Israëlisch-Arabish parlementslid Ayoub Kara: Als Israël niet bestond waren er geen kerken meer in het M-O

Het Israëlisch-Arabisch parlementslid Ayoob Kara zei afgelopen maandag na zijn ontmoeting vorige week met paus Benedictus VI in het Vaticaan dat de katholieke kerk achter de paus staat ten gunste van het Joodse volk. Sprekend in het Hebreeuwse journaal van Arutz Sheva, zei de vice-minister voor de ontwikkeling van de Negev en Galilea dat uit de toespraak van de paus op de Internationale Dag van Holocaust is gebleken dat hij zich goed bewust is van wat er gebeurd was in de concentratiekampen.

Kara zei dat hij na zijn ontmoeting met de paus, ruzie had met de vertegenwoordiger van de Kerk over het Midden-Oosten. Die had gezegd dat de internationalisering van Jeruzalem de optimale oplossing is voor de Arabisch-Israëlische strijd om de hoofdstad. Kara reageerde hierop door te zeggen dat als Israël niet moest bestaan, er geen kerken meer in het Midden-Oosten over zouden zijn, en wees erop hoe slecht christenen in Bethlehem en Nazareth worden behandeld door hun islamitische buren. Hij voegde eraan toe dat de Kerk er alle belang bij heeft dat alles onder Israëlische controle blijft, en dacht dat wat hij zei aanvaard werd door de kardinaal.

Ayoob Kara, (°1955) is een Israëlische Druus, en zetelt voor Likoed sinds 1999 in de Knesset, met een onderbreking tussen 2006 en februari 2009. In de regering van Netanyahoe is Kara staatssecretaris op het ministerie voor de ontwikkeling van de Negev en Galilea. Hij is eveneens reservist-majoor in het Israëlische leger. Kara woont in het Druzendorp Daliyat al-Karmel, vlakbij Haifa, is getrouwd en heeft vijf kinderen.

Bronnen: Arutz Sheva: Kara: No Israel Means No Churches in the Middle East van 10 februari 2010; Israel Matzav: Israeli Arab MK: ‘If there is no Israel, there will be no churches in the Middle East’ van 2 februari 2010; op Brabosh.com: Vervolging van christenen neemt wereldwijd toe: [deel 1]: de moslimwereld en [deel 2]: de Palestijnse gebieden van 22 januari 2010 en ; Skyscraper City: Famous Israeli Arabs van 7 augustus 2009; Wikipedia: Minorities in the IDF; Gelovigen verzamelen in Bethlehem om Kerstmis te vieren van 25 december 2009

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.