Wereldwijd verdubbeling van antisemitische incidenten in 2009

“[..] de islamitische wereld heeft de fakkel van de redeloze Jodenhaat van de nazi’s overgenomen en draagt die met vuur en verve verder. De islamisering van het Europese antisemitisme is een van de meest huiveringwekkende ontwikkelingen van de laatste decennia. In heel de islamitische wereld wordt al jarenlang dag in dag uit in kranten, weekbladen, schoolboeken, radio- en tv-uitzendingen, preken van imams, in lessen op school en aan de universiteiten een onvoorstelbare hoeveelheid anti-Joodse propaganda van de ergste soort over honderden miljoenen hoofden uitgestrooid. Ook in talloze cartoons, die soms regelrecht zijn overgenomen uit de anti-Joodse pers van de Nazitijd, wordt een beeld van het Joodse volk gecreëerd dat in negativiteit zijn weerga niet kent.”

'Het bontst maken het Iran, Syrië en de Palestijnse gebieden. Syrië heb ik al genoemd. Over Iran en zijn rabiate anti-joodse leiders die Israël met een atoombom van de kaart willen vegen, hoef ik weinig te zeggen. Dat regime, dat de Holocaust ontkent maar er wél graag zelf een wil veroorzaken, vormt de grootste bedreiging voor Israëls voortbestaan sinds 1948: het werkt onverbloemd aan een ’Endlösung’.

Maar in termen van ons thema – het propageren van Jodenhaat – is de situatie minstens even erg bij de Palestijnen. Daar overtreft de grofheid van de anti-Joodse hersenspoeling de bangste verwachtingen. In tal van Palestijnse schoolboeken wordt kinderen jaar in jaar uit geleerd dat het een heilige plicht is het joodse volk te vernietigen omdat Joden als Satanskinderen zich tegen God verzetten en tegen de mensheid en de islam complotteren. Ook hebben de Joden helemaal geen historische wortels in Palestina, zij zijn nieuwkomers vergeleken met de Palestijnen en moeten dus als een agressieve koloniale macht worden beschouwd die gericht is op de vernietiging van de islam en daarom zelf vernietigd moet worden. En al dat lesmateriaal wordt door Europa zwaar gesubsidieerd, dus ook met uw en mijn belastinggeld.”

(Prof. Dr. Pieter van der Horst op vrijdag 16 juni 2006 aan de Universiteit van Utrecht)


De islamisering van het antisemitisme is ook in West-Europa en in de Lage Landen merkbaar toegenomen

Anti-Semitism Incidents Double in 2009

door Hillel Fendel en Yoni Kempinski

Het jaar 2009 was het slechtste in termen van antisemitisme gesproken van tenminste de afgelopen 20 jaren, volgens het jaarlijkse rapport dat werd opgemaakt door het Stephen Roth Institute for the Study of Contemporary Anti-Semitism and Racism verbonden aan de universiteit van Tel Aviv. Het rapport dat zondag 11 april 2010 in Jeruzalem werd voorgesteld aan pers en publiek [klik video], werd opgesteld in samenwerking met het European Jewish Congress (EJC). Het aantal gewelddadige antisemitische incidenten is met meer dan 100 procent toegenomen namelijk van 559 in 2008 tot 1.129 in het afgelopen jaar 2009 – een gemiddelde van 3,1 incidenten elke dag ergens in de wereld.

warschauAnti-Israël betoging te Brussel van 11 januari 2009. Uitbuiting van de Holocaust door Belgische moslims van Marokkaanse en Arabische origine. Niets oogt wansmakelijker dan dit breed glimlachende meisje dat dit bord op zondag 11 januari 2009 in volle Gaza-oorlog tijdens de anti-Israël manifestatie in Brussel boven haar hoofd uitsteekt met als kop: “1943: Ghetto de Varsovie – 2009 : Gaza“. Lees hier verder.

Alles lijkt erop te wijzen dat de Israëlische oorlog Operation Cast Lead van januari 2009 tegen de terreurgroep Hamas en satelietorganisaties veel te maken heeft met de steile opgang van het antisemitisme. In feite was het aantal antisemitische incidenten die in januari werden geregistreerd de hoogste van alle maanden die nog zullen volgen. Het aantal incidenten bleef het hele jaar door hoog genoteerd, alhoewel dat de meeste onderzoekers in het Instituut toch van oordeel zijn dat Operation Cast Lead toch overwegend een ‘excuus’ is. Zie ook: What makes an anti-Semite? door Dina Porat, hoofd van het Stephen Roth Instituut. Bekijk ook deze video over antisemitisme anno 21ste eeuw.

De grootste toename van antisemitische incidenten werd vastgesteld in Groot-Brittannië, waar antisemitisme gemeten in gewelddadigheid meer dan verdrievoudigde – van 112 incidenten in 2008 tot 374 in 2009. In Frankrijk, steeg het aantal van 50 tot 195 en in de Verenigde Staten van 98 tot 116. In Canada, vonden er slechts 13 incidenten plaats in 2008, dankzij wat in het rapport wordt aangehaald als de ‘buitengewone maatregelen die werden genomen om Joodse instellingen te beschermen’, maar die in 2009 toch niet konden verhinderen in een sneeuwbaleffect het aantal incidenten maar liefst vertienvoudigde naar 138.

In Rusland en in Oekraïne, was het aantal gedaald met 15 procent van 68 naar 58. Sommige landen kregen in 2009 voor het eerst te maken met antisemitisme. Zo waren er in 2008 geen incidenten in Brazilië en Oostenrijk maar in 2009 hadden er respectievelijk 15 en 22 incidenten plaats. Iets gelijkaardigs ook in Noorwegen van 1 naar 6. Daarnaast waren er vele honderden verbale en andere vormen van geweld, bedreigingen, beledigingen, graffiti, en anti-semitische bijeenkomsten en dergelijke. Veel incidenten worden verondersteld niet te zijn aangegeven om verschillende redenen.

Professor Geschiedenis Dina Porat, die het Stephen Rotoh Instituut leidt, vertelde aan INN TV in deze video:

“Het afgelopen jaar was het veel erger gesteld dan in 2008; het begon met Operation Cast Lead (OCS), maar we hadden het gevoel dat een en ander was voorbereid en vooraf georganiseerd was, nog vooraleer Cast Lead van start ging. Er bestond een bepaalde bereidheid alsof ze aan het wachten waren op een bepaald signaal, en dat signaal was Op. Cast Lead, en wanneer [het antisemitisme] begon, was er geen houden meer aan – je zag op demonstraties steeds dezelfde spandoeken en slogans weerkeren en keer op keer dezelfde vergelijkingen met de Holocaust en de nazi’s, en telkens opnieuw diezelfde antisemitische boventonen.

Aldus kregen wij het gevoel, dat gestaafd werd door de feiten, dat radicaal links (soms met Joden en voormalige Israëli’s – dit stoort ons mateloos) samenwerkte met radicale islamistische leiders, die het antisemitisme en de Holocaust gebruiken als politieke instrumenten om van Israël als een Joodse staat een politiek doelwit te maken.”

Alhoewel extreemrechts toch een belangrijke macht blijft in het plegen van antisemitische misdrijven, werden de meest gewelddadige gevallen van 2009, in het bijzonder in West-Europa, uitgevoerd door Arabieren of moslims.

Kantor: Rechts en links verenigen zich
Sprekend op de presentatie afgelopen zondag merkte Dr. Moshe Kantor, voorzitter van de European Jewish Congress, dat “wanneer het over Joden of over de Joodse staat gaat, beide extremismen (rechts en links) bijna spiegelbeelden zijn van elkaar in hun uitdrukkingen van haat en hun gemeenschappelijke doelen om de Joodse aanwezigheid en invloed uit te schakelen. Zelfs verbazingwekkender nog is dat een aantal van deze organisaties, die elkaar bekampen over gelijk welk ander onderwerp, het eens zijn en samenwerken omtrent dat ene onderwerp dat hen bindt en samenbrengt: Jodenhaat en Israël.”

Er niet naar kijken doet het niet weggaan
INN TV vroeg aan professor Porat: “Heeft u soms het gevoel dat u [de antisemieten] teveel macht geeft door over hun acties te berichten? Misschien zouden we ze beter negeren? Of probeert u een balans in evenwicht te houden?” “Neen,” antwoordde Porat nadrukkelijk. “Dit was misschien de Joodse reactie in het verleden, maar het is zeer zeker niet de manier waarop we er nu mee moeten omgaan. We hebben vierkant te maken met antisemitisme; het zal niet verdwijnen door er niet [meer] naar te kijken.”

Het Instituut heeft vastgesteld dat de laatste twee decennia het antisemitisme aan een opgang bezig is en heeft een aantal verklaringen aangemerkt, inbegrepen islamistische propaganda, de concurrentie om de aandacht te trekken temidden van een stortvloed aan informatie, en de oppervlakkigheid en onwetendheid onder jongeren op zoek naar symbolen en die sindsdien tot de conclusie zijn gekomen dat het zionisme en de Joden symbool staan voor het kwade.

Brussel 11 januari 2009, anti-Israëlbetoging tijdens de oorlog tegen Hamas in Gaza. Belgische moslims van Marokkaanse en Arabische origine verbranden publiek Davidster en roepen 'Hamas! Alle Joden aan het gas!'

Bronnen: Arutz Sheva / IsraelNationalNews.com: Anti-Semitism Incidents Double in 2009 door Hillel Fendel en Yoni Kempinski van 11 april 2010 en European Anti-Semitism Worse Since 2008 door Tzvi Ben Gedalyahu en Yoni Kempinski van 24 januari 2010; op Brabosh.com: De essentie ontbreekt nog steeds in het Israëldebat door Sam Van Rooy van 13 januari 2010; Hitler’s erfenis: islamitisch antisemitisme in het Midden-Oosten van 2 januari 2010; Fabel van de maand: ‘Israëlisch leger vermoordt Palestijnen om hun organen te verhandelen’ van 20 augustus 2009; Toenemende radicalisering bij Belgisch-Marokkaanse moslims van 5 juni 2009; De islamisering van het Europese antisemitisme van 5 mei 2009

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.