Leven onder Israëlische bezetting een ware hel voor Palestijnse kinderen?

VN topman John Holmes: Gaza is een open gevangenis

Volgens John Holmes, topambtenaar voor humanitaire kwesties voor de Verenigde Naties is het leven in de Gazastrook als in een open gevangenis. Holmes kloeg voor de media, na zijn terugkomst uit het Midden-Oosten, de blokkade van de Gazastrook aan door Israël. Wel vreemd dat Holmes geen woord zei over de blokkade van Gaza door Egypte aan de grens ter hoogte van Rafah. Misschien een vergetelheid?

Overigens kan die blokkade snel verdwijnen. Als Hamas de wapens neerlegt en de Gazastrook demilitariseert, ophoudt met raketten en mortiergranaten af te schieten op Z-Israël, het bestaansrecht van Israël erkent, en onderhandelingen aanknoopt om gezamenlijk met Mahmoud Abbas Al-Fatah, de president van de Palestijnse Autoriteit, vredesonderhandelingen aan te knopen met de de Joodse staat Israël.

Het installeren van een VN-vredesmacht in Gaza is zeker de eerste 10 komende jaren aan te raden om de veiligheid van Israël en haar burgers te garanderen. Want in het verleden is bij herhaling gebleken dat je met Palestijnen geen afspraken kan maken en zij zich aan geen enkel akkoord houden.

Leven onder de Israëlische bezetting een hel?

Hoe het leven is in de ‘open gevangenis van Gaza’ kan u onder meer zien op de volgende reeks plaatjes, waarvan er enkele in de Gazastrook zijn genomen. Wellicht bedoelen de Palestijnen met ‘open’ dat de pretparken zich in open lucht bevinden en dat klopt ook. En pretparken zijn er in overvloed in Gaza en op de Westelijke Jordaanoever.

[lees ook op Brabosh.com: EU geeft elke dag 3 miljoen euro hulp aan Palestijnen en weet niet waar al dat geld blijft]


Palestijnen maken flink plezier in het amusementspark van Gaza City in de Gazastrook, zondag 16 augusus 2009. Deze kinderen vinden dat het leven in een open gevangenis wel best meevalt. No problemo 😉
Palestijnen draaien rondjes in een draaimolen in het amusementspark van Tulkarm op de ‘bezette’ Westelijke Jordaanoever. 23 september 2009, de laatste dag van Eid al-Fitr, die het einde betekent van de islamitische heilige maand de Ramadan.


Afbeeldingen boven en onder: Palestijnen in het pretpark van Haddad nabij Jenin op de Westelijke Jordaanoever, zondag 29 november 2009. Wereldwijd vieren de moslims het Offerfeest (Eid al-Adha festival).


Palestijnen in een carrousel in het amusementspark van Jenin op de Westelijke Jordaanoever tijdens de derde dag van Eid al-Fitr, maandag 22 september 2009.
Palestijnen in het amusementspark van Jenin op de Westelijke Jordaanoever tijdens het feest van Eid al-Fitr dat het einde markeert van de islamitische vastenmaand de Ramadan, zondag 21 september 2009.

Palestijnen in de botsautootjes, nee, niet op de Sinksenfoor van Antwerpen maar in Ramallah, 2 oktober 2008 op de Westelijke Jordaanoever.

Palestijnen op de draaimolen tijdens de derde dag van het islamitische feest van Eid al-Adha in Jenin op de Westelijke Jordaanoever, donderdag 21 december 2007.


6 gedachtes over “Leven onder Israëlische bezetting een ware hel voor Palestijnse kinderen?

 1. Ik heb bewondering voor de persoon die deze site onderhoud indien zijn doel doordachter is dan wat ik op het eerste zicht zie. Hiermee bedoel ik dat hij niet een eenzijdige visie wilt te projecteren maar dat hij hiermee een andere kant van het verhaal wilt laten zien zodat men zelf een evenwichtig beeld kan vormen over de juiste situatie van dit ingewikkelde conflict.
  Ik hoop dan ook van harte dat er niet gedacht wordt dat er geen schade is voor deze kinderen door dit artikel. Al reden ze er allemaal met een Rolls Roys, ’s nachts zullen veel kinderen blijven wakker liggen met een diep gevoel van haat, verdriet en onmacht omdat hun bijvoorbeeld hun broertje of zusje is vermoord.
  Ik hoop dat iedereen inziet dat er in dit conflict geen goede of slechten zijn, enkel slachtoffers langs beiden kanten. Moest dit niet het geval zijn betreur ik dit even erg als de idioten die de holocaust ontkennen.

  Like

 2. Tjah, als ik die plaatjes niet toon, wie zal het dan wel doen? Het Palestina Komitee of Stop de Bezetting misschien? Of zal Groen!, de SP.A het ABVV of één van de andere 75 organisaties die op 12 mei opstapten voor een boycot van Israël het dan doen?

  Ik hoop van harte dat u dan ook vanaf heden eraan zal denken om de ‘toevallige’ eenzijdigheid in hun berichtgeving over Israël en het conflict met de Arabieren, op stond en tijd aan te klagen.

  Like

 3. http://newshopper.sulekha.com/mideast-israel-palestinians-eid-al-fitr_photo_978173.htm
  Heb flink op google gezocht naar kermis of amusementspark in Jenin,dit kunnen vinden.
  Zelf heb ik op een groot deel van de West Bank geen amusementspark gezien,maar dat doet er eigenlijk niet toe.
  Het leven met een kermis is gelukkig een pretje tijdens de bezetting,dat maakt het allemaal minder erg om aanvaarden en kan ik zelf rustig slapen.
  De arme kinderen in Gaza en West Bank hebben gelukkig nog een pretpark,verder hebben ze weinig,kunnen ze vaak elk moment uit hun huis gezet worden en van drinkwater ontstoken blijven,gelukkig hebben zij een pretpark.
  Slaap zacht en laat je in slaap sussen door deze foto’s.
  De meeste mensen leefden trouwens gewoon door tijdens de bezetting van Nederland door Duitsland,voetbal,muziek etc etc. Ach het was toch niet zo erg de tweede wereldoorlog.

  Like

 4. @Jose: “De meeste mensen leefden trouwens gewoon door tijdens de bezetting van Nederland door Duitsland,voetbal,muziek etc etc. Ach het was toch niet zo erg de tweede wereldoorlog.”

  Klopt, Nederland is dan ook niet toevallig het land (meteen nà Polen) waar verhoudingsgewijze het grootste aantal Joden werden gedeporteerd en vermoord in de kampen. Uiteraard zou dit resultaat nooit bereikt zijn geweest zonder de spontane hulp van een massa niet-Joodse mede-Nederlanders. Naast het gewone vertier (voetbal, bioscoop enz..) bestond er blijkbaar ook nog een ander ‘amusement’ namelijk het spelletje ‘Jodenjacht’, waar heel wat Nederlanders grote fan van waren. Of dacht u dat dit alleen het werk van de NSB van Mussert is geweest?

  Maar gaat u rustig door met uw kritiek op de Joden. Wie zal het u beletten? U heeft haast de ganse wereld op uw hand, net zoals dat tijdens WOII eveneens het geval was. Alsof de tijd nooit heeft stil gestaan: Juden Raus! Verboden voor Joden!

  Like

 5. @Jose ’s plaatje:

  Palestijnse kinderen spelen in een pretpark in Jenin op de Westoever, tijdens de tweede dag van Eid al-Fitr, Jenin 21 september 2009. Moslims vieren op deze dag het einde van de Ramadan, de vastenmaand in de islam. (Foto: AP/Mohammed Ballas).

  Like

 6. Heb flink op google gezocht naar kermis of amusementspark in Jenin,dit kunnen vinden. Zelf heb ik op een groot deel van de West Bank geen amusementspark gezien,maar dat doet er eigenlijk niet toe.

  Het feit dat u [bijna] niets heeft gevonden betekent niet dat het niet bestaat, alleen dat u niet goed gezocht heeft of op de verkeerde plaatsen zocht. Blijkbaar bestaat er nog een ander Gaza en een andere Westbank dan de media ons tot nu toe willen laten geloven. Aan u om het te vinden en uw conclusies eruit te trekken. Het enige wat ik met dergelijke artikels wens te bereiken is dat het niet allemaal zo zwart/wit is als wat ons wordt verteld. Dat er naast veel ellende ook veel plezier is. Of zoals Abbas begin van het jaar vertelde aan de media: “Het is in feite goed leven op de Westbank.” Waarom moeten wij het dan zwarter voorstellen dan het in werkelijkheid is?

  Like

Reacties zijn gesloten.