Het Amerikaanse Mandaat voor Palestina [Vic Rosenthal]

staat3

De Amerikaanse regering onder president Barack Obama gedraagt zich tegenwoordig als een Regent over Israël met premier Benjamin Netanjahoe als zijn locale afgevaardigde die de instructies van Obama moet uitvoeren. De Israëli’s mogen dit, dat mogen ze niet en dat weer wel, zij moeten dat, dit en hetgene… als een echte kolonist van de oude stempel tracht Obama de lakens uit te delen in het soevereine Israël en de interne keuken van Jeruzalem te bemeesteren. Net alsof hij een dictaat zou afvaardigen aan een stad als Antwerpen dat hij bv het sluitingsuur van de nachtwinkels wil vervroegen, enfin ik zeg maar wat. Kort gezegd: waar bemoeit Obama zich allemaal toch mee?

Bovendien, is de eis om aan de Palestijnen een eigen staat te geven, niet echt wat de Palestijnen willen, maar die indruk wordt wel gewekt. Hoe die Palestijnse staat er moet uitzien volgens Mahmoud Abbas, de leider van de Palestijnse Autoriteit, toonde hij samen met Saeb Erekat, de toponderhandelaar [!] voor de PA in het vredesproces, op 27 april 2009 in Ramallah voor de camera’s van de verzamelde internationale pers. Grijnzend onthulde hij toen een ingelijste kaart van zijn ‘Palestina’. Abbas zei er breed grijnzend bij: “I say this clearly: I do not accept the Jewish State, call it what you will” [bron]. Bemerk bovenaan de benaming in het Engels ‘Palestine’, dus in geen geval Israël, want de Joodse staat wordt hier volkomen opgeslokt door de Palestijnse staat en verdwijnt letterlijk van de map, uiteraard bij voorkeur ZONDER Joden.

Met andere woorden: Obama eist van Israël iets dat zij aan de Palestijnen moeten geven maar wat die Palestijnen in werkelijkheid niet willen hebben omdat het niet eens de helft is van wat ze wensen en ook NOOIT genoegen zullen nemen met iets minder dan ALLES. Voorlopig en voor de schijn wil Abbas – als tussenfase – misschien wel genoegen nemen met de Westoever en een hap uit Jeruzalem, maar dat is niet het einde van het verhaal voor de PA. Maar Obama ziet waarschijnlijk niet goed meer. Hij is blind aan één oog en sterk bijziende aan het andere. Of is het allemaal komedie en heeft Obama het in zijn hoofd al lang allemaal voor elkaar? In het volgende artikel legt Vic Rosenthal andermaal de vinger op de wonde.

The American Palestine Mandate

door Vic Rosenthal

Niet voldaan met het verbieden van Israël om nog langer nieuwe woningen te bouwen in het oostelijk deel van Jeruzalem, heeft de regering van Obama thans een bijkomend diktaat afgeleverd aan Israël met name dat het voortaan ook geen door Palestijnen illegaal gebouwde woningen en structuren meer mag slopen.

Ik weet dat de Arabieren en hun aanhangers zullen zeggen dat de wet ongelijk worden toegepast, dat ze geen bouwvergunningen kunnen krijgen enz. Maar zoals de controversie omtrent Sheikh Jarrah al ruimschoots heeft aangetoond is dat, zelfs wanneer de Israëli’s hun uiterste best doen om de wet zorgvuldig toe te passen, het in wezen allemaal niet zoveel meer uitmaakt. In dit specifieke geval heeft een lange juridische procedure – die uitmondde in een beslissing van het relatief linkse gezinde Israëlische Hooggerechtshof – bepaald dat de Arabieren in feite krakers waren, maar desalniettemin heeft de VS Israël toch veroordeeld voor het uitzetten van die Arabieren.

Het feit is dat de regering van Obama zichzelf heeft benoemd tot regent over Israël en van plan is in te grijpen in het uitvaardigen en toepassen van haar wetten, al naargelang die het beste uitkomen bij de politieke doelen van de Verenigde Staten. Vandaag bevatten deze Amerikaanse doelstellingen de oprichting van een Palestijns-Arabische staat waarin ‘Oost-Jeruzalem’ is inbegrepen.

De Verenigde Staten spelen thans de rol van de Britten tijdens de periode van het mandaat, met dien verstande dat terwijl de Britten werden verondersteld te werken aan de creatie van een “nationaal tehuis” voor de Joden in het historische land van Israël (welk doel zij natuurlijk in de praktijk ondermijnen), zijn het de Amerikanen die optreden in naam van een staat voor het ‘Palestijnse volk’. En ik zou hier aan kunnen toevoegen dat, terwijl de Britse rol werd gesanctioneerd door internationale verdragen, de Verenigde Staten zich die rol gewoon heeft toegeëigend.

Zoals ik al eerder heb gezegd, houden de argumenten voor de noodzaak van een dergelijke interventie (de zgn. “koppelingstheorie”) helemaal geen steek. Ik denk dat de regering oneerlijk is over haar motieven. En ik ben ervan overtuigd dat een combinatie van de belangen en de invloed van de machtige lobby van Saoedi-Arabië – en die is veel doeltreffender dan de beruchte “Israël Lobby” in de Verenigde Staten – wordt aangedreven door het overwicht van de linkse academische achtergrond onder haar regeringsambtenaren.

Dit beleid is niet in het belang van de VS en is in tegenspraak met het conflict met Iran over de controle van de olievoorraden van het Midden-Oosten en die, als westerse democratie en vaandeldrager van de Verlichting, een dam zou moeten opwerpen tegen de golf van radicale islamisten die dreigt Europa te overspoelen en uiteindelijk de wereld.

Bronnen: Middle East & Terrorism blog: The American Palestine Mandate door Vic Rosenthal van 15 mei 2010; Wat is het echte verhaal achter de rellen in Sheikh Jarrah? van 15 mei 2010; VS weer boos op Israël: Jeruzalem bouwt 20 nieuwe woningen in wijk Sheikh Jarrah van 26 maart 2010; Waarom wil Obama het Shepherd Hotel in Oost-Jeruzalem uit Joodse handen houden? van 29 juli 2009; De Grootmoefti en Hitler, woensdag 9 december 2009 op Arte-TV van 5 december 2009; Barack Obama wil de Apartheid invoeren in Jeruzalem van 16 augustus 2009; Waarheid over naziverleden van Al-Hoesseini ongewenst in Berlijn van 29 augustus 2009

4 gedachtes over “Het Amerikaanse Mandaat voor Palestina [Vic Rosenthal]

 1. Eigenlijk zouden de europese landen per direct elk contact met de PA moeten verbreken, de geldstromen stopzetten zolang de PA blijft komen met de foto’s van die achtelijke kaarten met ‘Palestine’ er op zonder Israel.
  Helaas zullen we lang moeten wachten op zo’n reactie aangezien de hele EU niet kan wachten tot het kalifaat is ingesteld en ze als dhimmiehondjes, kwijlend achter de nieuwe mullahleiders zullen lopen.
  Amerika gaat binnenkort plat op zijn plaat als ze zich blijft bemoeien met Jerusalem.

  Like

 2. Eigenlijk zou Europa alle steun aan Israel moeten opzeggen zolang Israel kaarten maakt zonder Palestina.
  Een boycot voor Israel zolang zij het internationaal recht niet naleven en geen controle op hun kernwapens toelaten.

  Like

 3. Leuk, dit soort spookverhalen van de Israellobby. Obama kan voorwaarden stellen, omdat de Amerikanen subsidiegever zijn, instemmen met allerlei samenwerking, en sancties kunnen treffen wegens de langdurige bezetting van Palestijns gebied. Nederland kan dat ook. Elk land, dat Israël voordeeltjes levert, kan dat onder voorwaarden doen. Landen mogen ook vinden, dat er een volledige handelsboycot van Israël moet komen, omdat het al zo lang zo veel internationale rechten schendt. Timboektoe mag Nederland ook boycotten. Het mag allemaal. Israël hoeft echt niet te luisteren. Maar alle landen kunnen dan hun eigen plan trekken.

  Palestijnse huizen? Voorbij de grenzen van 1967 is alles Palestijns land, tenminste volgens de VN-regels over zelfbeschikkingsrecht, volgens resolutie 242 e.a, volgens alle westerse landen, volgens de VN, volgens de stellingen in alle vredesbesprekingen, en volgens het Internationale Gerechtshof. Enkel een klein dorpje Israelaanhang blijft zich verzetten. Dat mag op zich. Maar geen enkel Palestijns huis voorbij de 1967-grenzen heeft een vergunning nodig. En elk Israelisch huis voorbij die grenzen, heeft een Palestijnse vergunning nodig. Tenminste zo denken wij hier in het westen. Guess what? Geen enkel Israelisch huis heeft een vergunning. En er wonen een half miljoen illegale Israeli’s, die ook heel vervelend zijn tegen de plaatselijke bevolking. Die brengen zeg ook een Joodse Sharia mee, die ze overal in Palestina willen invoeren. Nou, met dat soort jongens weten we hier wel raad, he? Wij gooien die er meteen uit. Mogen die Palestijnen dat niet dan?

  Palestijnse huizen in Israël? Die zijn van Palestijnse Israeli’s. Israël accepteerde die. Die families woonden er ook al eeuwen, en hadden zich niet verzet tegen de Joden, dus ja.. Maar 80% daarvan woont al niet meer waar ze ooit woonden. Die zijn dus al verjaagd. Ze mogen als niet-Jood geen land kopen, dat ooit in Joodse handen kwam. En huizen die er al stonden voor de oprichting van Israël, hebben geen Israëlische bouwvergunning gehad, en zijn dus illegaal. Goh.. En voorzieningen krijgen ze als Israelisch burger ook niet of nauwelijks, want ja.. En voor alles waar ze zog wel een vergunning voor kunnen krijgen, moeten ze al net zo lang wachten, als de Russische Joden op een uitreisvisum destijds. 10 jaar of zo.
  Mag Obama misschien een probleempje gaan hebben met zijn cadeautjes aan Israël?

  Abbas heeft nooit iets anders gedaan, dan 1967-grenzen stellen. En guess what? Arafat heeft ook 35 gepleit voor de realisatie van de 1967-grenzen. Niet meer. (OK hij wou ook de vluchtelingen terug, maar dat is ook al een westerse norm. Dat is zelfs een recht in de Conventie van Geneve.) Maar dat fijne westen, dat die grenzen formeel keurig erkende, maakte Israël intussen sterk genoeg om ze te blijven schenden, en weigerde ook om consequenties aan die schendingen te verbinden. Israël pikte dus de halve Westbank in, en beheerst de andere helft vrijwel volledig.

  Intussen werd Israël gevestigd op land, dat met veel geweld op de Palestijnen is veroverd. Wat zeggen de westerse opvattingen en regeltjes normaal over zoiets? Teruggeven! Alle Europese volkeren die in de afgelopen 1000 jaar zo behandeld werden, en zich verzetten, vereren hun verzetshelden. In Nederland vanaf Willem van Oranje tot aan Hanny Schaft. Maar als Palestijnen ook zo denken, dan zijn het ineens antisemitische barbaren, die Joden geen rust gunnen. Ik stel voor dat Israël en diens bevriende landen Hamas bijvoorbeeld 400 miljard als afkoopsom betalen. Dan is Israël zelf tenminste ook legaal. Want is het dat nou wel? Nou, volgens die vredesregels, die we de hele wereld opgelegd hebben, misschien wel niet.

  Israël van de kaart? Bedoeld is vermoedelijk de eenstaat-oplossing. Joden en Palestijnen mogen dan overal wonen, onder gezamenlijk bestuur. Een uiterst vredelievende gedachte. Ik geloof er niet in, maar de bedenkers laten zien, dat het ook voor de Joden daar heel veel voordelen kan hebben. Je kunt er veel van zeggen, maar niet dat het gewelddadig is.
  Israël wil het niet, want het gaat al 63 jaar uitstekend met het verdrijven van Palestijnen, vooral door ze het leven zo zuur te maken, dat ze vanzelf wel vertrekken. Dat fijne werk is in handen van de kolonisten en de extremisten in het leger.

  Als het westen ergens tussen 1950 en nu met kracht die VN-beginselen toegepast had, dan was er vermoedelijk allang vrede geweest. Muur op de grens, afkoopsom, klaar. Geen 911, geen Irak, geen Afghanistan. Vermoedelijk veel uitwisseling met die Arabieren, die veel van ons overgenomen hadden.
  Maar dankzij de Vrienden van Israël is het nou de grootst mogelijke bende daar. Die vrienden leren niks van 1000 jaar ervaringen in Europa. Of ze zijn dol op oorlog of op zondebokideeën. Die vrienden helpen Israël het graf in. Ze zijn daar zo militaristisch geworden, dat wanneer er nog een keer vrede komt, al die wraakzucht en agressie, en leugenachtigheid over de zaak, in de eigen samenleving terug zal slaan. Weg Eretz-Israël, weg identiteit, weg eenheid, weg de grote zondebok, weg al die antisemitisme-onzin: leve de verdeeldheid. Vrede is Israël’s grootst vijand. Vermoedelijk weten ze dat daar, en willen die om die reden niet..

  Like

 4. @serge: “Abbas heeft nooit iets anders gedaan, dan 1967-grenzen stellen. En guess what? Arafat heeft ook 35 gepleit voor de realisatie van de 1967-grenzen. Niet meer.”

  Bekijk dat kaartje nog eens goed. Op de kaart die Abbas en Erekat vasthouden op de afbeelding bovenaan worden niet de grenzen van 1967 voorgesteld, maar de grenzen van 1922 ten tijde van het Britse Mandaat Palestina, nadat de Britten het oostelijk deel aan Jordanië had weggeven. Toen werden de Joden nog Palestijnen genoemd, heette The Jerusalem Post nog The Palestine Post enz.

  Nogmaals: met minder dan het geheel, liefst zonder Joden, nemen de Palestijnen, Gazanen en Arabieren nooit genoegen. Dat is wat ik wilde aantonen, ttz wat Abbas wilde aantonen aan de wereld: Israël is van de Palestijnen (en niet enkel de Westoever en/of Gaza).

  Like

Reacties zijn gesloten.