Wie is wie in het Arabisch-Israëlisch conflict: David & Goliath

Deze week in de bioscoop: ‘David tegen Goliath’.

* P A L L Y W O O D *, de Palestijnse filmindustrie gesponsord door de Arabische Liga, draait op volle toeren. ‘David’ zou dat kleine ventje met het rode t-shirt zijn die het hier opneemt tegen een Israëlische tank. Echter, dit beeld werd gemanipuleerd. De 400 miljoen Arabieren, 70 miljoen Perzen en/of 1,57 miljard moslims (vergelijk met 5,6 miljoen Joden in Israël) die zich achter dit kleine ventje schuil houden, komen zelden of nooit in beeld… Israël’s echte tegenstander in het conflict is niét dat kleine kwetsbare ventje, maar in werkelijkheid de gehele tot de tanden toe bewapende Arabische en Perzische wereld, inclusief het grootste deel van de wereld van de Islam.

David & Goliath

Arabische propaganda is succesvol geweest in het ophangen van een beeld van het Palestijnse volk als hulpeloze en onschuldige slachtoffers van de Israëlische agressie – potentiële vrienden van Amerika die echter bij voorbaat worden uitgesloten door de Amerikaanse steun aan Israël, dat de Palestijnen elke steun weigert om een eigen soevereine staat op te richten. Dit besluit is op zichzelf het resultaat van een ‘Joodse lobby’ geleid door ‘neoconservatieven’ die ‘hun bevelen krijgen’ uit Israël. Het feit dat de Palestijnen thans geleid worden door twee terroristische organisaties, al-Fatah en Hamas, is eveneens de schuld van Israël en de Verenigde Staten, eerder dan die van de Palestijnen die terroristen tot hun leiders hebben verkozen.

In de oude Bijbelse mythe verslaat de Joodse schaapsherder David met een simpele slinger de Filistijnse reus Goliath

Volgens het Palestijnse revisionisme, wonen de Palestijnen als sinds onheuglijke tijden in het historische Palestina, een waar paradijs van bloeiende boomgaarden en vruchtbare wijngaarden, dicht bevolkt met tevreden boeren. Dan kwamen de boosaardige zionisten die, met de steun van de Britten, het Palestijnse land hebben ingepikt, het volk verdreven en begonnen met een schrikbewind en etnische zuiveringen die tot op vandaag voortduren.

Jozef Goebbels mag dan wel meer dan 60 jaar geleden zijn overleden, maar zijn strategie van kernpropaganda leeft verder in de Grote Arabische Leugen dat er een Palestijns volk bestaat dat groot onrecht werd aangedaan door Israël, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. De Arabische leiders weten dat als ze dezelfde leugen gewoon vaak genoeg blijven herhalen, de mensen het uiteindelijk wel zullen geloven – en hoe groter de leugen, hoe gemakkelijker mensen erin trappen.

Sinds de Zesdaagse Oorlog hebben de machtigste leiders van de Arabische wereld leiders – in Egypte, Libië, Arabië, Syrië en het Irak toen nog onder Sadam Hoessein – een verbale oorlog gevoerd tegen Israël. Nadat ze faalden om Israël door middel van brute militaire agressie te verslaan, hebben deze leiders en hun adviseurs besloten om, ergens tussen het einde van de oorlog en de Conferentie van Khartoem (augustus-september 1967), te komen tot de vernietiging van Israël door middel van een meedogenloze oorlog van terreur.

Om hun meedogenloze massamoord op Israëlische burgers en hun onsterfelijke haat tegen het Westen tegenover de wereld te rechtvaardigen, moesten deze leiders een bizarre en tegengestelde werkelijkheid bedenken. Langzaam maar zeker moest de realiteit van het Israël als de ‘kleine David’, de Joodse schaapherderjongen, dat belaagd wordt door de Arabische wereld in de gedaante van de Filistijnse ‘reus Goliath’, totaal worden omgekeerd.

Thans wordt Israël als de ‘Goliath’ afgebeeld, als de racistische, apartheids– en oorlogszuchtige, onderdrukkende, illegaal bezettende Joodse staat, de regionale supermacht die kromgebogen, om te vernietigen, inderdaad genocide pleegt op het arme weerloze Palestijnse volk – de nieuwe ‘David’ van het Midden-Oosten.

Deze groteske fantasie zou in feite alleen de wereld kunnen worden opgedrongen indien er inderdaad een ‘kleine David’ zou bestaan dat door de ‘Goliath’ Israël wordt onderdrukt, ware het niet dat Israël’s tegenstander in het conflict in werkelijkheid de gehele Arabische wereld is in plaats van die arme groep van verzwakte mensen die geen echte verdediging hebben tegen de Joodse supermacht, maar desondanks dat, toch grotere aanspraken kunnen laten gelden op het land van Israël, veel meer dan Israël zélf.

Sommigen pleiten voor meer diplomatie in het Midden-Oostenconflict...

‘Al is de leugen nog zo snel…’

Aldus heeft de PLO, onder de voogdij van de Russische Geheime Dienst de KGB, ‘Het Palestijnse volk’ uitgevonden. Deze propaganda oorlog ontwikkelde een leugenachtig verhaal dat in twee richtingen tegelijk werkt. Aan de ene kant beweren Arabische propagandabronnen dat de Kanaänieten de voorouders van de Palestijnen waren; Abraham was een Palestijn dus waren ook David, Salomon en zelfs Jezus allen Palestijnen. En de Joden werden indringers, invallers en veroveraars in de dagen van Jozua, net zoals ze dat nu ook zijn.

Aan de andere kant, wordt Israël tegenwoordig gediskrediteerd en gedelegitimiseerd door de eindeloze stroom anti-Israël resoluties van de Verenigde Naties, georkestreerd voor een groot deel door het Arabische blok en hun Russische (ex-Sovjet) mentoren en door het rumoer van de Arabische staten tegenover de hele wereld, over de lachwekkende bewering dat ‘Israël is de agressor’ constant uit te schreeuwen. Dit gebeurde ondanks dat Israël na het winnen van elke [Arabische aanvals-]oorlog oproepen voor de vrede.

Israël heeft een dozijn keren ingestemd voor de oprichting van een Palestijnse staat op een deel van haar grondgebied, zelfs als dagelijks door Hamas Qassam raketten worden afgevuurd naar onschuldige Israëlische burgers en zelfs wanneer Hezbollah luidruchtig haar doel – de vernietiging van het wereld-Jodendom – verkondigt en Iran hoopt een nucleair armageddon te plegen om een wereld te creëren zonder Israël. Alleen wanneer Israël wordt vernietigd, zo stellen ze, zal het hele Midden-Oosten vrede kennen.

Dit leugenachtig verhaal wordt getrouw versterkt door een groeiend scala aan pseudo-academici in westerse universiteiten en door een kader van westerse journalisten, die wat rommelen met boeken en artikelen en effectief de geschiedenis en archeologie herschrijven om elke band van Israël met het Heilige Land te wissen en tegelijk zowel de christelijke en Joodse historische en religieuze wortels ontkennen in het Land van Israël.

Deze propaganda campagne om de 60-jarige Arabische oorlog tegen Israël te legitimeren en de fictie te creëren van het ‘Palestijnse volk’ als de arme onderdrukte slachtoffers door het imperialistische koloniale Israël dat illegaal ‘Historisch Palestina’ bezet, is een ware oorlog tegen de geschiedenis. Het is gedrenkt in leugens, precies het soort leugens waar Jozef Goebbels een patent op had. En de grootste leugen van allemaal is het bestaan van een ‘Palestijns volk’.

Bronnen: FrontPageMagazine.com: Palestinians: Aggressors, Not Victims door David Meir-Levi van 27 november 2007, vrij bewerkt en vertaald door Brabosh op 31 december 2009; De communistische wortels van de Palestijnse terreur – deel 1 en deel 2 door David Meir-Levi van 14 december 2007, vertaald door Brabosh op 12 en 14 november 2009

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.