Israël laat massaal hulpgoederen en bouwmaterialen toe in Gaza

Nadat eerder al op 4 april 2010 ettelijke vrachtwagens met hulpgoederen, voornamelijk kleding en schoenen, de toestemming kregen van Israël om afgeleverd te worden in de Gazastrook, blijft het sindsdien maar hulpgoederen de Gaza binnen stromen. In Gaza is meer voedsel te verkrijgen dan in gelijk welk Afrikaans land. Beelden liegen niet. Hieronder zie je hoe Palestijnse politieagenten van Hamas een vrachtwagen inspecteren die houten constructiematerialen vervoert, wanneer die Rafa binnen rijdt aan de Kerem Shalom oversteekpost tussen Israël en de Gazastrook op 15 april 2010.

Als Hamas even zou willen ophouden met het beschieten van willekeurige burgerdoelwitten in Zuid-Israël met raketten en mortiergranaten, zal er vast en zeker nog veel meer hulp toekomen in de Gaza.

Israël laat nu ook bouwmaterialen toe, zoals hout, cement en aluminium in de onder de tirannie van Hamas zwichtende Gazastrook, en dat voor het eerst in drie jaren, volgens een Palestijnse ambtenaar. De Joodse staat liet op 4 april voor het eerst in 2 jaar tijd 10 vrachtwagens toe met kleding en schoenen sinds de islamistische terreurgroep Hamas met geweld de macht veroverde in juni 2007 en het de Palestijnse rivalen van Al-Fath de Gazastrook uitschopte. Vanaf dan werden door Israël de teugels nog aangehaald bovenop de sancties die al eerder van kracht werden toen in 2006 een Israëlische soldaat werd gevangen genomen.

Rafah, 15 april 2010. Vrachtwagens met houten constructieonderdelen
Rafah, 4 april 2010: transport met schoenen en kleren komt toe in Gaza
Januari 2009. Een Palestijn draagt een zak voedselhulp United Nations Relief and Works Agency (UNRWA)
Sinds het einde van de IDF operatiie in Gaza (18 januari 2009), werden ongeveer 36.282 ton goederen en meer dan 45.693 miljoen liter branddstof geleverd aan de Gazastrook