Palestijnen hebben NOOIT bestaansrecht van Israël erkend

Koning Abdullah van Jordanië met Salim Zanoun, voorzitter van het Palestijns parlement in ballingschap. Salim Zanoun op 3 februari 2001: "Het Handvest van de PLO werd nooit gewijzigd en is nog steeds van kracht"

Als gevolg van de Oslo akkoorden die op 20 augustus 1993 werden afgesloten en getekend tijdens een grote publieke ceremonie op 13 september 1993 in Washington D.C., in aanwezigheid van de voorzitter van de PLO Yasser Arafat, Israëlische eerste minister Yitzhak Rabin en de president van de Verenigde Staten Bill Clinton.

In dat akkoord  werd onder meer bepaald dat de PLO het geweld tegen Israël moest afzweren en die punten in haar Handvest zou aanpassen die onverenigbaar zijn met het beginsel van vreedzame coexistentie zoals die in de akkoorden werden geformuleerd. Yasser Arafat schreef op 9 september 1993 een ‘erkenningsbrief’ aan premier Yitzak Rabin waarin hij toezegde de staat Israël officieel te zullen erkennen.

Die belofte is nooit waargemaakt. Al op 24 april 1994 kwam de Palestijnse Nationale Vergadering samen en werd de aanpassing via een amendement te wijziging van artikels in het Handvest besproken èn verworpen. Vermits tot op heden nog altijd de leugen circuleert in het Westen en in het Midden-Oosten dat de Palestijnen ooit het bestaansrecht van Israël zouden erkend hebben en het geweld en terrorisme zou hebben afgezworen: hier dan het zoveelste bewijs dat het allemaal één grote leugen is geweest, de lucht in gezonden door de grootste islamistische  leugenaar en fraudeur in de Arabische wereld aller tijden: Mister Yasser Arafat.

Op de videoclip de historische stemming op de Palestijnse Nationale Vergadering van 24 april 1994 aangaande het amendement over de wijziging van artikels in het Handvest van de PLO om te voldoen aan de eisen van de Akkoorden van Oslo. Het amendement werd weggestemd.

Bespreking op de vergadering voor de stemming zal plaatsvinden:

Salim Za’noun, voorzitter van de vergadering:

“[Het doel van de stemming is] het uitstel met zes maanden… waarna het Centraal Comité zal discuteren [tot wijziging van de artikels].”

“Ik wil u vertellen voordat we aan de stemming beginnen, dat de gerechtelijke commissie, toen ik die bijwoonde, er volledig van overtuigd was dat met een meerderheid van 43 tegen 44 leden, we moeten voldoen aan de inzet die van ons gevraagd wordt [door de Oslo-akkoorden] tegen de laagst mogelijke prijs. Daarom, zo werd gezegd, als we die artikelen wijzigen [waarin wordt opgeroepen tot de vernietiging van Israël] waarvan de wijziging wordt gevraagd [door de Oslo-akkoorden],  zal dit betekenen dat we een zeer hoge prijs hebben betaald.”

“Weer een nieuw voorstel inbrengen voor het nationaal handvest is minder schadelijk dan het eerste ding [wijziging van de artikelen]. Maar, om in te gaan op de details [waarom het minder schadelijk is] zou een gratuite toegeving zijn [aan Israël]. Dus de versie die werd opgesteld is de minst schadelijke die we konden voorleggen. Het geeft ons zes maanden uitstel, tot het Centraal Comité [van de PLO] ons samenroept. En dan zal het Centraal Comité [de wijziging van de artikelen] bespreken.”

“En het is haar recht om te zeggen: “Wij laten het over aan de Nationale Raad [tot wijziging].” Broeders, uit heel mijn hart zeg ik u, het ontwerp dat voor u ligt is het beste wat kan worden voorgelegd aan het Palestijnse volk met betrekking tot deze verbintenis [aan de Oslo akkoorden]. En waarvoor een bijzondere tweederde meerderheid voor nodig is.”

Yasser Arafat: “Iedereen die hier aanwezig is, geloof mij, is meer [waard] dan u en ik en meer dan Abu Alaa. Iedereen draagt meer verantwoordelijkheid dan ons.”

Salim Za’noun: “Broeders: iedereen die akkoord gaat met dit voorstel – steek uw hand op en houd ze omhoog totdat de stemmen zijn geteld.”

Na de stemming:
Marwan Kanafani, woordvoerder van Arafat: “Het is geen voorstel tot wijziging. Het is een licentie om een nieuwe, om een nieuwe resolutie op te stellen, een nieuw charter…”

… dat er dus ook nadien nooit gekomen is. Hoe het verhaal dan verder gaat kan je lezen op Brabosh.com: PLO heeft nooit het bestaansrecht van Israël erkend (een leugen weerlegd) van 22 maart 2009

Bronnen: PMW: PLO did not remove denial of Israel from charter van 24 april 1994

4 gedachtes over “Palestijnen hebben NOOIT bestaansrecht van Israël erkend

 1. Over een paar dagen zal het Pesach zijn, het feest van de Exodus, uit slavernij naar vrijheid voor het volk van Genesis. Toen en nu probeert de wereld die vrijheid te voorkomen in een pathetisch verzet tegen de Wil van de Schepper Die gediend wil worden door een vrij volk, door vrije mensen. De wereld wil Israel nog altijd onderwerpen, zoals A. Wijsmuller zegt, aan de USA, de VN, de EU en ja, ook aan sekularisatie, een zgn sekulier Israel waar zoveel politici hun hoop op vestigen. Een sekulier Israel is onmogelijk, een Israel onderworpen aan aardse machten is onmogelijk. Het is zo tragisch, die ontkenning dat wij hier te maken hebben met een religie-oorlog waarvoor de wereld al duizenden jaren in hopeloze volharding zeeen van bloed vergoot. En intussen eist van Israel dat het vrede sluite met een doodsvijand die absoluut niets van vrede horen wil. Het laatste voorbeeld is Obama van “yes we can”. Maar hij zal niet kunnen winnen van de macht waartegen hij alles op alles zet. Ook hij heeft zijn hoge machtspositie enkel in bruikleen.

  Like

 2. Wij wisten al dat het handvest niet is gewijzigd en hopen dat u doorgaat positief over Israel te schrijven. Het is God;s volk en Zijn land. (niet van USA of de VN if EU; zelfs niet van de Joden; zij hebben het beheer; in bruikleen.

  Like

 3. De wereld wenst de waarheid niet te zien. De wereld denkt maling te kunnen hebben aan de Eeuwige. De wereld weigert ook te lezen in wat zij het “sprookjesboek” noemt. Ze leest liever in een ander en zeer zeker “sprookjesboek” Daarin gelooft zij, daarnaar handelt zij. Totdat…… De Eeuwige ingrijpt.

  Like

 4. Wat mij altijd zo verwondert is de naiviteit der mensen. Israel wordt beoorloogd in een religie-oorlog, beoorloogd ter vernietiging van Israel. Zou het dan kunnen dat de onverzoenlijke vijand ook liegt, bedriegt, misleidt? Is het logisch om een dergelijke doodsvijand eenvoudig op zijn woord te geloven? De Islam heeft een probleem met Joden, die moeten weg. Men heeft ook een probleem met alle andere andersdenkenden waaronder vanzelf de Christenen en daartoe hoeven we enkel te wijzen op al de “gemengde” landen waar de Christenen gedwongen worden te vluchten. Vaak is het te laat en dan zien we de Armeense holocaust, de ondergang, vrijwel van Christelijk Libanon (Damur), maar nogmaals, de wereld blijft praten over een “Palestijns Israelisch conflict”. Wie zich nog het “Nazi-Joods” conflict herinnert heeft in wezen het schoolvoorbeeld voor datgene wat anno thans gebeurt. Oorlog tegen het Joodse volk die steeds breder zal worden, als een olievlek in water. De vraag is hoe groot die “olievlek” zal zijn wanneer de wereld het eindelijk zal waarnemen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.