Hamas vernielt dozijnen Palestijnse huizen in het zuiden van Gaza

Hamas plant haar vlag op een vernielde moskee

Wanneer Israël illegaal gebouwde Palestijnse woningen waarvan de huurders al jaren niet eens huishuur voor [wilden] betalen, laat ontruimen en afbreken om er mooie appartementsgebouwen, parkings en shoppingcentra te bouwen, schreeuwt de wereld moord en brand, want volgens Obama en zijn berucht Kwartet kunnen Palestijnse woningen per definitie nooit illegaal zijn. Daarvoor zijn het Palestijnen, het ‘Uitverkoren Volk’ van Barack Obama en de rest van de wereld.

Het volgende bericht zal je dan ook met een sterk vergrootglas moeten opsporen want, Palestijnen die illegale woningen van Palestijnen afbreken, geef toe, welke westerse krant durft zoiets te publiceren, laat staan dat onze openbare omroep bij monde van topjournalist en dik bezoldigd Israëlbasher van dienst Rudi Vranckx, daar ooit één halve minuut van het TV-journaal zou aan besteden. En nee, dit is geen bericht gefabriceerd door de Mossad maar afkomstig van The Associated Press, het internationale nieuwsagentschap waar elke zichzelf respecterende krant of radio & TV-station haar dagelijks nieuws tegen betaling kan wegplukken.

En voor hardnekkige Israëlbashers: Het is duidelijk de schuld van Israël. Zoals altijd. De Joden hebben het altijd gedaan. Dus, tijd om er Richard Goldstone bij te halen!

Hamas destroys dozens of homes in southern Gaza

door Rizek Abdel Jawad

Politiemensen van Hamas, zwaaiend met knuppels verjoegen afgelopen zondag 16 mei 2010 de bewoners van tientallen woningen in de zuidelijke stad Rafah in de Gazastrook, waarna met groot materiaal, bulldozers enz. de huizen werden plat gewalst, zo vertelden gevluchte inwoners van de stad. De militante Hamasbazen van de Gazastrook zeiden dat hun woningen illegaal gebouw waren op land dat eigendom is van de staat. De nieuwe dak- en thuislozen uitten hun woede en frustratie toen Palestijnen met hun bulldozers over hun Palestijnse huizen raasden.

Bedenk dat, de volgende keer wanneer u beelden van afgebroken huizen ziet in Gaza, dit misschien geen Israëlische afbraak was maar wel één door Hamas zelf!

Jarenlang hebben de Palestijnen Israël fel bekritiseerd voor het vernietigen van Palestijnse huizen, meestal omdat ze werden gebouwd zonder vergunning die in regel worden uitgereikt door het IDF (Israëlisch leger). Nu klagen de inwoners van Rafah erover dat hun eigen regering, die geleid wordt door het islamistische militante Hamas, dat op extreem gewelddadige wijze in juli 2007 de macht over de Gazastrook overnam van Al-Fatah, thans “net hetzelfde doen” als de Israëli’s.

“Ze beloofde hervormingen en veranderingen – en in plaats daarvan verwoesten ze onze huizen,” schreeuwde Miasar Gan, een 54-jarige huisvrouw. Gan zei dat zij en haar man nergens anders heen konden. “Ik heb mijn matras gevonden, en dat is waar ik zal blijven zitten, zegt ze, staande naast gebroken betonnen blokken – dat alles is wat over blijft van haar huis. Haar buurman, de 56-jarige Nazira Abu Jara, zei dat politievrouwen die gesluierd waren op de typische conservatieve moslimwijze, haar sloegen met knuppels tot ze uit haar huis vluchtte met haar man en twee kinderen. “Buren helpen ons nu door liefdadigheid. We kunnen het ons niet veroorloven om opnieuw te bouwen,” zei Abu Jara.

Anderen lukte het om tussen de stoffige puinhopen kleding en beschadigde meubelen te recupereren. De bewoners zeiden dat tussen de 30 en 40 huizen werden gesloopt, variërend van betonconstructies tot krotten in blik. Ze wisten niet hoeveel mensen door die afbraakwoede zijn getroffen. Hamas-functionarissen laten geen verslaggevers toe in het gebied tot de sloop voorbij was. Bewoners zeiden dat er meer vernielingen in de streek onderweg zijn die ze vanaf heden maandag verwachten.

Hamas-minister Yousef Al-Mansi

Zelfs als ze mogen herbouwen, zal Israël de meeste bouwmaterialen niet toelaten op het grondgebied van de Gaza sinds het de toegang geblokkeerd houdt toen Hamas de macht greep. De nieuwe dakloze bewoners kunnen zich waarschijnlijk niet de hoge woekerprijzen op de zwarte markt veroorloven voor het aankopen van beton, staal en hout. Sommige van de gezinnen kunnen zelfs de huishuur niet betalen. De burgemeester van Rafah, Issa Nashar, beloofde alternatieve huisvesting.

De minister voor Huisvesting & Publieke Werken van Gaza, Yousef Al-Mansi, zei dat hij had geen informatie over eventuele bouwplannen. Het was diezelfde minister die enkele maanden terug Israël waarschuwde voor haar politiek van afbraak van Palestijnse woningen in Jeruzalem. Hij riep toen burgerlijke organisaties en mensenrechtenorganisaties op om de Israëlische bezetter onder druk te zetten om dringend haar criminele acties stil te leggen, die volgens Al-Mansi alleen het doel zouden hebben de stad Jeruzalem etnisch te zuiveren.

Dit is wat er gebeurt als je blindelings gelooft in hoop en hervorming en verandering, zonder om te kijken naar die dagelijkse kreten die daadwerkelijk al die prachtige dingen beloofden. Dikwijls komt er helemaal niets van al dat moois terecht. Dus nu zijn vele honderden dakloos die nergens meer naartoe kunnen. Waar is de internationale woede, waar is al die verontwaardiging thans gebleven?

Bronnen: The Associated Press: Hamas destroys dozens of homes in southern Gaza door Rizek Abdel Jawad van 16 mei 2010

Een gedachte over “Hamas vernielt dozijnen Palestijnse huizen in het zuiden van Gaza

  1. Van verontwaardiging is geen sprake omdat het afbreken van ‘huizen’ door of namens de wettige lokale autoriteiten wereldwijd een dagelijks verschijnsel is. Pas als dit gebeurt door een bezettende macht, dan kan men verontwaardiging verwachten en wel van de kant van degenen die verschijnselen als bezetting, onderdrukking en etnische zuivering afwijzen.

    Like

Reacties zijn gesloten.