Plein in Ramallah hernoemd naar terroriste die 37 Israëli’s vermoordde


Op deze foto van 11 maart 2010 (en ook de volgende twee foto’s Foto 2 en Foto 3), houden Palestijnen een poster vast waarop een foto wordt afgebeeld van van de Palestijnse terroriste Dalal Mughrabi tijdens een manifestatie in Ramallah op de Westelijke Jordaanoever. Zij demonstreren om een Palestijns plan te promoten dat een groot plein wil hernoemen naar de terroriste. De slogan op de poster luidt: “Wij zijn jou ons bloed verschuldigd en een schuld is een recht dat niet kan worden uitgesteld.”

Het pro-Palestijnse beleid van de regering Obama werd begin maart 2010 nog eens ondubbelzinnig duidelijk door het feit, dat Amerikaanse vice-president Joe Biden wel Israël scherp veroordeelde vanwege het huizenbouwplan, maar niets zei over het feit dat de PA uitgerekend tijdens zijn bezoek een ceremonie hield ter ere van de beruchte vrouwelijke terrorist en massamoordenaar Dalal Mughrabi. Mughrabi en haar terreurgroep kaapten in 1978 een bus in Israël en vermoordden daarbij 37 passagiers, waaronder 11 kinderen. De terrorist kwam vervolgens om bij een vuurgevecht. De Palestijnen hebben nu een plein vernoemd naar Mughrabi, die tevens officieel ‘shahid‘ (martelaar) is verklaard, een Islamitische eretitel voor iedere Moslim die de religieuze opdracht van de Koran – het doden van alle ongelovigen, speciaal Joden- is nagekomen en daarmee een zekere plaats in het paradijs heeft verdiend. Eerder werden er al twee middelbare meisjesscholen en twee zomerkampen naar haar vernoemd.

11 maart 1978: Het resultaat van hun 'actie'...
11 maart 1978: Het resultaat van de 'heldendaad' van Al-Fatah...
Dalal Mughrabi werd ter geplaatse doodgeschoten door Ehud Barak, de latere premier van Israël
Dalal Mughrabi werd ter plaatse doodgeschoten door IDF-soldaat Ehud Barak, de latere premier van Israël

Dalal Al-Mughrabi wordt door de PA gezien als een Palestijnse heldin en martelares sinds zij op 11 maart 1978 een bus kaapten en 38 Israëlische burgers vermoordden – waaronder 12 kinderen – en 71 anderen licht tot zeer zwaar werden gewond. De groep niets vermoedende Israëlische gezinnen waren met een schoolbus op weg naar de kust voor een dagje uit aan zee… tot zij in de handen vielen van Mughrabi en 11 Palestijnse fedajeen. De 19-jarige Dalal Mughrabi werd hierbij gedood, haar kompaan overleefde.

Op de Fatahconferentie van 4 augustus 2009 in Bethlehem vertelde haar mededader, Khaled Abu-Usbah, dat hij geen spijt had over zijn daden. Abu-Usbah, die zeven jaar opgesloten zat in de gevangenis in Ashkelon, werd in 1985 vrijgelaten als onderdeel van een gevangenenruil. Hij zei dat hij geen haat koestert jegens Israël’s: “Integendeel, ik bewonder velen van hen, en zeker de [Joodse] advocaat die mij toen verdedigde, Leah Tsemel.”

De bloedige aanslag, gekend als de Coastal Road massacre van 1978 was gepland door Abu Jihad en uitgevoerd door Yasser Arafats terreurorganisatie Al-Fatah, een factie van de PLO (Palestijnse Bevrijdingsorganisatie).

De aanslag gebeurde tijdens de vredesonderhandelingen in Camp David tussen Menachem Begin en Anwar Sadat, die uiteindelijk zullen leiden tot de ondertekening van een vredesverdrag tussen Egypte en Israël en de de facto erkenning van het bestaansrecht van Israël door Egypte op 26 maart 1979. Het doel van Al-Fatah van deze aanslag was duidelijk: te verhinderen dat een vredesovereenkomst zou gesloten worden tussen gelijk welk Arabisch land met Israël, dit door zoveel mogelijk Joodse slachtoffers te maken en aldus te bereiken dat Israël zou afhaken, zodat de onderhandelingen met Egypte alsnog zouden mislukken.


Bronnen: Brabosh.com: Wanneer zal de VS haar eigen wetten toepassen en stoppen met de financiering van Abbas? van 28 december 2009; PMW: Will the US follow its laws and suspend funding to Abbas? door Itamar Marcus en Barbara Crook van 25 mei 2009; CSN News: Palestinian ‘Moderates’ Hope to Get Remains of Venerated Terrorist door Patrick Goodenough van 16 juli 2008; Brabosh.com: ‘Gematigde’ Fatahconferentie verwelkomt terrorist die 38 Israëli’s vermoordde van 9 augustus 2009; Palestinian Media Watch: Glorifying terrorists and terror Terrorists who killed 37 Israeli civilians applauded as heroes by Fatah leaders van 4 augustus 2009; As in the days of Noah: PA wants ‘festive’ funeral for coastal road killer van 11 juli 2008; Wikipedia.eng: Coastal Road massacre en Dalal Mughrabi; Israel Science and Technology Homepage: Encouraging Woman Terrorists door Itamar Marcus van 12 maart 2002; The Rubin Report: Fatah Congress: No Sign of Moderation or Reform en Fatah Congress: Peace As A Very Low Priority door Barry Rubin van 5 augustus 2009; zie ook op deze blog: Gematigde Fatahconferentie was niet erg ‘gematigd’ [satire] van 9 augustus 2009; Fatahkopstukken vergaderen over vernieuwde radicale koers tav Israël van 4 augustus 2009; De onverzoenlijkheid van ‘gematigde’ Palestijnen. Saeb Erekat onthult de realiteit… in het Arabisch van 3 augustus 2009

Een gedachte over “Plein in Ramallah hernoemd naar terroriste die 37 Israëli’s vermoordde

Reacties zijn gesloten.