De ultieme droom van Iran en Syrië is springlevend: samen de Joden in zee drijven

Damaskus, 25 februari 2010: Assad en Ahmadinejad: Syrië en Iran staan aan de frontlijn van het verzet tegen het Zionistische regime

De Iraanse president Mahmoud Ahmadinejad is donderdagochtend 25 februari aangekomen in Damaskus, de hoofdstad van Syrië. Hij zal er naast de Syrische president Bashar Assad, ook de chef van Hezbollah, Hassan Nasrallah ontmoeten. Voordat hij Damaskus opnieuw verliet zei Ahmadinejad dat hij met president Assad de ‘mogelijke dreigingen’ vanuit Israël zou bespreken. Hij sprak “dat Syrië en Iran aan de frontlijn staan van het verzet tegen het Zionistische regime.”

Het doelwit van Iran: Israël vernietigen
Het enige doel van Irans nucleaire ambities: Israël fysiek van de kaart vegen

Zoals hieronder weer blijkt, werd er in Damaskus door beide Arabische dictators weer stoere oorlogstaal gesproken. Hoewel zij een mogelijke nieuwe oorlog tegen Israël reeds bij voorbaat hebben verloren, werd de overwinning van de strijd op de Zionistische entiteit gisteren weerom in Damaskus afgekondigd. Na meer dan zestig jaar oorlog voeren èn elke oorlog te hebben verloren, hebben sommige Arabieren en Perzen blijkbaar nog altijd geen lessen uit het recente verleden getrokken.

Jordanië en Egypte hebben al lang begrepen dat geen enkele oorlog militair kan gewonnen worden van Israël en sloten vrede met de Joodse staat. Het wordt tijd dat iemand deze twee dictators – voor wie de klok is blijven stilstaan in 1947 – gaat vertellen dat vredesonderhandelingen aanvatten, de enige optie is en een zekere kans op succes biedt. De andere optie is een zoveelste pandoering incasseren met wellicht weer duizenden zinloze offers voor gevolg. Misschien dat het lezen van het artikel Why Arabs Lose Wars [Waarom de Arabieren oorlogen verliezen] van Norvell B. De Atkine bij sommige hersenloze Arabische leiders nog bijtijds een lampje doet branden vooraleer de zoveelste catastrofe hun respectievelijke bevolkingen treft.

De Syrische president Bashar Assad reageerde op de recente Israëlische dreigementen, zeggende: “Wij geloven dat we geconfronteerd worden met een entiteit die op elk ogenblik agressief kan worden en we bereiden ons voor op gelijk welke Israëlische agressie, zij het op een kleine of grote schaal. [..] We moeten voorbereid zijn op eender welke Israëlische reactie zonder enig voorwendsel,” zei de Syrische leider. “Israël richt haar dreigementen tegen Syrië en de verzetsbeweging (terreur groepen). De bedreigingen [aan Syrië] worden ook bedoeld om het moreel van de Israëlische burgers te stimuleren na een reeks van nederlagen.”

Van links naar rechts: Hezbollahleider Hassan Nasrallah, Assad en Ahmadinejad

Tijdens de gezamenlijke persconferentie, bleven beide dictators elkaar verder opjutten. In aanwezigheid van Assad, zei Ahmadinejad dat de band tussen Damaskus en Teheran sterk is en dat “niemand die kan beschadigen.” “Deze banden zullen nog dieper worden en zich blijven ontwikkelen door de jaren heen. Wij zijn broeders. We hebben wederzijdse belangen, alsmede gemeenschappelijke doelen en vijanden,” zei de Iraanse president, en voegde er nog aan toe: “De wereld heeft behoefte aan een nieuwe orde.”

“De zionisten en hun beschermheren zijn in een doodlopende straat aanbeland. De zionistische entiteit zal uiteindelijk verdwijnen; haar existentiële filosofie is beëindigd. De zionistische veroveraars hebben een doodlopende straat bereikt; al hun bedreigingen jegens de Palestijnen vloeien voort uit hun zwakte. Als de zionisten hun fouten uit het verleden blijven herhalen, zullen alle naties uit de regio hen verdrijven,” aldus Ahmadinejad.

“Met de hulp van Allah, zal het nieuwe Midden-Oosten een Midden-Oosten worden zonder imperialisten en zionisten. Wij hopen dat ze de rechten van de volkeren van de regio erkennen, maar ze moeten beseffen dat als ze blijven doorgaan op dit slechte pad ze geen plaats hebben in onze regio. Vandaag zijn de banden tussen de naties van de regio’s – tussen Iran, Syrië en het verzet – zeer sterk. Wij zijn van mening dat de ontwikkelingen in de wereld Iran, Syrië en de vrije regeringen van de regio ten goede zullen komen,”zei hij.


Bronnen: Ynet News: Iran: New Middle East won’t include Zionists van 25 februari 2010; Ynet News: Nasrallah: Israel incapable of starting war door Dudi Cohen van 26 februari 2010

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.