Gretta Duisenberg roept op tot geweld tegen Israëliërs en de vernietiging van de Joodse staat

Gretta Duisenberg predikt geweld

“Palestijnen hebben het volste recht om zich op de door hen gewenste wijze te verzetten tegen Israël.” Dat heeft salonactiviste Gretta Duisenberg op 28 maart geroepen tijdens een bijeenkomst voor Palestijnen in Vlaardingen, zo meldt het Reformatorisch Dagblad vandaag. Ik zou tegen Gretta zeggen: trek gerust naar Gaza, schiet effe een qassamraket af, maar trek eerst de kurk eraf, en laat je nog eens lekker gaan. Wel goed opletten dat je geen Israëlische bom door je zonnescherm heen krijgt.

Ook tegen de Arabische nazaten van ‘Palestina’ had Gretta nog een boodschap klaar: “Een extra woord van aanmoediging wil ik nu richten tot de Palestijnse jeugd alhier. Of juister de Palestijnen van de tweede en derde generatie. Jullie hebben een Nederlands paspoort. Maar blijf in gedachten houden dat alles wat je hier door studie verworven hebt, dienstbaar moet worden aan Palestina. Toekomstige Palestijnse leiders zullen waarschijnlijk uit die Palestijnen voort komen die in de diaspora wonen. Bereid je daarop voor. Israël is een tijdelijk verschijnsel, geloof mij. Daarom noemen ook de autochtone Palestijnen in Israël zichzelf: Palestina 1948, tijdelijk Israël genaamd,” zei ze tegen jongeren.”

Verder onthulde Duisenberg dat ze zich inmiddels een echte Palestijnse voelt: ‘

Gretta en Arafat
Gretta Duisenberg (naast Yasser Arafat): 15.000 euro subsidie via Oxfam, aanpakken en wegwezen asjemenou!

“In de woorden van de vermoordde president Kennedy roep ik daarom nu: Ja, ich bin ein Palestinenzerin. Jullie strijd is mijn strijd. Evenals jullie vind ik dat jullie je niet hoeven te laten vertellen op welke wijze jullie verzet zouden moeten plegen.”

Wie de toespraak van Duisenberg leest, valt van de ene verbazing in de andere. Ik heb nog maar zelden zoveel leugens in een enkele hap gelezen:

“Toen ik nog een heel jong meisje was, bestond er nog geen land met de naam Israël. Op de landkaart van mijn school (uit 1951) werd het gebied nog steeds aangeduid als Palestina zoals het al eeuwen genoemd werd.”

“De Westoever en Gaza zijn niet Palestina. Het gehele voormalige mandaatgebied Palestina is in Palestijnse en ook in mijn ogen bezet gebied. Het is met dodelijk geweld in bezit genomen door Europese indringers die van de oorspronkelijke inwoners en de herinnering daaraan, niets meer overlaten.”

Het is niet voor het eerst dat Duisenberg opmerkelijke uitspraken doet. Recent zei ze in een interview op een website dat ze antisemiet „bijna een eretitel” vindt worden. „Als ik beweer dat Joodse mensen in Amsterdam-Zuid restaurants annexeren, krijg ik weer een golf kritiek over me heen, maar het is wel waar.” Begin dit jaar stelden CDA, ChristenUnie en SGP Kamervragen over antisemitische uitlatingen van Duisenberg.

Bronnen: Spitsnieuws.nl: Gretta Duisenberg predikt geweld van 8 april 2010; Reformatorisch Dagblad: Duisenberg: Palestijns geweld legitiem van 6 april 2010; op Brabosh.com: Gretta Duisenberg: Joodse lobby domineert de Nederlandse regering van 7 februari 2010; Oxfam gaf ruim kwart miljoen euro uit aan Nederlandse tak anti-Israël-lobby van 19 november 2009; Het verwrongen wereldbeeld van Gretta Duisenberg van 19 juni 2009; Cidi.nl: Kamervragen over uitspraken Duisenberg van 2 februari 2010 en Gretta Duisenberg doet antisemitische uitlatingen van 28 januari 2010; Elsevier.nl: Daar is Gretta weer, onze schaamteloze antisemiet door Afshin Ellian van 29 januari 2010

7 gedachtes over “Gretta Duisenberg roept op tot geweld tegen Israëliërs en de vernietiging van de Joodse staat

 1. Ik schaam me dat dit geluid uit Nederland komt,dat ook in WOII zo slordig met het Joodse volk is omgegaan.

  Like

 2. Misschien vind Mossad haar vandaag of morgen wel.
  On je dood te schamen, dat die vrouw Nederlandse is.
  Maar ja, tijdens de tweede Wereld oorlog hadden we die ook.
  Dus nu heb je ze weer.
  Land verraders zijn al die lui die het op nemen voor de lui
  die in Holland zijn met hun Islamitisch geloof of die zich
  hebben laten bekeren.
  Die krijgen hopelijk hun trekken nog een keer thuis als Islam
  is verslapen.
  Islam de zgn. Godsdienst van de Vrede.
  Kennen zij het woord vrede en mensen rechten eigenlijk wel.

  Like

 3. Een op hol geslagen vrouw die jammer genoeg niet meer door haar echtgenoot tot de orde geroepen kan worden!

  Ze zal voor dit soort activiteiten en walgelijke uitspraken wel door de Palestijnen worden betaald. Dit geld komt waarschijnlijk ook nog uit de pot waarin de EU jaarlijks vele miljoenen Euro’s aan de Palestijnen betaald voor “ontwikkelingshulp”.

  Like

 4. Bedankt Brabosh, voor het plaatsen van al mijn reacties in ongewijzigde vorm!

  Like

 5. ..Een deel van de vracht knikkers die ze ooit naar Palestina liet verschepen om aan palestijnse kinderen te geven, zijn. naar verluid, later verwerkt in een bom. Mevrouw wist zogenaamd niet dat ze hiervoor gebruikt zouden worden.Dat mensen in opstand komen tegen iets wat ze onterecht vinden, dat is begrijpelijk. Maar laat het vreedzaam blijven. Aanslagen plegen is altijd fout.

  Like

 6. Wilders wordt vervolgd om dat hij zou oproepen tot haat, hoe moet je dit dan noemen?
  en moet dit dan niet vervolgd worden? maar nee dat zal niet gebeuren,Joods bloed is niet rood genoeg ! de geschiedenis heeft dit al bewezen,kijk maar naar Zwitserland,niets doet men ! haat maakt blind en als die haat dan toevallig tegen Joden is gericht beschouwt men dat graag als rechtvaardigheid,de eeuwige Jood moet en zal branden want is dat in de ogen van die nieuwe nazi,s dan niet de ultieme rechtvaardigheid?

  Like

Reacties zijn gesloten.