Nederland grote ellende opgeleverd. Er moet een einde komen aan de golf van de Turkse en Arabische TV schotels.
  We moeten met z’n allen toch integreren? Dit is zeker niet de manier. In welk land en tijd leven ze nou eigenlijk? Het moet toch niet gekker worden. Welke achterlijke beleid heeft dit veroorzaakt? Laat ze eerst gewoon trachten het Nederlandse nieuws en de actualiteiten rubrieken te volgen en stoppen met dit vijandelijke opvoeding.
  Moskeebouw: Stop nu bouw van moskeeminaretten; De toren zijn niet alleen bedoeld om van daaraf moslims – en (nog) niet-moslims! – op te roepen tot het rituele gebed, ze symboliseren de val van Nederland. Moslims willen straks vijfmaal daags vanaf het krieken van de dageraad in de wijde omtrek van de moskee het islamitisch getuigenis te laten horen en op die manier alle niet- islamieten af te schrikken en uiteindelijk definitief verdrijven…Moslims die de belichaming van zo’n typische Islamitische overheersingdrang en strijdlust getuige zijn via moskeebouw oproep tot praktische bezetting van Nederland die onderschreven wordt door de vertegenwoordigers van de gehele Turkse en Arabische moslim organisaties. Turkse en Arabische dreigingen worden samengevoegd met deze verontrustende realiteit, als gewillige afleiding van de panislamitische dreiging die hun barbaarse regime al meer dan vier decennia vormt.

  Inburgering: ondanks extra kosten zijn er geen verbeteringen waargenomen: huidige beleid tolereert Boerka, hoofddoek, moskee, islamscholen en hele Islamitische expansie. Er is geen concrete kritiek tegen de ongepaste gewoontes van de moslimmigranten. Jarenlang volgen ze kapitaal kostende cursussen, maar weten ze nog niet hoe Nederlandse vlag er uit ziet; eigen TV schotels,eigen vlag, eigen moskeen, eigen, verenigingen: alles is nu eigen en apart van de Nederlandse maatschappij…! Inburgeringbeleid biedt geen oplossingen voor het echte probleem: het cirkelproces van afwenden en afkeer die dat in gang gezet is door een grote groep, wordt aangestuurd door hun herkomstlanden machthebbers…De toenadering door het verlopen van de generaties heeft nu geen kans, omdat die nieuwe generaties ook door steeds sterker gewordende 5.colonne – Islamitische infrastructuur, vaste voet (moslims noemen- hicret) wordt gecontroleerd. De niet verwijdering kringproces en externe factoren kan leiden tot ernstige maatschappelijke problemen inclusief de mogelijkheid van een catastrofe.
  Mensen die duizenden jaren in de woestijnen of op de bergen geïsoleerd geleefd hebben denken meteen dat ze gelijk hebben, omdat de Nederlandse regering zich met zijn eigen beleid aanpast aan hun cultuur. Aantrekkingskracht voor de foute gestoorde moslims is op deze manier niet afgenomen en ook hier geboren moslims zijn veel agressiever en gevaarlijker dan hun ouders. Er komen nog meer aparte Turkse en Marokkaanse organisaties en andere instellingen bij. In de grote steden van Nederland overleven zeer gevaarlijke Moslims gemeenschappen. Door kettingmigratie zijn hele dorpen naar Nederland overgebracht. Vader haalt broer, broer haalt neef, enzovoort tot alle mannen in Nederland zijn. Door gezinshereniging en huwelijksmigratie komen de vrouwen en kinderen erbij. Ze wonen in dezelfde buurt, maar nu ook hele stadsdelen, hun kinderen gaan naar dezelfde school, de vrouwen lopen met de hoofddoeken, ze worden heel groot. Ze dreigen straks nog meer te zuiveren van Nederlanders en een aaneengesloten grote gebied te creeren..Er worden nog meer moskeen en islamscholen opgericht. Nog meer vrouwen dragen hoofddoeken of andere soort symbolen die andersdenkenden provoceren. Vreselijke toename van hoofddoekvrouwen [meerderheid hier geboren en door de herkomstlanden georganiseerde jonge vrouwen] die politieke islam [meeste Moslimvrouwen zien hoofddoek als een vlag, een belangrijke politieke symbool] willen implementeren. Het gaat dus niet om de taal of goddienst, het gaat puur om de politieke ideologie en aansturing vanuit buitenland: hun echte inburgering onder de huidige politieke omstandigheden is niet meer denkbaar (er zijn geen voorbeelden in de Europese geschiedenis). Continue apart organiseren om eigen waarden en normen af te dwingen die zij willen, opeisen van moslima zwemuurtjes, ook nog in burkini willen zwemmen, zoveel haat en dat allemaal na de kapitaal vernietigende inburgering cursussen. En als ze hun zin niet krijgen komen de allah, wallah, insallah, masallah zingende bendes van halal ons wel even vertellen hoe het precies zit. Maar tegen de uitwassen van hun eigen geloof kunnen ze ineens niks meer, dan vinden ze de weg naar rechter, demonstratie en media ineens niet meer. Is dit wat inburgeraars uiteindelijk geleerd hebben?. Demoniseren van de Westerse wereld en met name in Nederland is een grote bedreiging. De situatie waarin de Islam langzaam de macht overneemt zoals hier, is in Moslimlanden ondenkbaar. Niet Moslims krijgen daarvoor eenvoudig de kans niet. Waar ze meerderheid vormen, weigeren ze onmiddellijk deelname aan de bestaande levenswijze. Ze willen nu in veel staatsdelen, incl. op de scholen en gemeenten, dat de hele keuken halal wordt: “hier is alles hallal enz, ziet u nu overal.”. Op deze manier dat Nederlandse culturele erfgoed definitief geschrapt wordt door deze inburgeringcursisten is onacceptabel. Huidige Inburgeringbeleid werkt alleen voor de Moslims die continue manipuleren en van tijd winnen. Waar het om gaat, is de moslimimmigranten los te maken van de huidige misstanden. Nieuwe integratiebeleid moet zorgen dat de Islamitische koloniën die hier ontstaan door het hanteren door moslimimmigranten van islamitische politieke ideologie en werkwijze, uiteindelijk moeten verdwijnen. Als de invasie lust moet verdwijnen, moet het hanteren door moslimimmigranten van islam- infrastructuren verdwijnen. Maar aangezien dat zelf niet kunnen, zal dat opgelegd moeten worden. Dat wil zeggen: men zal ostentatieve, eigen onderwijsinstellingen, politieke machtscentrum, moskeeën en andere islamsymbolen in de openbare ruimte ze ver mogelijk moeten terugdringen. Met als minimale iets dat wel degelijk mogelijk is: het verbieden van islamsymbolen in openbare gebouwen en instellingen, zoals scholen. Maar toch door de onmogelijkheid om dit doel te bereiken blijft als een onvermijdelijke mislukking. Met elk land waar ze grote groep vormen, ging het bergafwaarts. Hoe meer in de aantallen, hoe meer onrust, materiële en culturele armoede, conflicten tussen bevolkingsgroepen: Als wij hier heel de hele onderste laag van de bevolking van Marokko en Turkije moeten huisvesten, -terwijl dat soort landen niet willen meewerken aan verdere ontwikkeling van deze groep- gaat Nederland zeer zware tijden tegemoet en dat is voor meer dan 90 % van de Nederlanders onacceptabel. Bovendien kunnen wij niet alle laaggeschoolden en ongeschoolden en analfabeten uit Turkije en Marokko gaan opvangen. Er zitten er hier al genoeg. De overheid moet afstand nemen van het huidige beleid; er moet erkent worden dat er een aanzienlijk grote groep bestaat die absoluut niet wilt samenleven met de Nederlanders, en dat ook niet kan. Dat heeft grote gevolgen voor het beleid inzake integratie, inburgering, en sociale cohesie.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.